Dekorasyonda örgü nasıl kullanılır? Kış evlerine özel örgü dekorasyon fikirleri

Son yılların en beğenilen trendlerinden biri olan örgüler, ev dekorasyonunda estetik ve şıklığın temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. Şubat ayının bu soğuk günlerinde evlerinize sıcacık bir dokunuş yapmak isterseniz örgülerin gücüne şans verebilirsiniz. Peki, örgülerle ev dekorasyonu nasıl yapılır? Dekorasyonda örgüden neler yapılabilir? İşte merak ettiğiniz soruların yanıtı...

Dekorasyonda evin şekli, boyutu, ışık alma miktarı ve oda sayısı kadar mevsim değişikliği de belirlediğimiz stillerde öncülük ediyor. Özellikle kış aylarında olduğumuz şu günlerde evimizin dekorasyonunda daha sıcak ve samimi ortamlar oluşturmaya özen gösteriyoruz. Yaşam alanlarında iç ısıtan alanlar oluşturmak için büyük değişikliklerden ziyade ufak dokunuşlarla bunu gerçekleştirmek mümkün. Şubat ayının en sevilen dokularından biri olan örgülerle evinizin dekorasyonunda harikulade bir görünüm oluşturmak sizin elinizde! Gelin, ev dekorasyonunda sıklıkla tercih edilen örgüleri nasıl kullanacağımızı birlikte öğrenelim.

Cabincore dekorasyon nedir? Cabincore dekorasyon nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERCabincore dekorasyon nedir? Cabincore dekorasyon nasıl yapılır?

ÖRGÜ HALI NASIL DEKORE EDİLİR?

Havaların soğumasıyla zeminlerimizde kullandığımız yazlık ince kilimlerin yerine daha soğuğa yatkın halı ve kilimler kullanıyoruz. Hem kullanışlı olması hem de estetik duruşuyla örgü kilimler son dönemlerin parlayan yıldızı haline geldi. Geniş iplikler ve iri ilmeklerle örülen yün kilimler, evin her odasında şıklığı vurgulayacak.

Örgü halı dekorasyonu

Örgü halı dekorasyonu

Yuvarlak, kare ya da dikdörtgen biçimi örgü kilimleri dilerseniz satın alabilir ya da kendinizde rahatlıkla örebilirsiniz. Her zevke uygun bir şekilde yapılabilen örgü kilimler, bohem ve retro tarzlardan hoşlananlarında beğenisini kazanmaktadır. 

Örgü halı modelleri

Örgü halı modelleri

BANYODA ÖRGÜ DEKORASYON ÖNERİLERİ

Genellikle kişisel bakım ürünleri ve temizlik malzemelerini banyolarda muhafaza ediyoruz. Her şeyin el altında kolay ulaşılabilir ve düzenli görünmesi için çoğunlukla bu ürünleri belirli bir alanda toplamayı tercih ediyoruz. Banyo raflarına yerleştirilen havlular, bakım malzemeleri ve dekoratif eşyaların daha derli toplu görünmesi için organizer kullanılabilir.

Banyo dekorasyonunda örgü kullanımı

Banyo dekorasyonunda örgü kullanımı

Pek çok boyut ve malzemeden üretilen organizerlerin hiç örgüden yapılmış olanlarını denediniz mi? Doğal görünümüyle banyolarda ferah bir ortam oluşturmaya yardımcı olan örgü sepetler, muhteşem bir dekorasyonun kapılarını aralamanızı sağlayacak.

Aksesuarlarda örgü kullanımı

Aksesuarlarda örgü kullanımı

Ayrıca banyolarda basit örgü teknikleri kullanarak kendinize harika bir banyo paspası da yapabilirsiniz. Farklı renk ve teknikleri kullanarak dilerseniz desenli ya da düz bir banyo paspası ile banyonuza sıra dışı bir hava getirebilirsiniz.

SOFRALARDA ÖRGÜYE ŞANS TANIYIN!

Dilerseniz örgüden yapılan supla ve Amerikan servisleriyle sofralarınızda sonbaharın gelişini hissedebilirsiniz. Farklı renk ve örgü şekliyle yapılan suplalar, alışılmışın dışında bir tasarımı gözler önüne serecektir.

Örgü supla modelleri

Örgü supla modelleri

Ya da örgüden yapılan bardak altlarıyla sehpa ve masalarınızda leke oluşmasına engel olabileceğiniz gibi şık bir detaya yer açabilirsiniz.

Örgü bardak altlığı

Örgü bardak altlığı

SALONLARDA ÖRGÜ DOKUNUŞU!

Örgü ile yapılan dekoratif ögeler düşünüldüğünde akla ilk olarak yumuşacık örgü battaniyeler gelmektedir. Soğuk günlerin kahramanı olan battaniyeler; boyutuna göre koltukların üzerinde şal olabileceği gibi tamamen koltuğu kaplayacak şekilde de kullanılabilir. 

Farklı renk ve dokulardan yapılan örgü battaniyeler, kalın iplikler kullanılarak sıcacık bir görünümün sembolü olarak hazırlanabilir. Salonlarda sıklıkla tercih edilen puflar, birçok malzemeden ve dokudan oluşmaktadır. Kimi zaman sehpa görevi dahi gören pufların örgüden yapılmış haline şans vermeye ne dersiniz? Birbirinden farklı renklerin yer aldığı puflarla salonlarınızda hoş ve zarif bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda puf kullanımı nasıl olmalıdır?İLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda puf kullanımı nasıl olmalıdır?

Örgü puf modelleri

Örgü puf modelleri

Evlerimizin neşe kaynağı; evcil hayvanlarımız için rahat ve konforlu alanlar şekillendirmek istiyoruz. Ona özel ufak ve yumuşak bir alan için gereken tek şey örgü yataklar! Dilerseniz örgüden hazırladığınız kedi yataklarının içerisine yumuşak bir yastık yerleştirerek onun rahatlığını esas alabilirsiniz.

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Mutfak dolabı neyle temizlenir? Beyaz mutfak dolabı neyle silinir? Dolap silme suyuna ne konur

İLİŞKİLİ HABER

Mutfak dolabı neyle temizlenir? Beyaz mutfak dolabı neyle silinir? Dolap silme suyuna ne konur
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

medine 1 ay önce

cok guzel seyler var