Kuzine soba nedir, nasıl kullanılır? 2023 En iyi Kuzine Soba modelleri

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi kuzine sobalar, hem sıcacık bir ev hem de nefis yemekler pişirmek için sıklıkla tercih ediliyor. Bulunduğu ortamın vazgeçilmezi haline gelecek olan kuzine soba hakkında tüm merak edilenleri adım adım inceledik. Peki, Kuzine soba nedir? Kuzine soba nasıl yakılır? Kuzine soba nasıl kullanılır? 2023 en iyi kuzine soba modelleri nelerdir? İşte yanıtlar...

Aralık ayının gelişiyle soğuk havalarda belirgin bir şekilde hissedilir oldu. Soğuyan havalarla beraber hem kıyafetlerimizde hem de ev tekstil ürünlerinde daha sıcak tutan seçimlere yöneliyoruz. Bunun yanı sıra kalorifer, klima ya da şömine kullanmaya başladığımız bu mevsimde sobalarda sıklıkla yaşam alanlarında yer ediniyor. Özellikle çocukluk hatıralarımızda değerli bir yer edinen sobaların yandığı evlerde hem bedenimiz hem de kalplerimiz ısınırdı. Geçmiş yıllarda neredeyse her evde olan sobalar, hala daha popülerliğini korumaya devam ediyor. Gelin, kuzine sobaların kullanımı ve modelleri hakkında detaylı bilgilere birlikte göz atalım.

Isıtmada kalorifer mi daha iyi klima mı? Hangi ısıtma yöntemi daha iyidir?İLİŞKİLİ HABERIsıtmada kalorifer mi daha iyi klima mı? Hangi ısıtma yöntemi daha iyidir?

KUZİNE SOBA NEDİR?

Kuzine soba, hem evin ısınma ihtiyacını karşılayan hem de içerisinde yer alan fırını sayesinde yemek pişirme imkanı sunan bir soba çeşididir. Odunla ya da kömürle ısı dağılımı sağlayan kuzine sobaların üzerinde tıpkı ocaklardaki gibi bölmeler yer almaktadır. Bu bölmelerin üzerinde dilerseniz yemek pişirebilir ya da çayınızı demleyip kestane yemenin tadına varabilirsiniz.

Kuzine soba

Kuzine soba

KUZİNE SOBA NASIL KULLANILIR? KUZİNE SOBA FIRINI NASIL YAKILIR?

Öncelikle kuzine sobanızın yeni mi yoksa eski bir model mi olduğuna dikkat etmelisiniz. Çünkü yeni nesil kuzine sobalarda markanın kullanma talimatını okuyarak hareket etmeniz doğru olacaktır. Ancak eski nesil kuzine sobanız varsa mutlaka yazımızı dikkatlice okuyun!

Kuzine soba hakkında bilinmesi gerekenler

Kuzine soba hakkında bilinmesi gerekenler

Bazı kuzineler yalnızca odunla yanabiliyorken bazıları için hem kömür hem de odun gereklidir. Bundan dolayı ilk adım olarak kuru odun ve kömür temin etmelisiniz.

Kuzine soba yakmanın yolları

Kuzine soba yakmanın yolları

Ardından yanıcı hazne içerisine çapraz ve arada boşluk kalacak şekilde odunları yerleştirmelisiniz. Çıra ya da kağıttan faydalanarak odunların tutuşmasını sağlayabilirsiniz. Kovanın da kapağını kapattıktan sonra tutuşan odunlar bir süre sonra yanmaya başlayacaktır.

Kuzine soba nasıl yakılır

Kuzine soba nasıl yakılır

Artık sobanızı kullanmaya başlayabilirsiniz!

Kuzine soba yakmak için adımlar

Kuzine soba yakmak için adımlar

KUZİNE SOBALARDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kuzine sobaları kullanırken bazı güvenlik önemlerine çok dikkat etmelisiniz. Öncelikle ilk defa yakılan sobaların havalandırma delikleri mutlaka açık olmalıdır. Böylece yüksek basınca karşı başlangıçta önleminizi almış olabilirsiniz.

Kuzine sobalarda dikkat edilmesi gerekenler

Kuzine sobalarda dikkat edilmesi gerekenler

Öte yandan sobaların üstten yakılmasına dikkat etmeli ve baca bağlantılarının doğru bir şekilde kurulduğundan kesinlikle emin olun.

KUZİNE SOBA MODELLERİ 2023

ERENDEMİR KUZİNE SOBA

ERENDEMİR KUZİNE SOBA

ERENDEMİR KUZİNE SOBA / TRENDYOL
10.450,00 TL
OTOMATİK KÜL BOŞALTMA SİSTEMİ MEVCUT
ÜSTTEN YAKIT YÜKLEMEYE KOLAYLIK SAĞLAR
YÜKSEK ISI VERİMLİDİR
KAPAK CAMI ISICAMLI
GARANTİ SÜRESİ: 24 AY

NUR-AK KUZİNE SOBA

NUR-AK KUZİNE SOBA

NUR-AK KUZİNE SOBA / HEPSİBURADA
11.750,00 TL
DÖKÜM IZGARA 9 KG
ISITMA KAPASİTESİ: 100 M²
ÖZEL ATEŞE DAYANIKLI IZGARA
AĞIRLIK: 70 KG

Süsler Fırınlı Kovalı Mat Siyah Soba

Süsler Fırınlı Kovalı Mat Siyah Soba

SÜSLER FIRINLI KUZİNE SOBA / HEPSİBURADA
7.499,90 TL
YAKIT TİPİ: KÖMÜR
ATEŞ ODASI VE FIRINI BULUNMAKTADIR
150 M² ISITMA ALANI VARDIR
TEPSİ ÇAPI: 35 CM
SOBA ENİ: 80 CM
SOBA DERİNLİĞİ: 43 CM
SOBA YÜKSEKLİĞİ: 60 CM
AĞIRLIK: 75 KG
EMAYE GÖVDE VE ZEHİRLENMELERE KARŞI KORUMALI

Mitolojiye göre Herkül buradaydı: Cehennemağzı turizme katkı sağlıyor

İLİŞKİLİ HABER

Mitolojiye göre Herkül buradaydı: Cehennemağzı turizme katkı sağlıyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0