2024 yılının rengi nedir? 2024 ev dekorasyonu renkleri nelerdir?

2024'ün yaklaşmasıyla ev dekorasyonunda da yeni trendler belli olmaya başladı. Her stille uyum sağlayan zengin renk paleti içerisinden evinize en uygun rengi belirleyebilir ve 2024'e yepyeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Peki, 2024 yılının rengi nedir? 2024 ev dekorasyonunda hangi renkler kullanılmalı? 2024 kış dekorasyonu renkleri nelerdir? İşte yanıtlar...

Aralık ayının son haftasına doğru yaklaşırken yeni yıl heyecanı herkesi etkisi altına aldı. 2024'ün gelişi hem moda dünyasında hem de ev dekorasyonunda çığır açacak yeniliklere imza atıyor. Bu yıl yalnızca stiller ve tarzlarda değil renkler ve desenlerde de yenilikçi bir bakış açısı hakimiyet kazanıyor. Sakin ve durgun kış günlerinde evlerimizde daha fazla vakit geçirdiğimizi düşünürsek dekorasyonda ufak dokunuşlarla yaşam alanımıza estetik bir görünüm katabiliriz. Eğer evinizde köklü bir değişim yapmaktansa detaylarda zarafet oluşturmak isterseniz; renklerin gücünden faydalanabilirsiniz. Gelin, 2024 kış dekorasyonu renklerine birlikte göz atalım.

Kırmızı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kırmızı renk dekorasyonda nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERKırmızı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kırmızı renk dekorasyonda nasıl kullanılır?

2024 EV DEKORASYONUNDA HANGİ RENKLER KULLANILMALI?

Yepyeni başlangıçlara adım atacağımız yeni yılda hayatımızın her alanında doğallığın ön planda olacağını söyleyebiliriz. Toprak tonları, yanık turuncular ve sıcak sarılar 2024 renklerinde yükselen trendler olarak karşımıza çıkıyor. Nötr renkler ana temada yer alırken yumuşak doygun ve nüanslı tonlar huzuru yaşamımıza dahil ediyor.

Grej nedir? Grej renk salon dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERGrej nedir? Grej renk salon dekorasyonu nasıl yapılır?

2024 YILININ RENGİ NEDİR?

Renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone Color Instatitute, her yıl Aralık ayında yılın rengini açıklıyor. Herkesin heyecanla beklediği 2024'ün rengi ise sonunda açıklandı. Buna göre telaşlı ve çalkantılı geçen yıla karşı bir dinginlik hissi veren "Peach Fuzz" 2024 yılının rengi olarak belirlendi. Narin ve kadifemsi olarak nitelendirilen bu eşsiz renk, sofistike duruşu ve sükuneti teşvik ediyor. Sakinlik ve istikrardan hoşlananlar için bu renk, ev dekorasyonuna yeni bir soluk getirebilir. 

Peach Fuzz

Peach Fuzz

Evinizde iyimser bir hava oluşturmak isterseniz gençlik ve zamansızlık arasında bir köprü kuran bu tonla özellikle salonlarınızın duvarına ferahlık katabilirsiniz.

2024 rengi

2024 rengi

Ya da alışılmışın dışına çıkarak banyo fayanslarından mutfak dolaplarına, balkon demirlerinden antredeki ayakkabılığa kadar bu rengi tercih etmeniz mümkün. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor ki bu renge en çok yakışan dekoratif eşya 'mobilyalar' oluyor.

2024 yılının rengiyle dekorasyon

2024 yılının rengiyle dekorasyon

2024 EV DEKORASYONU RENKLERİ NELERDİR?

Yanık sarı tonlarının dekorasyonda kullanımı

Yanık sarı tonlarının dekorasyonda kullanımı

Doğanın sıcak ve içten yansımalarını sunan 2024 renklerinde aynı zamanda beyaz, sütlü kahve ve krem tonlar da ön plana çıkıyor. 

2024 ev dekorasyonu

2024 ev dekorasyonu

Aynı zamanda yılın renklerinden bir diğeri olan Blue Nova 825 de dekorasyonunuza renk katabilir. Yumuşak doygun ve nüanslı mavi tonunu gözler önüne seren bu eşsiz renk, ışık oyunlarıyla ince varyasyonlar oluşturuyor ve mekana cazibe katarken sakinlik ve rahatlık hissini de tüm cesurluğuyla koruyor. Eğer dekorasyonda dinamik etkilerden hoşlanıyorsanız gökyüzünü geceye boyayan mavilere de şans tanıyabilirsiniz. 

Blue Nova 825

Blue Nova 825

  • TURUNCU RENK EV DEKORASYONU 

Beyinde zihinsel aktiviteleri olumlu yönde etkileyen turuncu, 2024'de en sık karşımıza çıkacak renklerin başında yer alıyor. Kimi zaman gün batımında kimi zaman da sonbahar yapraklarında göze çarpan turuncu, doğanın zenginliğini simgeliyor. Özellikle turuncunun birbirinden farklı tonlarını koltuklarınızda ya da duvarlarınızda kullanabilirsiniz.

Turuncu ev dekorasyonu

Turuncu ev dekorasyonu

Kış mevsiminde evlere sıcaklık katan turuncu renk, hem pozitif etkisiyle bulunduğu alanda konforu misafir edecek hem de estetik duruşuyla evinize farklı bir hava katacak.

Ev dekorasyonunda turuncu renk kullanımı

Ev dekorasyonunda turuncu renk kullanımı

  • YEŞİL RENK EV DEKORASYONU

Ormanların ve yaşamın nefesi olan yeşil renk, doğallığıyla bu yıl da evimizin baş köşesinde ağırlayacağımız renklerden biri olacak. Retro ve Rustik tarzlarda sıklıkla kullanılan yeşil rengi özellikle salon ve oturma odalarınızda tercih edebilirsiniz. Dilerseniz berjerlerde ve perdelerde yeşil dokunuşlar yapabilir ya da duvarlarınıza yeşil tonlarını yansıtabilirsiniz. Aynı zamanda yeşil bitkilerle yaşam alanlarınıza hoş bir görünüm verebilirsiniz.

Yeşil renk ev dekorasyonu

Yeşil renk ev dekorasyonu

Yeşil özellikle bej ve krem tonlarıyla muhteşem bir uyum yakalamaktadır. Daha sakin ve dingin bir alana ihtiyaç duyuyorsanız yeşil rengi evinize davet etmenizi tavsiye ederiz.

Ev dekorasyonunda yeşil renk kullanımı

Ev dekorasyonunda yeşil renk kullanımı

  • TOPRAK TONLARI

Gökyüzüne uzanan heybetli dağların ve yeryüzünün temeli toprakların rengi olan kahve tonları 2024 dekorasyonunda evlerde göz alıcı bir görünüm oluşturacak. Ahşap mobilyalardan yatak örtülerine, halılardan koltuk takımlarına kadar her yerde kullanılabilen toprak tonları her renkle de uyum sağlamaktadır. 

Toprak tonlarıyla ev dekorasyonu

Toprak tonlarıyla ev dekorasyonu

Dilerseniz açık renklerle ya da kırmızı, pembe, turuncu gibi canlı renklerle toprak tonlarını harmanlayabilirsiniz.

2024 dekorasyon renkleri

2024 dekorasyon renkleri

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0