Çamaşır odasında neler olmalı? Çamaşır odası dekorasyonu nasıl yapılır?

Evlerin derli toplu görünmesinde büyük rol oynayan çamaşır odaları, son zamanlarda neredeyse her evde kullanılmaya başlandı. Saklama alanı olarak da kullanılan çamaşır odalarında ister yıkama ister ütü yapabilirsiniz. Peki, çamaşır odası dekorasyonu nasıl yapılır? Çamaşır odası dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli? İşte çamaşır odası dekorasyonu hakkında bilmeniz gereken her şey haberimizde...

Yatak odaları, salonlar, çocuk odaları, balkonlar, oturma odaları, mutfak ve banyolar... Evlerimizi dekore ederken her oda için farklı bir bakış açısına yer vermeye özen gösteriyoruz. Evlerin boyutu ve şekline göre misafir odası, çalışma odası ve spor odası gibi ekstra alanlar oluşturarak konforlu bir dekorasyon inşa edebilirsiniz. Özellikle banyolardaki kalabalığı azaltmak için tercih edilen çamaşır odalarıyla hem evin diğer alanlarının derli toplu kalmasını sağlayabilir hem de çamaşır yıkama- kurutma- ütü gibi işleri daha rahat yapabilirsiniz. Gelin, çamaşır odası dekorasyonu yapmanın en kolay ve en etkili yolunu birlikte öğrenelim.

Oturma odası nasıl dizayn edilir? Oturma odasının dizaynında nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABEROturma odası nasıl dizayn edilir? Oturma odasının dizaynında nelere dikkat edilmeli?

ÇAMAŞIR ODASI DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Eğer evinizde bir çamaşır odasına ihtiyacınız varsa ilk olarak doğru yeri belirlemeniz gerekiyor. Günümüzde çoğu evde ayrı bir çamaşır odası bulunmadığı için kiler ya da ekstra boş bir odayı çamaşır odası olarak değerlendirebilirsiniz. Ya da apartman boşluğuna bakan küçük odaları çamaşır odası olarak da kullanmayı düşünebilirsiniz.

çamaşır odası

çamaşır odası

Öte yandan çamaşır odalarının bulunduğu konum da oldukça önemlidir. Eğer çamaşır makineniz ekstra gürültülü bir modelse çamaşır odalarınızın yatak odası ya da çocuk odasının yanında olmamasına özen göstermelisiniz.

çamaşır odası dekorasyonu

çamaşır odası dekorasyonu

ÇAMAŞIR ODASI DUVARLARINDA HANGİ RENK TERCİH EDİLMELİ?

Çamaşır odalarınızın duvarlarında tercih edeceğiniz renkte en çok dikkat etmeniz gereken nokta odanın aydınlanma faktörüdür. Eğer pencereli ve geniş bir alanı çamaşır odası olarak değerlendirecekseniz koyu ve parlak renklere şans verebilirsiniz. Ancak karanlık bir oda için en doğru seçim açık renk tonları olacaktır. 

çamaşır odası düzeni

çamaşır odası düzeni

Beyazın saflığı, grinin asaleti ya da siyahın modernliğinden faydalanarak kişisel zevklerinize göre renk seçimi yapabilirsiniz. Aynı zamanda çamaşır makinesi ve kurutma makinesinin bulunduğu duvarda desenli duvar kağıtları da kullanabilirsiniz. 

Çamaşır odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Çamaşır odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

ÇAMAŞIR ODASINDA NELER OLMALI?

Hem işlevsel hem de şık bir çamaşır odası dekore etmek için ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirlemeli ve akıllı depolama çözümleri bulmalısınız. İlk olarak çamaşır odalarının olmazsa olmazı ütü masası, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, dolap gibi temel eşyaları yerleştirmekle işe başlayın.

çamaşır odasında olması gerekenler

çamaşır odasında olması gerekenler

Eğer çamaşır makinesi ve kurutma makinesini yan yana yerleştirecek kadar boş alanınız yoksa onları dikey olacak şekilde üst üste kullanabilirsiniz.

Çamaşır odasında olması gerekenler

Çamaşır odasında olması gerekenler

Ya da çamaşır ve kurutma makinelerini yere değmeyecek şekilde bir düzenek üzerine yerleştirebilir ve alt kısımları depolama alanı olarak kullanabilirsiniz.

Çamaşır odasında bulunması gerekenler

Çamaşır odasında bulunması gerekenler

Dolapların yanı sıra açık raf sistemleri düzenleyerek buraya deterjan, temizlik malzemeleri, havlu, bornoz, tuvalet kağıdı ya da ütü gibi eşyaları yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda açık raflara askılık sistemi ekleyip ütülediğiniz eşyaları kırışmadan buraya asabilirsiniz.

Çamaşır odası dekore etmenin yolları

Çamaşır odası dekore etmenin yolları

Çamaşır odanızın büyüklüğü yeterliyse çamaşırlarınızı katlamak için bir tezgah konumlandırabilirsiniz. İster lavabonun yer aldığı tezgahı büyütebilir ister mutfaklarda sıklıkla karşımıza çıkan ada tezgahlara yer verebilirsiniz.

Çamaşır odasını dizayn etmenin püf noktaları

Çamaşır odasını dizayn etmenin püf noktaları

PÜF NOKTA: Çamaşır odasında nemi en aza indirecek çözümlere başvurmayı unutmamalısınız. Bunun içinde yeteri kadar pencere ya da iyi bir havalandırma sistemine ihtiyacınız var!

Çamaşır odasında havalandırma

Çamaşır odasında havalandırma

ÇAMAŞIR ODASINDA AYDINLATMA NASIL OLMALI?

Her odada önem arz eden aydınlatmalar, çamaşırlardaki lekeleri görmek ve ütü yaparken kolaylık sağlaması açısından çamaşır odalarında doğru bir şekilde kullanılmalıdır. Tavan aydınlatmasının yanı sıra açık raf sistemlerinde lokal aydınlatmalara yer verebilirsiniz. Spot lambalar bu açıdan harika bir seçim olacaktır.

Çamaşır odasında aydınlatma yöntemleri

Çamaşır odasında aydınlatma yöntemleri

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Mısır nişastasının saça faydaları neler? Nişastalı saç maskesi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Mısır nişastasının saça faydaları neler? Nişastalı saç maskesi nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0