Ağustos ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonu

Yaz mevsiminin son ayı olan Ağustos, bizlere son sıcak günleriyle neşe saçmaya devam ediyor. Hem dingin hem de dikkat çeken detayların etkili olduğu bu ay içinde evlerinizde de muhteşem bir görünüm yakalayabilirsiniz. Peki Ağustos ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtlar...

Yaz mevsiminin son ayı olan ağustos ile beraber sıcacık havaların en güzel zamanları da geldi demektir. Belki yaz mevsimine "Hoşça kal" diyor olabiliriz ancak bu neşeli ve enerjik bir bakış açısını geride bıraktığımız anlamına gelmiyor. Yaz renkleri ve dokularıyla sonbaharın iç ferahlatan atmosferini harmanlayabileceğimiz bazı değişikliklerle günlerimizi güzelleştirebiliriz. Bunun için ilk işimiz evlerimize yönelmek olmalı. Her ay ve her mevsime göre düzenlediğimiz evlerimize ağustos ayında da bu aya özel dokunuşlar yapabiliriz. Gelin, ağustos ayı ev dekorasyonunda olmazsa olmaz önerilere birlikte göz atalım.

Temmuz ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonuİLİŞKİLİ HABERTemmuz ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonu

AĞUSTOS AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR? YAZ MEVSİMİ EV DEKORASYONU

Ağustos ayı yepyeni bir başlangıcın ayak seslerini taşıdığı için yeniliklerle dolu bir ay olarak adlandırılabilir. Sonbahar ve yaz mevsimi arasında bir geçiş süreci olan bu ayda ilk işiniz evin girişinde farklılıklar yapmak olmalı. Tüm yaz boyu çekildiğiniz tatil fotoğrafların arasından size en güzel anıları hatırlatan kareleri antrede yer verdiğiniz dresuarın üzerine yerleştirebilirsiniz.

Ağustos ayı ev dekorasyonu

Ağustos ayı ev dekorasyonu

Ayrıca ağustos ayına özel çiçekler arasından en beğendiğiniz çiçeği yine dresuar önünde sergileyebilirsiniz.

Ağustos ayı ev girişinde yapılacak dekoratif öneriler

Ağustos ayı ev girişinde yapılacak dekoratif öneriler

Bizim size tavsiyemiz "Kirli Hanım Çiçeği" olarak da bilinen Zinnia Çiçeği olacaktır. Böylece misafirleriniz evinize adım atar atmaz hoş bir atmosfere de kucak açmış olacak.

Ağustos ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımıİLİŞKİLİ HABERAğustos ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

Zinnia çiçeği

Zinnia çiçeği

Dilerseniz okyanus esintili ya da odunsu bir oda kokusunu da antrelerde kullanarak evinizin muhteşem kokmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın, güzel bir ev sizin ruh halinizi de önemli ölçüde değiştirebilir. 

Ağustos ayına özel oda kokusu

Ağustos ayına özel oda kokusu

AĞUSTOS AYI EV DEKORASYONUNDA HANGİ RENKLER KULLANILMALI?

Girişte yapacağınız bu değişikliklerin ardından sıra geldi en önemli detay olan renklere! Kişisel zevklerinizin birer yansıması olan renkler arasından mevsime uyacak tonlarda seçim yapmanız oldukça önemli. Haziran ve temmuz ayında dinamik ve canlı renklerle evlerimizi dekore ederken ağustos ayında biraz daha soft bir renk kartelasına yönelmek sonbahara hazırlık açısından çok daha iyi olacaktır. 

Ağustos ayı salon dekorasyonu

Ağustos ayı salon dekorasyonu

Özellikle yavruağzı, somon rengi, uçuk pembe, tok bir yeşil ve turuncunun tonları ağustos ayı için harika bir renk cümbüşü oluşturabilir. Daha romantik ve kır evi stillerinde yer alan renklerle burada özgün bir bakış açısı yakalamanız mümkün.

Ağustos ayı salon dekorasyonunda renk kullanımı

Ağustos ayı salon dekorasyonunda renk kullanımı

Renklerin ardından desen konusu dekorasyonun ana temasını oluşturuyor. Burada yeşil yapraklı bitkiler, hayvan figürleri ve egzotik detayların hakim olduğu desenler iyi bir kombinasyon yakalamanızı sağlayabilir. 

Egzotik desenli kırlentler

Egzotik desenli kırlentler

Aynı zamanda İskandinav ve Bohem stiller hem yaz mevsimi hem de sonbahar mevsimi için oldukça uyumlu bir görünüm sergiliyor. 

Bohem stil

Bohem stil

AĞUSTOS AYINDA EVLERDE NASIL FARKLILIKLAR YAPILABİLİR?

Salonların temelini oluşturan koltuk takımlarında bu ay bir değişikliğe gitmek isterseniz fazla cesur seçimlerden uzak durmanızı öneririz. Dilerseniz hazeran tipi mobilyalar ya da klasik seçimlerle sonbahara da uyumlu tercihler yapabilirsiniz. Öte yandan koltuk takımlarınızda renk olarak krem, bej, açık toprak tonlarını kullanarak kırlentlerde canlı renklere yer verebilirsiniz. 

Hazeran tipi mobilya

Hazeran tipi mobilya

Ağustos ayına yakışacak en güzel şey ise elbette rose gold unsurlar olacak! Rose gold'un şık ama zamansız etkisi bulunduğu ortamı olduğundan daha alımlı bir hale getirebiliyor. Siz de rose gold detaylı orta sehpalar, vazolar ya da avizelerle evinize bu hissiyatı davet edebilirsiniz.

Rosegold detaylı dekoratif ürünler

Rosegold detaylı dekoratif ürünler

Yatak odasında ise daha ferah ve iç açıcı seçimler yapmak daha doğru olacaktır. Bunun için beyaz, açık gri ve bej tonlarını rahatlıkla yatak odanızın her köşesinde değerlendirebilirsiniz. 

Ağustos ayı yatak odası dekorasyonu

Ağustos ayı yatak odası dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şelaleler nerelerdir? Türkiye'deki en güzel şelaleler

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şelaleler nerelerdir? Türkiye'deki en güzel şelaleler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0