Yatak odası ne renk olmalı? Yatak odasında kullanılmaması gereken renkler nelerdir?

Yatak odası gibi alanlarda her detay ne kadar önemli olsa da renk konusunda çok dikkatli seçim yapılmalıdır. Seçilen rengin dinlendirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahip olması iyi bir uyku süreci geçirmenizi sağlar. Peki, yatak odası ne renk olmalı? Yatak odasında hangi renkler kullanılmamalı? İşte detaylar...

Uzun ve tempolu bir günün sonunda evlerimize adım attığımız andan itibaren huzur dolu bir atmosfere kucak açmak isteriz. Bunun içinde rahatlık ve sakinliğin anahtarı olan evlerimizde her detayı kişisel zevklerimiz etrafında şekillendiriyoruz. Evin ihtiyaçlarını da göz önüne alarak onlarca renk, stil ve doku arasından muhteşem bir kombinasyon oluşturulabiliriz. Örneğin; ufak ve alçak tavanlı salonlarda daha açık renklerin hakim olduğu ayrıntılara yer verilebileceği gibi çalışma odalarında sarı ve turuncu gibi motive edici renkler kullanılabilir. Kişisel alanlarımız olan yatak odalarında ise renkler konusunda ekstra hassas davranmak gerekiyor. Gelin, yatak odasında uzak durulması gereken renklere birlikte göz atalım.

Yatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?İLİŞKİLİ HABERYatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?

YATAK ODASINDA HANGİ RENK KULLANILMALI? 

Maviden pembeye, kırmızıdan sarıya... Öncelikle onlarca renk arasından hiçbirinin "kesinlikle kullanılmamalı" şeklinde ayrıldığını söylememiz mümkün değil. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; alana ve uyku kalitesine göre en uygun rengi seçebilmek.

Yatak odası dekorasyonu

Yatak odası dekorasyonu

Uykunun gün içerisindeki performansımıza etkisini göz önünde bulundurursak göz yormayacak ve dinlendirici renklerle yatak odasını dekore etmek en mantıklı hareket olacaktır. Huzurlu bir yatak odası için ahşap gibi doğal malzemeler kullanarak dingin bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Özellikle yatağın tam karşısındaki duvarda toprak renkleri kullanmanız stresten uzak bir ortam oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Yatak odası dekorasyonunda renk kullanımı

Yatak odası dekorasyonunda renk kullanımı

Parlak ve canlı tonlardaki renkler aşırı uyarıcı eğiliminde olduğu için uykuya dalmanıza engel olabilir. Bunun için dinamik renkler yerine daha pastel tonlara ağırlık verebilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonunda ahşap kullanımı

Yatak odası dekorasyonunda ahşap kullanımı

YATAK ODASINDA HANGİ RENKLER KULLANILMAMALI?

Yatak odasında yoğun olarak yer verilmemesi gereken renklerin başında ilk olarak "kırmızı" bulunuyor. Cüretkar ve cesur bir renk olan kırmızının dinamik yapısı uyku ve dinlenmek için uygun bir ortam şekillendirilmesine olanak tanımaz. Eğer kırmızıyı yatak odasında kullanmak istiyorsanız daha çok ufak detaylarda tercih etmenizi öneririz. 

Kırmızı yatak odası dekorasyonu

Kırmızı yatak odası dekorasyonu

Aynı şekilde "sarı" da yatak odasında çok dikkatli kullanılması gereken bir renktir. Pozitif ve enerjik bir atmosferin sırrı olan sarı, dinlenme alanları için fazla coşkulu bir seçim olabilir. Ancak sarının daha krem ya da koyu tonlarına nevresim takımlarınızda ve perdelerinizde yer verebilirsiniz.

Sarı yatak odası dekorasyonu

Sarı yatak odası dekorasyonu

Yatak odanıza daha yatıştırıcı bir enerji vermek istiyorsanız kaçınmanız gereken bir diğer renk "siyah" olacaktır. Kasvetli ve karanlık bir görünüm oluşturan siyah, sabah uyanmakta zorluk çekmenize neden olabilir. Bu renk aynı zamanda uyku öncesi daha karamsar bir ruh haline bürünmenize de sebep olabilir.

Siyah yatak odası dekorasyonu

Siyah yatak odası dekorasyonu

Tüm renkler arasından en sakinleştirici ve dingin tonlardan biri olan "mavi" de dikkatli kullanılması gereken renklerden biri. Çünkü kobalt mavisi ya da turkuaz tonlarındaki maviler, güçlü ve tok bir enerji sergilediği için yatak odasında kullanmak sizi daha çok yorabilir. Bunun yerine gök mavisi ve bebe mavisiyle enfes bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Mavi yatak odası dekorasyonu

Mavi yatak odası dekorasyonu

Son olarak karmaşık desenlerin hakim olduğu çok renkli duvar kağıtlarını yatak odalarında kullanmak istiyorsanız mümkün olduğunca yatağın arkasında kalacak şekilde tek bir duvarda olmasına özen gösterin.

Yatak odası dekorasyonunda duvar kağıdı

Yatak odası dekorasyonunda duvar kağıdı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Taze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Taze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yolları
2024 en güzel topuz saç modelleri! Günlük yapılan topuz modelleri hangisi?

İLİŞKİLİ HABER

2024 en güzel topuz saç modelleri! Günlük yapılan topuz modelleri hangisi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0