Yanlış boyanan duvar nasıl düzeltilir? Hatalı duvar boyası rengi nasıl değiştirilir?

Yalnızca bir fırça darbesiyle evlerinize eşsiz bir görünüm kazandırabileceğiniz gibi olduğundan daha kötü bir görünüme de sebebiyet verebilirsiniz. Bu noktada doğru renk seçilemediğinde bazı püf noktalara başvurabilirsiniz. Peki yanlış boyanan duvar nasıl düzeltilir, yöntemleri nelerdir? İşte detaylar...

Ev dekorasyonun ana konularından birini oluşturan duvar tasarımları odanın boyutunu, derinlik algısını ve stilini direkt olarak etkilemektedir. Kimi zaman soft ve açık renklerin hakim olduğu duvar tasarımlarıyla evlerimizi olduğundan büyük ve ferah bir görünüme kavuşturabildiğimiz gibi kimi zaman da maksimalist stilin bir yansıması olan parlak ve canlı renklerle dinamik bir bakış açısını evlerimize misafir edebiliriz. Ancak duvar boyası seçerken birçok faktörü de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Çünkü seçilen duvar boyasının rengi, bazen karteladaki rengi yansıtmayabiliyor. Eğer duvar boyanızın renginden memnun kalmadıysanız hiç endişelenmeyin! Gelin, yanlış boyanan duvarları kusursuz bir hale dönüştürmenin yollarına birlikte göz atalım.

Evin duvarına resim nasıl çizilir? Duvara resim çizmenin yolları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREvin duvarına resim nasıl çizilir? Duvara resim çizmenin yolları nelerdir?

DUVAR BOYASI NASIL SEÇİLİR? DUVAR BOYASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Duvar boyası seçimi oldukça meşakkatli bir iştir. Mağazadaki ışıktan ve ortamdan kaynaklı olarak boyaların rengi bazen daha açık ya da koyu bir görünüme neden olabiliyor. Ancak böyle durumlar çözümsüz değil tabi ki! Seçtiğiniz duvar boyasının renginin yanlış olduğunu fark ettiyseniz hala şansınız var.

Duvar boyası

Duvar boyası

YANLIŞ BOYANAN DUVAR NASIL DÜZELTİLİR?

Seçtiğiniz boyanın rengi istediğinizden daha açık ya da koyu tonlardaysa, farklı bir renk boya ile kendi renk paletinizi oluşturabilirsiniz. 

Yanlış duvar boyası rengini düzeltmenin yolları

Yanlış duvar boyası rengini düzeltmenin yolları

Duvarınızı boyadıktan sonra eşyalarınızla birlikte bir uyum yakalayamadığınızı düşünüyorsanız tüm duvarı yeniden boyamak yerine uyumlu aksesuarlar kullanarak ortamı yumuşatabilirsiniz.

Duvar boyası seçmenin yolları

Duvar boyası seçmenin yolları

Odanızdaki aydınlatma tercihiniz de boya renginde oldukça etkili. Koyu tonlarda bir boya tercih ettiğinizde aydınlatmanızı da soft tonlarda kullanırsanız bu durum karanlık ya da kasvetli bir görünüm oluşmasına sebep olur. Bunun tam tersi olarak açık tonlarda bir duvar rengi seçip parlak bir aydınlatma kullandığınızda boya beklediğinizden de parlak görünebilir. Bu durumlarda boyanın rengine göre ışığınızın parlaklığını artırmak veya azaltmak iyi bir tercih olacaktır.

Duvar boyası seçmenin yolları

Duvar boyası seçmenin yolları

Boyanızın koyu ya da açık olduğunu düşündüğünüz durumlarda süngerleme, renk yıkama vb. yöntemlerle efektli boya tekniği de kullanabilirsiniz. Boyanızın açık olduğu durumda üzerine daha koyu tonlarda, koyu olduğu durumlarda daha açık renklerle efekt verebilirsiniz.

Boya türleri

Boya türleri

Evlerde hangi cephe ne renge boyanmalı? Cepheye göre boya rengi nasıl seçilmeli?İLİŞKİLİ HABEREvlerde hangi cephe ne renge boyanmalı? Cepheye göre boya rengi nasıl seçilmeli?

Duvarınız istediğiniz renge ulaşamadığınızda tekrar boyamak istemiyorsanız duvar kağıdı uygulamasını da tercih edebilirsiniz. Duvarınızın üstüne istediğiniz renk ve desende duvar kağıdı yapıştırmak da durumu kurtaracak iyi bir seçenek olabilir.

Duvar kağıdı

Duvar kağıdı

Tüm bu yöntemler size uymuyorsa ve yeniden boyamayı düşünüyorsanız koyu renk boyanızın üzerine astar boyası yapmadan kesinlikle boyamamalısınız yoksa koyu renk boyayı kapatmakta zorluk çekebilirsiniz.

Duvar boyama yolları

Duvar boyama yolları

Evde kara erik nasıl kurutulur? Güneşte erik nasıl kurutulur? Kurutulan erik nasıl saklanır

İLİŞKİLİ HABER

Evde kara erik nasıl kurutulur? Güneşte erik nasıl kurutulur? Kurutulan erik nasıl saklanır
Mermaidcore trendi nedir? Denizkızı giyim stili nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Mermaidcore trendi nedir? Denizkızı giyim stili nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0