Kablolu süpürge mi daha iyi şarjlı süpürge mi? Kablolu ve şarjlı süpürge arasındaki farklar

Son dönemlerin en çok tercih edilen süpürge modellerinin başında kablolu ve şarjlı süpürgeler geliyor. Pek çok avantajı beraberinde getiren bu süpürge modelleri arasından seçim yapmak ise kimi zaman bir çileye dönüşebiliyor. Eğer siz de süpürge almak istiyor ancak kablolu mu yoksa şarjlı mı sorusuna yanıt vermekte zorlanıyorsanız hiç endişelenmeyin! İşte, tüm sorularınızın yanıtı haberin devamında...

Ev temizliği denildiği zaman çoğu kişinin aklına gelen ilk adım elbette "süpürme" oluyor. Neredeyse her evin demirbaşı haline gelen elektrikli süpürgeler, pek çok farklı fonksiyonel özellikleriyle köşe bucak temizliğin anahtarı haline geliyor. Ancak kablolu, kablosuz, toz torbalı, toz torbasız, robot ya da dikey gibi sayısız farklı modelle piyasada yer alan süpürgeleri satın alırken kendimizi bir anda oldukça zorlayıcı bir seçimin içerisinde bulabiliyoruz. Tüm bu modeller arasında en dikkat çeken iki özellik ise kablolu ve şarjlı süpürgeler arasındaki fark oluyor. Peki, hangi süpürge modeli daha avantajlı? Gelin, bu iki popüler seçeneği birlikte adım adım inceleyelim.

Dyson V12 mi V15 mi daha iyi? Dyson V12 ve V15 farkı nedir? Dyson V12 ve V15 karşılaştırmaİLİŞKİLİ HABERDyson V12 mi V15 mi daha iyi? Dyson V12 ve V15 farkı nedir? Dyson V12 ve V15 karşılaştırma

KABLOLU SÜPÜRGELERİN ÖZELLİKLERİ NEDİR? KABLOLU SÜPÜRGELERİN AVANTAJLARI

Ev temizliğinde en yaygın olarak tercih edilen kablolu süpürgeler, yüksek emiş gücüyle etkili bir temizlik yapmaya olanak tanıyor. Yalnızca sert zeminlerde değil halı ya da yatak, kırlent ve dar alanlarda da güçlü bir performans sergileyen kablolu süpürgeler, elektriğe bağlı çalıştıkları için güçleri de tükenmiyor.

Kablolu süpürge

Kablolu süpürge

Öte yandan şarjlı olmadığı için piller için ayrı bir hazneye de ihtiyaç duymayan kablolu süpürgelerin kir toplama kapasitesi de büyük oluyor.

Kablolu süpürge özellikleri

Kablolu süpürge özellikleri

KABLOLU SÜPÜRGELERİN DEZAVANTAJLARI NELERDİR? KABLOLU SÜPÜRGENİN OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ

Pek çok artı özelliğe sahip olan kablolu süpürgelerin en büyük dezavantajı elbette bir güç kaynağından ayrılamaması oluyor. Bu da demek oluyor ki kablonun uzunluğu kadar süpürme alanına sahipsiniz! Eğer geniş odalarla çevrili büyük bir eviniz varsa süpürme işlemi esnasında sık sık priz değiştirmeniz gerekiyor. Bu da zaman tasarrufu yapmanıza engel olabileceği gibi kabloların ayaklarınıza dolanmasına da neden olabilir.

Kablolu süpürge dezavantajları

Kablolu süpürge dezavantajları

ŞARJLI SÜPÜRGELERİN ÖZELLİKLERİ NEDİR? ŞARJLI SÜPÜRGELERİN AVANTAJLARI 

Son dönemlerde büyük bir popülerlik kazanan şarjlı süpürgeler, pille çalışır ve kullanım için fişe ihtiyaç duymaz. Oldukça esnek, çevik ve pratik bir kullanım imkanı sunan şarjlı süpürgelerle temizlik süresi çok daha kısa bir zamana inebilir ve üretkenliği artar.

Şarjlı süpürge

Şarjlı süpürge

Ayrıca priz değiştirme sorununu ortadan kaldıran şarjlı süpürgeler aracılığıyla aşınmış veya hasar görmüş kablolardan kaynaklanabilecek elektriksel güvenlik sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Şarjlı süpürge özellikleri

Şarjlı süpürge özellikleri

ŞARJLI SÜPÜRGELERİN DEZAVANTAJLARI NEDİR? ŞARJLI SÜPÜRGELERİN OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ

Elektrikli süpürgelere kıyasla genellikle daha zayıf emiş gücüne sahip olan şarjlı süpürgeler, bu noktada olumsuz sonuçları da beraberinde getirebiliyor. Halıların derinlemesine temizlenmesinde ve daha büyük kalıntıların toplanmasında dezavantaj oluşturan bu süpürge modelinde aynı zamanda pil ömrü de sınırlı olabilir. 

Şarjlı süpürge dezavantajları

Şarjlı süpürge dezavantajları

Pek çok farklı modelde üretilen şarjlı süpürgelerin tek seferde süpürme ömrü de değişkenlik gösterdiği için tüm evi süpürmeden şarjı bitebilir. Büyük ve derinlemesine temizliklerde şarjlı süpürgeler pek kullanışlı olmayabilir. 

Şarjlı süpürge olumsuz yönleri

Şarjlı süpürge olumsuz yönleri

Şarjlı süpürgelerin bir diğer dezavantajı 'fiyatı' oluyor. İleri teknolojinin bir ürünü olan şarjlı süpürgeler, kablolu süpürgelere oranla daha pahalı bir maliyete sahiptir.

Şarjlı süpürge olumsuzlukları

Şarjlı süpürge olumsuzlukları

Önceliklerinizi, beklentilerinizi ve ihtiyacınızı düşünerek şarjlı ve kablolu süpürgeleri karşılaştırabilirsiniz. Eviniz için en doğru seçimi yapmanız dileğiyle!

Pırasa zayıflatır mı? Çiğ pırasa ile zayıflama! Zayıflamak için pırasa nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Pırasa zayıflatır mı? Çiğ pırasa ile zayıflama! Zayıflamak için pırasa nasıl tüketilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0