Pırasa zayıflatır mı? Çiğ pırasa ile zayıflama! Zayıflamak için pırasa nasıl tüketilir?

Özellikle de kabızlığa birebir olan pırasayı ister çiğ ister pişmiş nasıl tüketirseniz tüketin zayıflatıyor! Lif içeriği yüksek olan en faydalı kış sebzelerinden olan pırasanın suyunu kür olarak tüketip hızlıca yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Pırasa yiyerek nasıl zayıflanır? Çiğ pırasa diyeti ile kilolardan kurtulmanın doğal yolları...

Soğuk havaların bastırdığı kış aylarında en çok tüketilen kış sebzelerinden biri olan pırasanın tüketimi ile ilgili sık sorulan sorulardan birisi de pırasanın çiğ yenip yenmeyeceğidir. Pişirilerek yendiği gibi çiğ şekilde de tüketilebilen pırasa, gündelik hayatımız içerisinde vücudumuzda doğal detoks etkisi oluştururken aynı zamanda düzenli tüketildiği zaman zayıflamayı da kolaylaştırıyor. Kadınlarda doğurganlığı büyük oranda arttırma özelliğine sahip olan pırasa, toksinleri temizlemek ve sağlıklı zayıflamanın en önemli anahtarlarındandır. Aynı soğan ve sarımsak gibi çiçek soğanından yetişen pırasa, bölgesel zayıflamak isteyen kimselerin imdadına yetişerek yağ yakıcı işlevini göstermektedir. Kabızlık problemi ile sık sık karşı karşıya kalan kimseler için uzmanlar pırasa tüketimini uygun görürken, aynı zamanda rahat bir sindirim sistemi için ne denli önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Pırasa diyeti ile kilo vermenin püf noktaları...

Kilo verdiren sebzeler hangileridir? İLİŞKİLİ HABERKilo verdiren sebzeler hangileridir?

PIRASA KİLO VERDİRİR Mİ, PIRASANIN FAYDALARI NELER?

Pırasa zayıflatır mı, pırasanın faydaları

Pırasa zayıflatır mı, pırasanın faydaları

Lif oranı yüksek olan pırasa hazmı kolaylaştırarak, sindirimde önemli bir rolü olan bağırsakların hızlı çalışmasını sağlayarak kabızlığın önüne geçer. Vitamin değerleri bakımından besleyici olan pırasa aynı zamanda hastalıklara karşı koruyucu bir görev sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu dinç yapar.

Antioksidan bakımından güçlü olması nedeniyle vücuttaki fazlalık suyun dışarı nüfuz edilmesini sağlar ve ciddi A vitamini oranı ile ileri yaşlarda yakalanma riski olan katarakta karşı göz sağlığında etkilidir.

Kalorisi az olması sebebiyle diyette tercih edilebilecek ideal sebzelerden biri olan pırasa kilo vermeyi destekleyicidir. Pırasa yiyerek zayıflayanlara baktığımızda genelde çorba olarak ya da az yağlı yemeğini tüketerek gerçekleştirdikleri görülür.

Ayrıca limon, su ve pırasa ile yapılan pırasa suyu etkili detoks karışımı olarak karşımıza çıkar. Ödem attırıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı özelliği ile diyete ilave edilebilir.

PIRASA KAÇ KALORİ?

Genelde zeytinyağlı türüyle sofralarda yerini alan pırasanın 1 porsiyon boyutundaki yemeğinde toplamda sadece 183 kalori vardır.

pırasa kaç kalori

pırasa kaç kalori

MUHTEŞEM GÜÇ! PIRASA SUYU İLE DOĞAL İLAÇ...

Pırasa suyunun faydaları! Pırasa kilo verdirir mi?

Pırasa suyunun faydaları! Pırasa kilo verdirir mi?

PIRASA SUYU/ÇAYI TARİFİ:

MALZEMELER:

3 adet pırasa

1 litre su

1 limon suyu

YAPILIŞI:

Zayıflamak için doğal reçeteniz olacak olan bu pırasa küründe 3 adet pırasayı ve 1 limonu kullanacaksınız. Uygulanması gereken ilk müdahale tencerede 1 litre ılık su koyup kaynatmaktır. Pırasaları temizleyip, kaynatılmış suya koyup birkaç dakika boyunca pişirin.

Hazır olduğunda pırasaları sudan çıkarıp suyunu şişede muhafaza edin ve limon suyu ekleyin.

PIRASA SUYU NASIL TÜKETİLMELİ?

Pırasanın faydaları

Pırasanın faydaları

Sabah uyandığınızda karnınız aç iken tüketebileceğiniz pırasa suyunu ılık halde için. Böylelikle metabolizmanız hızlanmış olacaktır. Öğle menüsünden ortalama 15 dakika önce yiyebilirsiniz.

Öğleden sonra bir fincan daha tüketmeyi ihmal etmeyin son bardağı da akşam öğününden 15 dakika önce için.

ÇİĞ PIRASA İLE ZAYIFLAMA FORMÜLÜ! ÇİĞ PIRASA NASIL YENİR?

Çiğ pırasa ile zayıflama

Çiğ pırasa ile zayıflama

Bağırsaklar üzerinde oldukça etkili olan çiğ pırasa, kilo vermek isteyen kimselerin beslenme programlarında daha yeni yeni popülerleşmeye başlayan yöntemlerden biridir. Hızlı yağ yakımı sağlayan ve kilo kontrolüne yardımcı olan çiğ pırasa, en az haftada 1 kez tüketilmelidir.

Tokluk hissi sağlayarak yakın zamanda kilo vermenize yardımcı olacak olan pırasanın etkisi diğerlerine göre daha fazladır. 

Vücutta K, A, C, B6 vitaminini fazlası ile destekler. Ayrıca manganez ve demir mineralleri açısından yüksek zengin besin değerlerini bulunduran pırasa enerji sağlar ve kemik doku gelişimine katkı sağlar.

Kablolu süpürge mi daha iyi şarjlı süpürge mi? Kablolu ve şarjlı süpürge arasındaki farklar

İLİŞKİLİ HABER

Kablolu süpürge mi daha iyi şarjlı süpürge mi? Kablolu ve şarjlı süpürge arasındaki farklar

BİR YORUM YAPIN 0