Bu kolestrol düşürücü besinleri diyetinize ekleyin

Diyetisyen Emre Uzun, kolesterolü düşürecek ve diğer hastalıkların da riskini azaltacak besinleri açıkladı.

Listenin başında, Baklagil, avokado, badem, yağlı balık gibi besinler yer alıyor.

Baklagiller: İçerisinde yüksek miktarda lif, mineral ve protein bulunur. Emre Uzun, diyette bulunan et ve tahıl grubunun baklagillerle değiştirildiğinde kalp hastalığına yakalanma riskini azalttığını belirtti.

Avakado: Avakadonun kolestrol düşmanı olduğunu ifade eden Uzun, besin açısından yoğun bir meyve olduğunu, doymamış yağ asidi ve lif açısından zengin olduğunu belirtti. Uzun, günde 1 avakado yiyen kişilerin yemeyen kişilere göre LDL kolesterolün incelemeler sonucu düştüğünü söyledi.

Sarımsak: Sağlık açısından en etkilli besin değeri taşıyan sarımsağın, yüksek kan basıncını düşürdüğünü ifade eden Uzun, etkisi için çok fazla tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.

Soya: Uzun, soyanın kalp sağlığına yadsınamaz bir etkisi olan soyanın yüksek kolestrol hastalarının kalp riskini azalttığını belirtti.

Sebzeler: Uzun, pektin bakımından zengin olan sebzelerin de kalp hastalıkları riskini azalttığını, özellikle koyu yeşil renkli yapraklı sebzelerin kalbin dostu olduğunu söyledi.

Çay: Siyah, yeşil ya da beyaz çayın kolestrolü düşürdüğünü belirten Uzun, çayın içerisindeki kateşinler sayesinde kalp sağlığı üzerinde etkili olduğunu dile getirdi.

Saf zeytinyağı: Yemeklere lezzet katan zeytinyağının kalp sağlığının en önemli koruyucusu olduğunu belirten Uzun, günde 4 yemek kaşığı zeytinyağı tüketen kişilerin, diğer tüketmeyen kişilere göre kalp krizi ve felç geçirme risklerinin yüzde 30 azaldığını söyledi.

Keçiboynuzu: İçeriğindeki antioksidan özelliğinde dolayı hastalıklara karşı immün sistemini destekleyeci bir etkiye sahip olduğunu söyleyen Uzun, karbonhidrat, lif ve mineraller açısından zengin olduğunu ve kolestrolü azalltığını ifade etti.

BİR YORUM YAPIN 0