Batı diyeti gut tedavisi için umut oldu

Yeni bir araştırmaya göre, Batı diyeti yapanların gut hastalığı riskinden korunduğu gözlemlendi.

Dailymail'de yer alan habere göre, Araştırmacılar, insanların kırmızı ve işlenmiş et, patates kızartması, şeker ve tatlılara maruz kalmalarının acı verici bir durumda olduklarını keşfettiler. 

Bununla birlikte, meyve, sebze, fıstık ve kepekli gıdalardan oluşan zengin bir diyetin gut hastalığına karşı koruyucu olabileceğini buldular.

ABD'de Harvard Tıp Fakültesi ekibi, gut'a neden olan ürik asit denilen kimyasalların daha düşük seviyelerine yardımcı olduğuna inanıyorlar.

Bulguların meyve, fıstık ve kepekli diyetlere dayalı yeni bir gut tedavisine yol açabileceğini umuyorlar. Gut, İngiltere'de yaklaşık yarım milyon yetişkin veya nüfusun yüzde 4'ünü etkileyen artrit formdur.

Bu hastalık derilerde küçük kristaller oluştuğunda ortaya çıkar ve şiddetli ağrı ve şişme ile ani saldırılara neden olur. Bu durum, 30 yaşın üzerindeki ya da menopozdan sonra kadınlarda daha sık görülür.

Buna, eklemlerin yakınında küçük kristaller oluşturan ürik asit birikimi neden olur. Ancak bugünkü çalışma, meyve, sebze, fıstık ve kepekli tozların bu birikimi önlemek için güçlü bileşenler içerdiğini ileri sürüyor.

Dr Hyon Choi, 40-75 yaşları arasındaki erkeklerde, hiç gut teşhisi konmamış 44,444 kayıtlarına baktı. 

Hepsi detaylı gıda anketlerini doldurdu. Ne kadar meyve, sebze, fındık ve kepekli tohum yemelerine dayanılarak puan verildi.

Erkekler 26 yıl boyunca takip edildi ve bu süre boyunca 1,731 gut teşhisi konuldu. En fazla puanı en fazla meyve, sebze ve kepekli yemiş olanlarda yüzde 32 daha az gut teşhisi konmuştu.

İngiltere Gut Topluluğunun bir sözcüsü: "Gut, son derece acı vericidir ve tedavisiz bırakıldığında eklemlerde geri dönülmez bir hasara neden olabilir. Diyet ve yaşam tarzı önemlidir, ancak bu duruma yakalanma olasılığının yalnızca küçük bir katkısıdır. Gut için diğer önemli risk faktörleri arasında genetik, kilolu olma, bazı ilaçlar, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kolesterol, kalp hastalığı, böbrek sorunları ve bazı diyetler sayılabilir." dedi.

yasemin.com

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

zeynep 6 yıl önce

sitenize baktım ve şunu çok sevdim saç bakımı ile yazdığınız yazı gerçekten çok hoşuma gitti