Vücudu yağlandıran alışkanlıklar nelerdir?

Uyguladığınız diyet ve egzersizlere rağmen kilo vermekte zorlanıyorsanız, sebebi alışkanlıklarınız olabilir. İşte vücudunuzun yağlanmasına neden olan alışkanlıklar...

Birçok insan kilo vermeye çalışırken yanlış alışkanlıkları nedeniyle daha fazla kilo alıyor. Beslenme saatleriniz, porsiyonunuzun boyutu ve daha kilo aldırdığını bilmediğiniz birçok alışkanlık vücudun yağlanmasına neden oluyor. Ayrıca bu alışkanlıklar besinlerin vücutta 'yağ' olarak depolanmasına neden olduğu için kilo vermeyi de oldukça zorlaştırıyor.

İşte vücudun yağlanmasına neden olan alışkanlıklar:

BÜYÜK PORSİYON

Kilo almanıza neden olan en önemli etkenlerden biri dengeli beslenmemektir. Büyük porsiyonlar, daha fazla yememize ve kalori almamıza neden oluyor. Ayrıca yapılan araştırmalar obezitenin fazla olduğu ülkelerdeki porsiyonların, obezitenin az görüldüğü ülkelere göre daha büyük olduğunu gösteriyor.

BESLENME PLANI

Beslenme düzeni, 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere toplam 6 öğünden oluşmalıdır. Çünkü düzensiz beslenme sonraki öğünlerde daha fazla yemek yemeye ve kilo almanıza neden olur. Bir günde almanız gereken kalori miktarını belirleyerek, beslenme düzeninizi ona göre oluşturmalısınız.

GECE ATIŞTIRMALIKLARI

Gecen vakti vücudun metabolizma hızı düştüğü için yediğiniz besinler vücutta yağ olarak depolanır. Akşam yemeğinde lif açısından zengin gıdalar tüketerek, gece acıkmanızı önleyebilirsiniz.

DİYET GIDALAR

Sanılanın aksine diyet gıdalar kilo verme sürecine katkıda bulunmaz. Çünkü şekeri azaltılan gıdalarda katkı maddeleri daha fazladır ve bu maddeler vücudun doğal dengesine zarar verir. Diyet gıdalar yerine bol protein içeren meyve, sebze ve süt ürünlerini tüketebilirsiniz.

Ödeme karşı en etkili çözümler

İLİŞKİLİ HABER

Ödeme karşı en etkili çözümler
Hisleriniz kuvvetli midir? Buyrun teste...

İLİŞKİLİ HABER

Hisleriniz kuvvetli midir? Buyrun teste...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

Ali 5 yıl önce

Aldiginiz kalori almaniz gereken kaloriyi geciyorsa istiyorsa 928382 ogune sigdirin yediklerininizi. Tek ve onemli sey kaloridir. 3500 kalori almam gerekiyor gunluk. 1500 kalorisini tek seferde aliyorum. Pek de yaglandigim soylenemez.

Toplam 4 beğeni

Cagri 5 yıl önce

Herkesin bildigi kliseler.

Toplam 1 beğeni

Turan 5 yıl önce

San ki herkes ağır beden işçisi.. Günde iki öğün yetiyor. Aralarda sulu şeyler. Meyve sebze salata su biraz da kuru meyve.. hem yemek yiyecek hem de zayıflama olacak bu yanlış.. az ye öz ye.. raf yiyeceklerinden uzak dur. Can boğazdan gelir boğazdan gider

Toplam 15 beğeni

Nalan 5 yıl önce

Dogru

Toplam 10 Beğeni