Ödeme karşı en etkili çözümler

Özellikle kadınların şikayetçi olduğu, sağlığı ve kiloyu tehdit eden ödem probleminden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. İşte ödemden kurtulmanızı sağlayacak besinler...

Dokularda fazla sıvı birikmesiyle ortaya çıkan ödem vücutta şişkinliğe ve kilo alımına yol açar. Genelde ilaçların ve hareketsiz yaşamın yol açtığı bu durumdan kurtulmak sanıldığı kadar zor değil. Fiziksel aktivitenin dışında tüketeceğiniz birkaç besin sayesinde vücuttaki ödemden kurtulabilirsiniz.

İşte ödeme karşı en etkili besinler:

YABAN MERSİNİ SUYU

İçerisine herhangi bir tatlandırıcı eklenmemiş yaban mersini suyu, vücudunuzdaki ödemin atılmasına yardımcı olacaktır. Günde 1 bardak tüketerek bu problemden kurtulabilirsiniz.

KETEN TOHUMU

Keten tohumu içerisindeki omega-3 yağ asidi sayesinde vücuttaki toksinleri atar. Bir bardak ılık suyun içerisine bir çay kaşığı ezilmiş keten tohumu koyarak, günde 2 kez tüketebilirsiniz.

ANANAS SUYU

Ananas diüretik bir özelliğe sahiptir ve içerisinde bromelain adında bir bileşen bulunur. Günde 1 bardak şekersiz ananas suyu içerek vücudunuzdaki ödemden kurtulabilirsiniz.

VİŞNE SUYU

Antioksidan bakımından zengin olan vişne suyu, ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Günde bir bardak şekersiz vişne suyu tüketebilirsiniz.

Kilo verememenin nedenleri

İLİŞKİLİ HABER

Kilo verememenin nedenleri
Vücudu yağlandıran alışkanlıklar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Vücudu yağlandıran alışkanlıklar nelerdir?
Kalıcı kilo verdiren alışkanlıklar

İLİŞKİLİ HABER

Kalıcı kilo verdiren alışkanlıklar
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0