Kilo verdiren alışkanlıklar

Belirli bir diyet planına bağlı kalmak istemiyorsanız günlük yaşantınızda uygulayacağınız bazı yöntemlerle hızlı kilo verebilirsiniz. İşte kilo verdiren alışkanlıklar...

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünyadaki her dört insandan biri obeziteyle savaşıyor. Bu durumda kilo vermenin ve sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak sağlıklı bir şekilde zayıflamanın tek yolu diyet ve egzersiz programları değil. Gündelik hayatınıza adapte edeceğiniz bazı alışkanlıklar sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

İşte kilo verdiren alışkanlıklar:

KEMER

Yemeklerden önce belinize kemer ya da kurdele bağlayın. Çok basit gibi görünen bu yöntem daha az yemenize yardımcı olur.

UZUN BARDAK

Bilinenin aksine kalorilerin büyük kısmı içeceklerden alınır. Bu nedenle geniş ve büyük bardaklar yerine ince uzun bardakları kullanarak kalori alımını kısıtlayabilirsiniz.

SICAK BANYO

Sıcak su rahatlatmanın dışında kilo vermenizi de sağlar. Sıcak bir banyoda geçireceğiniz 1 saat 130 kalori yakmanıza yardımcı olur.

KALORİ

Aldığınız besinlerin kalori miktarını bilmeden tüketmek bilinçsizce kilo almanıza neden olur. Alışveriş yaparken aldıklarınızın kalori miktarına bakarak fazla kalorili besinlerden uzak durabilirsiniz.

Keçiboynuzu özünün faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Keçiboynuzu özünün faydaları
Flamingo duruşu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Flamingo duruşu nedir?
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren kahvaltı

İLİŞKİLİ HABER

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren kahvaltı
Karabuğday diyeti nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Karabuğday diyeti nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0