Diyette kısır yenir mi?

Altın günlerinin ve buluşmaların vazgeçilmez yemeği olan kısır, diyette tüketilir mi? 1 tabak kısır kaç kaloridir? İşte yanıtı...

Diyet uygulayanlar için besinlerin kalorilerini bilmek oldukça önemlidir. Bu sayede günlük kalori ihtiyacını aşmadan, sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir. Diyet uygulayanların en çok merak ettiği konulardan biri ise, kadın buluşmalarının vazgeçilmezi olan kısırın diyette yenilip yenilmeyeceği ve bir tabak kısırın kaç kalori olduğudur.

DİYETTE KISIR NE KADAR YENMELİ?

Kısır; nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz oranı az tutularak diyete uygun bir hale getirilebilir. Bir kemek kaşığı kısır ortalama 25 kaloridir. Ana öğünde yiyecekseniz 4 yemek kaşığı, ara öğünde yiyecekseniz de 2 yemek kaşığı kısır tüketebilirsiniz. Kısır tüketirken yanında ayran içerek sağlıklı bir öğün elde edebilirsiniz. Ayrıca kısırın içerisine metabolizma hızlandıran kimyon, karabiber, nane ve pul biber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

2 öğünlük Ramazan diyeti

İLİŞKİLİ HABER

2 öğünlük Ramazan diyeti
Düzenli diyet yapamayanlar için öneriler

İLİŞKİLİ HABER

Düzenli diyet yapamayanlar için öneriler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0