Yaz aylarına özel beslenme şekli

Değişen mevsimle beraber sadece hava sıcaklıkları değil vücudun ihtiyaçları ve beslenme şeklide değişiyor. Diyetisyen Sefa Aydın, yaz mevsimine özel beslenme şekli hakkında bilgi verdi.

Yaz aylarında terlemenin etkisiyle yaşanan su ve mineral kaybı, baş sönmesi, bayılma ve bulantıya sebep olabilir. Diyetisyen Sefa Aydın, yaz aylarına özel mineral kaybını dengeleyici beslenmenin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Diyetisyen Sefa Aydın, yaşanan su kaybını önlemek için günde 2 litre su tüketilmesi gerektiğini, mineral kaybı için ise süt, maden suyu, ev yapımı komposto, limonata ve ayran gibi sıvı gıdaların tüketilmesi gerektiğini söyledi.

ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN...

Aydın, "Ağır yemeklerden kaçınıp zeytinyağlı yemekler tercih edilmelidir. Her öğün mümkün oldukça salata veya çiğ sebzelere yer verilmelidir. Günde 4-5 porsiyon meyve tüketmeye özen gösterip lif alımı desteklenmelidir. Kan şekerini birden düşürecek beyaz ekmek, pirinç gibi besinler yerine tam buğday gibi posası yüksek besinler tercih edilmelidir." dedi.

Diyetisyen Aydın, enerji ihtiyacının karşılanması için ise dondurma tüketilebileceğini vurguladı. Aydın, yaz aylarına özel iki içecek önerisinde bulundu. 

Öneri : sütsüz şekersiz kahve yapıp,buz kalıplarında dondurabilirsiniz. Ara öğünlerde içtiğiniz süte atıp çok daha keyifli ara öğün yapabilirsiniz.

Öneri : 2 litre suya 1 adet kabuklarıyla dilimlenmiş salatalık ve 1 limon,biraz taze nane ve 2 3 adet taze zencefil atarak gün içerisinde içtiğiniz suyu daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

 

Kilo vermeye yardımcı içecek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kilo vermeye yardımcı içecek tarifi
İdo Tatlıses 'İsot diyeti' ile tam 15 kilo verdi

İLİŞKİLİ HABER

İdo Tatlıses 'İsot diyeti' ile tam 15 kilo verdi

BİR YORUM YAPIN 0