Yaz bitmeden forma girmenin 9 kolay yolu

Yazın son günlerine girmemize rağmen hala kilo veremediniz mi? İşte sizlere uzmanların önerdiği forma girmenizi sağlayacak 9 önemli öneri...

Yeni alınan kilolar, vücutta kahverengi yağ dokusu olarak birikir. Bu kahverengi yağ dokuları ise vücut tarafından hızla yakılabilen yağlardır. Bu nedenle yeni alınan kilolar, hızlı bir şekilde verilebilir. Eğer sizde yaz boyu aldığınız yeni kilolarınızdan hemen kurtulmak istiyorsanız bu tavsiyeleri uygulayabilirsiniz. 

KAHVALTIYI ASLA ATLAMAYIN

Kilo vermek adına yapılan en büyük hatalardan biri kahvaltı yapmamaktır. Oysaki sabahları protein ağrılıklı olarak yapılan kahvaltı sizi gün boyu zinde tutar. Bunun dışında iyi bir kahvaltı yaparsanız diğer öğünlerde çok fazla acıkmazsınız. 

ÖĞÜN ATLAMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Gün içerisinde ne kadar yoğun olursanız olun asla öğün atlamayın. Çünkü öğün atladığınız karnınızı doyurmak için çoğu zaman bisküvi gibi kalorili yiyeceklere yönelirsiniz. Bu nedenle her öğün bir şeyler yemeye dikkat edin. 

DUYGULARINIZI GÖRE BESLENMEKTEN KAÇININ 

Pek çok insan sinirliyken ya da çok mutlu olduğundan yemek yemek ihtiyacı duyar. Eğer kilo vermek istiyorsanız bu tarz duygularla başa çıkmayı öğrenmelisiniz. 

SAĞLIKSIZ ATIŞTIRMALIKLARDAN UZAK DURUN 

Evde canınız sıkıldığında eliniz büyük boy bir cipse ya da hazır bir keke gidiyorsa evinize bu tarz ürünler almamaya dikkat edin. Çünkü sağlıksız atıştırmalıklar hemen kilo almanıza neden olur. 

HAZIR GIDALAR YERİNE EV YAPIMI ÜRÜNLER TÜKETİN

Bir şeyler atıştırmak istediğiniz de ya da canınız tatlı çektiğinde hazır gıdalar tüketmek yerine evde kendi hazırladığınız besinleri tüketebilirsiniz. Evde kendiniz için taze meyvelerden smoothie yapabilirsiniz. Ya da kuru meyveler tüketerek tatlı krizlerini bastırabilirsiniz. 

SEBZE VE MEYVE TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Sebze ve meyveler kan şekerini düzenleyen özelliklere sahiplerdir. Aynı zamanda belirli porsiyonlarda tüketilen sebze ve meyveler, uzun süre tok kalmayı sağlayarak aşırı yemeye engel olur. 

DIŞARIDA YEMEK YEMEYİN 

Eğer arkadaşlarınızla dışarı çıkacaksanız evinizde yemek yemeye ve buluşmaya tok karnına gitmeye özen gösterin. Çünkü dışarı diyetinize uygun besinler bulamayabilir ve kilo almanıza neden olan yüksek karbonhidratlı yiyecekler yemek zorunda kalabilirsiniz. 

HAREKET EDİN 

Gün içerisinde olabildiğince hareket etmeye çalışın. Bunun için belirli hareketler yapmanıza gerek yok. Sevdiğiniz şarkılardan oluşan bir müzik listesi hazırlayarak kendi kendinize dans edebilirsiniz. 

ALIŞVERİŞE KARNINIZ TOK ÇIKMAYA ÇALIŞIN

Uzmanların en önemli önerilerinden biri özellikle market alışverişe tok karnına çıkmaktır. Aç karnına markete gidildiğinde hatalı alışverişler yapılarak aslında çokta gerekli olmayan besinler tüketiliyor. 

Doğal malzemelerden kumaş boyası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Doğal malzemelerden kumaş boyası nasıl yapılır?
Sezonun yeni çıkışı: Yandan çıtçıtlı pantolon

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun yeni çıkışı: Yandan çıtçıtlı pantolon

BİR YORUM YAPIN 0