Doğal malzemelerden kumaş boyası nasıl yapılır?

Evinizde hazırlayabileceğiniz doğal yöntemlerle kumaş boyası yapımını ve kıyafetlerinizi nasıl renklendirebileceğinizi sizler için anlattık. İşte kıyafetler için kimyasal içermeyen boya yapımı...

Üzerine çamaşır suyu bulaşmış ya da canlılığını yitirmiş kıyafetlerinizin ilk günkü gibi canlanmasını istiyorsanız evinizde yapabileceğiniz kumaş boyalarıyla bunu sağlamak mümkün. İşte doğal malzemelerden kumaş boyası yapımı...

DOĞAL YOLLARLA KUMAŞ NASIL BOYANIR?

PEMBE: Çilek, kiraz, kırmızı ve pembe güller, avokado kabukları ve çekirdeği

MAVİ: Kırmızı lahana, mürver, kırmızı dut, yaban mersini, mor üzüm, kızılcık kabuğu

YEŞİL: Enginar, kuzukulağı kökleri, ıspanak, nane yaprakları, aslanağzı, leylak, çimen

TURUNCU: Havuç, soğan kabukları

KIRMIZI: Kahverengi: Nar, pancar, bambu, ebegümeci

ADIM ADIM KUMAŞ BOYAMA 

Boyamayı yapmadan önce, kumaşı hazırlamalısınız. Bunun içinde kumaşı yıkayın ve kurumasına izin vermeden meyveler için tuz, diğer bitkisel malzemeler için sirke kullanmalısınız.

Nemli kumaşı 1 saattir tuzlu veya sirkeli suyun içinde bekletin. Ardından soğuk su ile yıkayıp boyama işlemine geçin. Kullanacağınız rengin malzemelerini ısıya dayanıklı tencereye koyun.

Tencerenin içine iki katı kadar su ilave edin ve hemen hemen 1 saat kadar karışımı kaynatıp süzün. Renklenmesini istediğiniz kumaşı, süzülen boyanın içine koyup orta ateşte kaynatın.1 saat kaynattıktan sonra rengin koyu olması için biraz daha fazla bekletmeniz gerekebilir. İstediğiniz rengi yakaladıktan sonra kurmaya bırakın ve kıyafetin nasıl renklendiğini görün. İşte bitti bile!

Peynirin bozulmaması için nasıl saklanmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Peynirin bozulmaması için nasıl saklanmalı?
Yaz bitmeden forma girmenin 9 kolay yolu

İLİŞKİLİ HABER

Yaz bitmeden forma girmenin 9 kolay yolu

BİR YORUM YAPIN 2

elif 4 yıl önce

merhaba, verdiğiniz bilgiler biraz daha detaylı olabilir mi ? mesela suya koyulacak tuz ve sirke miktarı ? renk alabilmek için ne kadarlık kumaş için ne kadar malzeme kullanmak gerekir vs..

Toplam 17 beğeni

Sevgi 5 yıl önce

Tesekkur ederim

Toplam 1 beğeni