Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem! Sarımsağın faydaları

En popüler zayıflama yöntemleri arasında oan sarımsak yutarak kilo verme ile ilgili bilinmesi gereken önemli noktaları sizler için mercek altına aldık. İnce ve şekilli vücut için forma girme düşüncesindeyseniz sarımsak yutmanın vücuttaki etkilerine göz atın! sSrımsak yutmak zayıflatıyor mu, sarımsak yutmanın faydaları!Kilo vermek için sarımsağı yutmak mı daha iyi yoksa çiğnemek mi? Günde 1 diş sarımsak yutarsanız...

Doğa antibiyotik kaynağı olması nedeniyle virüslere ve mikroplara karşı koruyucu olan sarımsak, gündelik hayatımızda yemeklerimizde tükettiğimiz en sağlıklı besinlerden biridir. Yaz aylarına nazaran özellikle de kış aylarında daha çok tüketilen sarımsak içerisindeki antibakteriyel özelliği ile öne çıkarak vücudu hastalıklara karşı savaşır hale getirir. Bir nevi doğal ilaç yerine geçen sarımsağın kolesterol, damar tıkanıklığı ve tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi geldiği dolayısıyla da sağlık açısından faydalı olduğu bilinmektedir. Vücuda sağladığı olumlu etkilerinin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olan bu bitkinin yutulması halinde zayıflattığına dair iddialar mevcut. Bazı insanlar sarımsağın ağızda kötü kokuya neden olduğu gerekçesiyle sarımsak tüketimini hayatının dışında tutmaya çalışabiliyor. Ancak, niyetiniz kilo vermek ise sarımsağı çiğnemeden yutarak da faydalarından yararlanabilirsiniz. Enerji verme, yaraları iyileştirmede, nezle ve soğuk algınlığı gidermede 1 diş sarımsak yutmanın iyi olduğu bilinmektedir. Peki sarımsak yutmak ne işe yarıyor? Sarımsak yutmanın kilo vermedeki etkileri neler? İşte sarımsak yutmanın zayıflamada ki etkisi...

SARIMSAK YUTMANIN FAYDALARI! SARIMSAK YUTMAK KİLO VERDİRİR Mİ?

SARIMSAK ÇAYI GERÇEKTEN KİLO VERDİRİYOR MU? ENDER SARAÇ'TAN TÜYOLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

sarımsak yutarak zayıflama yöntemi

sarımsak yutarak zayıflama yöntemi

Sarımsak yutarak kilo vermenin bir avantajı da kokusunu sevmeyenlerin buna mecbur kalmadan zayıflayabilmesidir. İçerisinde bulunan antioksidanlar, vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri karşılayarak, vücut direncinin artmasına sebep oluyor.

Sarımsak yutmanın gerçekten denildiği kadar kilo verip verdirmediğini merak eden bir grup araştırmacı, çalışmaları sonucunda sarımsağın hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olduğunu görmüştür.

SARIMSAK YUTARAK NASIL ZAYIFLANIR?

sarımsak yutmak kilo verdirir mi?

sarımsak yutmak kilo verdirir mi?

Düzenli sarımsak tüketiminin metabolizmayı hızlandırarak daha çok kalori yakma etkisi de vardır. Diyetsiz ya da sporsuz tek başına yutulan sarımsak sadece metabolizmayı hızlandırıyor iken çeşitli egzersiz hareketleri ve doğru beslenme ile fark edilir derecede kilo verebilirsiniz. Sarımsağın sağlık üzerinde dezavantajı bulunmasa da tansiyon hastalarının sarımsağı tüketmemeleri gerekir. 

Bu kişilerin dışında, sarımsakla kilo vermek isteyenler her gün 3 defa bir diş sarımsak yutabilir. 

Göbek sorunundan şikayetçi olan kimseler, sarımsak yuttukları zaman karınlarında incelme olabilir. Bunun nedeni sarımsağın direkt olarak göbek yağlarına nüfuz etmesi değil kabızlık sorununu çözmesindendir. 40 gün boyunca sarımsak yutup 1 hafta sonra mola vermeniz tavsiye edilir.

SARIMSAĞI ÇİĞNEMEK Mİ YOKSA YUTMAK MI DAHA İYİ?

sarımsak yutmak zayıflatır mı? Sarımsağın faydaları neler?

sarımsak yutmak zayıflatır mı? Sarımsağın faydaları neler?

Eğer kendinize inanarak ben bunu çiğneyerek yiyebilirim diyorsanız, yutmaya nazaran kilo verme sürecini arttırabilirsiniz. Yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, sarımsağı çiğneyerek yemek yağ yakımını daha kolay sağlar. Ancak kokudan rahatsız olurum diyorsanız yutmak en doğru seçenek gibi görünüyor.

NOT:  Uygulanan zayıflama kürleri sarımsak ile desteklenmelidir. Uzman onayı almadan denemeyiniz.

Sarımsak ile nasıl zayıflanır? Ender Saraç'tan kilo verdirici sarımsak çayı tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Sarımsak ile nasıl zayıflanır? Ender Saraç'tan kilo verdirici sarımsak çayı tarifi
Kilo vermek için örnek diyet listeleri! Çok zayıflatan diyet listeleri

İLİŞKİLİ HABER

Kilo vermek için örnek diyet listeleri! Çok zayıflatan diyet listeleri
Kobe Bryant'ın ölümüne neden olan: Künt travması nedir? Künt travması nasıl olur?

İLİŞKİLİ HABER

Kobe Bryant'ın ölümüne neden olan: Künt travması nedir? Künt travması nasıl olur?

BİR YORUM YAPIN 18

20 senelik tecrübe 3 yıl önce

BEN 52 YAŞINDA OLUP, SARIMSAĞI YAKLAŞIK 20 SENEDİR, GÜNDE BİR ADET , SABAHLARI EZEREK ÇİĞNEMEDEN YUTARIM. KABIZLIK SORUNUNA İYİ GELDİĞİNİ SÖYELYEBİLİRİM. AİLEMDE KELLİK IRSİ OLMAKLA BERABER BENDE DÖKÜLME BAYAĞI AZ, ANTİBİYOTİK ETKİSİNE ŞAHİDİM, AYRICA İNGİLTERE KRALİÇESİNİN GÜNDE 1 ADET YUTTUĞUNU OKUMUŞTUM KİLO VERDİRMEYE ETKİSİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. qwert ADLI KİŞİNİN TESPİTİNE KATILIYORUM.

Toplam 2 beğeni

Hülya çaykara 3 yıl önce

Kilo falan aldırmaz arkadaşlar sarımsakla yarım ekmek yemiyorsanız şayet.Saçmalamayın lütfen.Ben gece yatmadan önce bir tane yutuyorum sadece kiloya değil saçlarıma cildime bile faydası oldu.

Toplam 1 beğeni

Sedat 2 yıl önce

Nasıl oluyor öyle kac ay oldu

Toplam 0 Beğeni

Gulay 4 yıl önce

1 haftada 1 kilo seklinde etkisi oldu zayiflatyor diyeblrm

Toplam 7 beğeni

Enes 4 yıl önce

Gerçekten zayıflatiyormu ona göre yutacam

Toplam 2 Beğeni

Dermannkar 4 yıl önce

Tecrübe konuşuyor dehşet derecede bir zayiflama söz konusu arkadaslar ama çiğnemek daha yararli tabi

Toplam 2 beğeni

Tuba 3 yıl önce

Bende kullanıyorum faydasınıda görüyorum

Toplam 4 Beğeni

Orhan 4 yıl önce

Birkaç dilim halinde kesip bir bardak suyla çiğnemeden yutuyorum ben yatmadan önce. Yutması da sindirimi de kolay oluyor. Koku da yapmaz.

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun