Metabolizma nasıl kolay hızlandırılır? Metabolizma ateşleyici besinler ve tarifleri

Hızlı ve sağlıklı bir şekilde çalıştırılan metabolizma hızı, vücudun yaktığı enerji miktarı ile doğru orantılıdır. Zayıflama konusunda da oldukça önemli bir yeri olan metabolizmayı hareketlendirmek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Kahvenin içerisine eklendiğinde metabolizmayı hızlandıracak en etkili 3 malzemeyi sizler için derledik. Metabolizmayı hızlandıran tarifler...

'Su bile içsem yarıyor' diye düşünerek fazlalık kilolarınızdan bir an evvel kurtulmak için gün içerisindeki metabolizma hızınızı yüksek tutmak gerekir. Metabolizmanın hızlı ya da yavaş çalışmasını etkileyen unsurlar yaşa, cinsiyete, kiloya, tüketilen ilaçlara ve hastalıklara bağlı olarak değişebildiği için her insanın metabolizma hızı da farklıdır. Bu yüzden kalıcı ve sağlıklı yollarla kilo vermek düşüncesindeyseniz ilk önce doktora gidip metabolizma hızınızı ölçtürmelisiniz. Çıkan sonuçlara göre metabolizma hızlandırıcı besinler tüketerek yavaş olan hızınızı arttırabilirsiniz. Metabolizmanın durumuna uygun beslenildiği zaman kas ve su yerine yağ kaybı görülerek ideal ağırlık değerine ulaşılabilir. Vücuttaki fazla kiloları eritmenin en etkili yolu metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayacak hareketler ve beslenme yoluyla bunu gerçekleştirmektir.

  • Yeşil çay, ada çayı, tarçın çayı, kekik çayı, zencefil çayı ve mate gibi çaylar içeriğindeki bileşenler sayesinde metabolizmanızı hızlandırır. Gün içerisinde bu çaylardan tüketerek daha hızlı kilo verebilirsiniz.
     
  • Sabahın erken saatleri vücut ve hormonlar için oldukça önemlidir. Erken uyanmak vücudun daha dinç olmasını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
     
  • Türk kahvesi içeriğindeki kafein sayesinde vücudu uyarır. Güne başlarken bir bardak tüketirseniz metabolizmanız hızlanır.
     
  •  Hareketsiz yaşam metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Her gün uygulayacağınız düzenli spor ve egzersizlerle metabolizmanızı canlandırabilirsiniz.
     
  •  Biberiye, kekik, tarçın, kırmızı biber ve tere tohumu gibi baharatlar metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.

METABOLİZMA HIZLANDIRAN KAHVE TARİFLERİ

1- KAHVEYE TARÇIN EKLERSENİZ...

tarçınlı türk kahvesi

tarçınlı türk kahvesi

Sağlık açısından oldukça faydalı olan tarçının en büyük etkilerinden biri de sindirimi hızlandırıp kan şekerini dengelemesidir. Eğer bu iki durum gerçekleşirse devamında acıkmayacaksınız zaten...

2- KAHVEYE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI EKLERSENİZ...

İçerisinde bulunan yağ asitlerinin metabolizmayı hızlandırdığı kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalarda her gün 2 ya da 3 defa tüketeceğiniz Hindistan cevizi yağlı kahve ile yağ yakımını kolaylaştırabilirsiniz.

Kilo vermeye yardımcı kahve tarifi! Hindistancevizi yağından kahve nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKilo vermeye yardımcı kahve tarifi! Hindistancevizi yağından kahve nasıl yapılır?

3- KAHVEYE BAL EKLERSENİZ...

ballı kahvenin faydaları

ballı kahvenin faydaları

B6 vitaminleri, folik asit, demir, kalsiyum, sodyum, fosfor bakımından zengin olan balı kahve ile tüketirseniz metabolizma hızınız iki kat artacaktır.

METABOLİZMA NASIL HIZLANDIRILIR?

Metabolizma ateşleyici besinler

Metabolizma ateşleyici besinler

YER ELMASI: Oldukça düşük bir kalori değerine sahip olan yer elması diyette ve spor egzersizlerine devam eden kimselerin ara öğününde tüketmesi gereken ideal besinlerden biridir. İçerisindeki besin değeri ile kansızlığa karşı oldukça etkilidir.

YEŞİL ÇAY: Zayıflamak isteyen kadınlar için en ideal içecek türü olan yeşil çay, antioksidan bakımından çok güçlüdür. Kurutulmuş yeşil çay yapraklarından yararlanarak metabolizma hızınızı birden bire zirveye çıkartabilirsiniz.

YOĞURT: Süt ve süt ürünleri arasında kalsiyum deposu haline gelen yoğurt, içerisindeki konjuge linoleik asit maddesi ile yavaşlayan metabolizmayı aktif hale getirebilirsiniz. Uzun süre tokluk hissi vererek de fazla yemek yeme isteğinin önüne geçmesinde de etkilidir.

METABOLİZMAYI ATEŞLEYEN SÜPER TARİF

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, Yarım limonun suyu, Rendelenmiş yarım limonun kabuğu, 1 çay bardağı oda sıcaklığında su

YAPILIŞI: Su bardağı boyutunda yukarıda bahsedilen malzemeleri bir araya getirerek güzelce karıştırın. İçerisindeki posaları süzgeçte süzmeden olduğu gibi birkaç yudumda için. Afiyet olsun...

Bel incelten 7 günlük diyet listesi

İLİŞKİLİ HABER

Bel incelten 7 günlük diyet listesi
3 beyazdan uzak durarak zayıflama yöntemi! Şeker ve tuz nasıl bırakılır?

İLİŞKİLİ HABER

3 beyazdan uzak durarak zayıflama yöntemi! Şeker ve tuz nasıl bırakılır?
Evde ısınma hareketleri nasıl yapılır? Spor öncesi en etkili ısınma egzersizleri

İLİŞKİLİ HABER

Evde ısınma hareketleri nasıl yapılır? Spor öncesi en etkili ısınma egzersizleri

BİR YORUM YAPIN 4

ASYA 14 yaş 3 yıl önce

Ben spor yapıyoru ve düzenli besleniyorum sonuç pozitif yani zayıflık

Toplam 1 beğeni

metin 4 yıl önce

Ben ne bulsam yiyorum yinede 182 boy 65kilo

Toplam 1 beğeni

Misafir 3 yıl önce

Çok şanslısınız

Toplam 0 Beğeni

Murat 4 yıl önce

İntermittent Fasting.... İnsanların az yemeye ve aç kalmaya ihtiyacı var. Sürekli yemek zorunda değiliz. Sağlıklı gıdalar seçilmeli ve spor yapılmalı...

Toplam 1 beğeni