Evde ısınma hareketleri nasıl yapılır? Spor öncesi en etkili ısınma egzersizleri

Spor yaparken talihsiz bir kaza yaşamamak ve spordan etkili sonucu alabilmek için doğru ısınma eylemlerinin gerçekleştirilmesi şarttır. Evde spor öncesi ısınabileceğiniz hareket önerileri...

İnce ve fit bir bedene sahip olmak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam standartlarının temelinde yatan en önemli faktörlerden biridir. Vücudumuzdaki organların görevlerini doğru düzgün yapabilmeleri ve hastalıklardan korunmak için düzenli bir şekilde devam etmemiz gereken egzersizlerden verimli sonuçlar alabilmek için doğru şekilde yapmak bir hayli önemlidir. Spor yapmaya vakit ayırdığınızda ısınma evresini geçip direkt spora başlamak gibi bir hataya düşmemelisiniz. Isındığınız takdirde vücudunuzun genel sıcaklığını, hareketliliğini arttırmış olursunuz. Ayrıca ısınma yaparak gerçekleştireceğiniz sporda kazanacağınız esneklik; vücudun egzersiz hareketlerini daha iyi gerçekleştirmesine ve sakatlanmalardan korunmasına yardımcı olur.

SPOR ÖNCESİ NEDEN ISINMA HAREKETLERİ YAPILIR?

Spora başlamadan önce ısınma hareketlerinin uygulanması sakatlanmaların görülmemesi için oldukça önemli bir konudur. Peki uzmanlar ısınmanın nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğini savunuyor? İşte uzmanlardan ısınma taktikleri...

-Doğru yöntemlerle gerçekleştirilen ısınma, uygulanacak hareketlerin azar azar tekrar edilmesidir. Örneğin, koşacaksanız hafif bir tempo eşliğinde kasları ısındırmalısınız.

-Bir çoğumuzun sakatlanmamak için yaptığı çekme hareketler, bilinenin aksine ısınmaya değil soğumaya girer. Soğuma, kasma işleminin bitmesi gerektiğini fiziki olarak sinirler vasıtasıyla iletir.

-Sağlıklı bir antrenman gerçekleştirmek istiyorsanız, hem ısınma hem de soğuma hareketleri yapmalısınız ancak bunlar aynı anda uygulanmamalıdır.

SPOR ÖNCESI EN ETKİLİ ISINMA EGZERSİZLERİ

HAFİF YÜRÜYÜŞ: Sağ bacağı karna kadar çekip aşağı indirin. Ardından aynı hareketi sol bacakta da uygulayın. Böylece tüm kaslar aktif halde çalışır. (Hareket süresi: 3 dk)

DİZ KALDIRMA: İlk egzersize çok benzer bir hareket olan diz kaldırma egzersizinde sol elle sağ dizinize dokunmaya çalışın. Ardından solu kaldırırken de sağ elinizle sol dizinize dokunun. Bu sırada bacak, karın ve kalça kasları spora hazır olmuş olacaktır. (Hareket süresi: 3 dk)

ÇÖMELME: Kollar yere paralel duracak pozisyonda iken dizler hafif kırılır ve çömelme hareketi yapılır. Tamamen çömelmeden yavaşça uygulanmalıdır. Squata benzeyen bu egzersiz ile kalça, bacak ve karın kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. (Hareket süresi: 3 dk)

Metabolizma nasıl kolay hızlandırılır? Metabolizma ateşleyici besinler ve tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Metabolizma nasıl kolay hızlandırılır? Metabolizma ateşleyici besinler ve tarifleri
Böbrek hastaları Ramazan'ı nasıl geçirmeli? Böbrek hastaları ne kadar su tüketmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Böbrek hastaları Ramazan'ı nasıl geçirmeli? Böbrek hastaları ne kadar su tüketmeli?
Düzenli yapılan egzersiz ağır Covid-19 geçirme riskini azaltıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Düzenli yapılan egzersiz ağır Covid-19 geçirme riskini azaltıyor!

BİR YORUM YAPIN 0