Canan Karatay açıkladı! Dürüm çiğ köfte kilo aldırır mı? Lavaşlı Çiğköfte kalorisi

Orta büyüklükteki bir porsiyon etsiz çiğ köftenin yaklaşık 226 kcal değeri olduğuna göre diyet yapan kimselerde çiğ köftenin kilo yapıp yapmayacağı merak konusudur. Canan Karatay, çiğ köftenin kilo aldırmayacağını aksine Elazığ usulü bulgurlu çiğ köftenin tüketilmesi geren bir yiyecek olduğunu vurguladı. Peki çiğ köfte dürüm kilo aldırır mı? Canan Karatay'dan kilo aldırmayan çiğ köfte açıklaması...

Acılı şalgamın yanında enfes giden bir lezzet olan dürüm çiğ köfteler, karnımız tokken bile aklımıza geldiğinde canımızın çektiği en popüler atıştırmalıklardan birisidir. Bol yeşillikli, maydanozlu, marullu ve acılısı sosuyla iştah kabartan çiğ köfteler, dışarıda kolaylıkla bulabileceğimiz hatta yapabileceğimiz bir yiyecektir. Üzerine nar ekşisi gezdirildiğinde damak tadınıza daha da uygun hale gelecek olan çiğ köfte, birçok acı severin de bu anlamda imdadına yetişiyor. Yanında verilen acı sosları taze ayranla ya da acılı şalgamla tüketerek açlık krizini yatıştırabilirsiniz. Peki herkes tarafından bu kadar çok sevilen çiğ köfte kilo yapmıyor mu? Çiğ köfte kaç kalori? İşte diyette çiğ köfte tüketimiyle ilgili bilmeniz gerekenler...

KİLO ALMAMAK İÇİN ÇİĞKÖFTE NASIL YENMELİ?

çiğ köfte kilo aldırır mı? Çiğ köfte dürüm

çiğ köfte kilo aldırır mı? Çiğ köfte dürüm

Zayıflamak isteyen kişilerin bile az miktarda lahmacun yemelerinde sakınca olmadığını buyuran Prof. Dr. Canan Karatay, Elazığ usulü bulgurlu çiğ köfteyi diyetteki kişilerin tüketebileceğini söylüyor. Sağlıklı bir besin olarak tavsiye etmesinin nedeni, işlenmemiş olması ve baharatlarla beraber ince bulgurdan yapılmasıdır. İç malzeme olarak soğan, et, ceviz ve ceviz yağı katılan Elazığ usulü çiğ köfte tarifine sizler için yer verdik.

EK BİLGİ: Normal bir çiğ köftenin kalorisi çok da az olmadığı bilinmektedir, ancak etsiz çiğköfteler 3-4 tane marul ve limonla beraber tüketilirse kilo aldırıcı etkisi bulunmamaktadır.

Pratik etli çiğ köfte nasıl yapılır? Evde en kolay çiğ köfte tarifi...İLİŞKİLİ HABERPratik etli çiğ köfte nasıl yapılır? Evde en kolay çiğ köfte tarifi...

KİLO ALDIRMAYAN MEŞHUR ELAZIĞ USULÜ ÇİĞ KÖFTE YAPIMI

canan karatay

canan karatay

MALZEMELER:

250 gram kıyma
Yarım kilo ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
2 çay bardağı isot
1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, kimyon
5 yemek kaşığı nar ekşisi
7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
Tuz
Su

HAZIRLANIŞI:

Çeşitli baharatların kıymaya eklenmesiyle daha sonra ise sarımsak rendelenmesiyle çiğ köfte yağmaya başlayabilirsiniz. Üzerine bir miktar salça koyup güzelce karıştırdıktan sonra yoğurma tepsisinde rendelenmiş soğan ve bulgur koyup yoğurun. Tuz ve az miktarda su ekledikten sonra yumuşak hale gelene kadar yoğurmaya devam edin.

Daha sonra kıyma harcı ekleyip 15 dakika daha yoğurduktan gerideki bütün malzemeleri koyun. Kıvamı olunca avucunuzla sıkarak şekil verin. İşte hazır!

L'oreal Nem Terapisi Aloe Vera Suyu ne işe yarar? L'oreal Nem Terapisi Aloe Vera Suyu kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

L'oreal Nem Terapisi Aloe Vera Suyu ne işe yarar? L'oreal Nem Terapisi Aloe Vera Suyu kullanımı

BİR YORUM YAPIN 7

zafer gülten 3 yıl önce

iyide,herkesin bildiği ve yıllardır uyguladığı tarifi Canan Karatay tarifi diye vermişiniz. bu arada çiğ köfte makine ile çekilmiş kıyma ile güzel olmaz,yağsız eti satır ile döve döve kıyma kıvamına getirilirse güzel olur.ve soğanada dikkat edilmeli,kırmızı yada beyaz soğan değil,yemeklik acı normal soğan kullanılmalı.

Toplam 2 beğeni

zafer gülten 4 yıl önce

kilo almak birazda bünyeye bağlı.....bazı insan ne yerse yesin yakıyor,kilo almıyor,bazısı diyet yapsa bile kilo alıyor. aile genlerininde önemi var sanırım. baba anne kilolu oldumu çocuklarda aynı oluyor.

Toplam 7 beğeni

Didim 4 yıl önce

Elazığda mı çıktı? Çiğköftenin anavatanı Urfa dır. Hz. İbrahim Döneminden günümüze kadar bir sürgezeşti geçmişi tarihimizde mevcuttur.

Toplam 5 beğeni

Furkan 4 yıl önce

çiğköfte ADIYMAN nın dır

Toplam 4 Beğeni

2,5 4 yıl önce

Elazığ usulü köfte nedir? etli çiğ köftenin tescili bellidir...

Toplam 2 beğeni

izmir 4 yıl önce

hazır çiğ köfteler çamur çin tuzu var küf önleyici kanserojen maddeler var bağırsak bozucu maddeler var fabrikasyon üretilen yiyeceklerden uzak durun, evde yapılan doğal zeytinyağlı-nar ekşili-ev salçalı kaliteli ishotlu 10 numara çiğköfte vitamin dolu

Toplam 9 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun