Dyt. Sena Karahan sosyal medyadan gelen soruları yanıtlıyor

Diyetisyen Sena Karahan, Yasemin.com okurlarının sosyal medya hesabından gelen sağlıklı beslenme ve kilo almadan yaz aylarını nasıl geçirebiliriz hakkında sorularını yanıtladı.

Birçoğumuz hayatının bir döneminde mutlaka diyet yapmıştır. Çabucak, hızla kilo vermek için kulaktan duyduğumuz programları denemiş, belki kilo vermiş ama sonrasında daha fazlasını almıştır. Çoğu zaman hızlı kilo verme isteğiyle yanlış diyetleri uygulayabilirsiniz. Ya da diyete sadık olmasına rağmen yeterince hızlı kilo vermediğinizi hissedebilirsiniz. Ne kadar sağlıklı beslendiğiniz ya da ne sıklıkla egzersiz yaptığınıza bakılmaksızın birçok insan diyet konusunda aynı hataları yapar. İşte tam da bu noktada imdadınıza uzmanımız Diyetisyen Sena Karahan yetişiyor. 

Rukiyeeg: Emziren anneler nasıl beslenmeli?

Dyt. Yanıtı: Emziren anneler ilk 6 ay boyunca 1800kcal altındaki diyetlerden uzak durmalılar. Besin çeşitliliği sağlamak hem anne hem de bebek sağlığı için önemlidir. Besin çeşitliliği, öğünlerin protein, karbonhidrat ve yağ grubu besinlerin her birini dengeli bir biçimde içermesidir. Pratik ve daha anlaşılır olması için 4 yapraklı yonca modeli ya da sağlıklı yemek tabağı modeli referans alınabilir. Görseldeki sağlıklı yemek tabağı modelinde yiyecekler ve miktarları örnek alınarak öğünler hazırlanabilir.

İbrahimin_annesi_25: Çok su içerek kilo verebilir miyim?

Dyt. Yanıtı: Kilo vermek için esas olan harcanan enerjinin aldığımız enerjiden fazla olmasıdır. Çok su içmek tek başına zayıflatmayacağı gibi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Yetişkin bir birey için günlük 2-2.5 lt su tüketimi yeterli olacaktır.

Cevriye_cetmi: Gebelik şekeri çıkmıştı ve geçmedi kilo verirsem geçer mi?

Dyt. Yanıtı:
Gestasyonel diyabet, fazla kilo ve ailede şeker öyküsü varsa sık karşılaşılan bir durum olabiliyor. Kilo vermek, diyet ve egzersiz kalıcı olmaması ve hayat kalitesini arttırmak için gerekli yaşam şekli değişikliklerindendir. Fazla kilonuz varsa zayıflamak yardımcı olacaktır.

SORU? Sena Hanım, merhaba sizden bir tavsiye istiyorum acaba nasıl kilo verebilirim?

Cevap: Merhaba, sizi tanımadan ve değerlendirme yapmadan bu soruya yanıt vermek mümkün değil. Öncelikle kilo problemine neden olan sebepleri bulup çözümlemek gerekli. Uzun zamandır fazla kiloluysanız ve diyet yapıp sonuç alamadıysanız dahiliye uzmanı ve diyetisyenden destek alabilirsiniz.

Diyet listeleri koronavirüs riskini artıyor mu? İşte yanıtı:

İLİŞKİLİ HABER

Diyet listeleri koronavirüs riskini artıyor mu? İşte yanıtı:

BİR YORUM YAPIN 1

Cansu 2 yıl önce

20 kilo vermek istyorum bn bir diyet programı yaza bilenisiniz ❤️❤️