Metabolizma hızlandıran ve anında iştah kesen kür tarifleri

Metabolizma hızını arttıran ve yağ yakan bitkisel tariflerle kilo verme sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Hızlı bir metabolizma için yağ yakan kahve nasıl yapılır? İştah kesen doğal tarifler...

Zayıflamak isteyen kadın ve erkeklerin sağlıklı beslenme programlarında kilolarını kontrol altına alabilmeleri oldukça mühim bir konudur. Bu nedenle birden bastıran tatlı krizlerini önlemek ve vücutta uzun süre tokluk hissettiren yiyecekleri tercih etmek, diyette atılacak en sağlıklı adımlardandır. İnce ve fit bedende kalıp formunu korumak isteyenler sağlıklı beslenebileceği gibi düzenli egzersiz hareketlerine de devam etmelilerdir. Yağ yakıp, metabolizmayı hızlandıran yöntemlerle daha fazla kalori yakabilir ve hedeflediğiniz kiloya dilediğinizden daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Ancak bu zamana kadar birden fazla kez diyet yapsanız da verdiğiniz kiloları geri almışsınızdır. Nedeni ise bedenin vücuda karşı göstermiş olduğu baskıya isyan etmesi ve iştah arttırması ile sürekli bir şeyler yemeye teşvik edilmesindendir. Tam da bu durumda ise iştah azaltıcı bitkilerle yağ yakıcı kürler uygulayarak iştahınızı kesebilirsiniz. Sindirimi hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bitki tavsiyelerini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. Peki iştah kesmek için hangi kürler yapılabilir? İştah kapatıcı ve yağ yakıcı bitkiler...

İŞTAH KESİCİ BİTKİLER! İŞTAH KAPATMAK İÇİN HANGİ BESİNLER YENİLEBİLİR?

İştah kesen yiyecekler! İştah kapatmak için ne yapılmalı?

İştah kesen yiyecekler! İştah kapatmak için ne yapılmalı?

Elma: Lif bakımından zengin bir meyve olan elma, midede doygunluk hissettirmesi nedeniyle daha az yemek yemeyi tetiklemektedir. 

Badem: Pinoleik asit sebebiyle açık yatıştıran hormonlarda etkili olan badem, kilo vermeyi amaçlayan diyetlerin ana ve ara öğünlerinde tercih edilebilen bir atıştırmalıktır.

Muz: Yüksek potasyum ve lif kaynağı olan muz, sindirim sistemini düzenlemesinin yanı sıra yüksek nişasta ile uzun vadede tokluk sağlar. Ancak içerisindeki şeker miktarı biraz fazla olduğu için diyete uygun tüketilmesinde fayda var.

Bitter çikolata: Çikolata krizi geldiği zaman hem bunu bastırma isteğinde etkili olan hem de sağlığa faydaları olan bitter çikolata diyette tüketilebilir.

Acı Biber: Acı biberdeki kapiat ve kapsaisin maddeleri iştahı kesmede oldukça baskın maddelerdir. Acı biber yiyemeyenler aynı etkiyi tarçın ve zencefil de bulabilir.

METABOLİZMA HIZLANDIRAN VE YAĞ YAKAN ÇAY TARİFİ:

Yağ yakıcı çay tarifi

Yağ yakıcı çay tarifi

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı dağ kekiği, 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı mate çayı, 1 tatlı kaşığı funda yaprağı.

HAZIRLANIŞI:

Yarım litre sıcak suya bütün malzemeleri ilave edip demleyebilirsiniz. Üstüne yarım litre su koyup elma ve limon dilimleriyle güzelce karıştırıp tüketebilirsiniz.

YAĞ YAKTIRAN MUCİZE TARİF!

Yağ yakan çay tarifi

Yağ yakan çay tarifi

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı kırmızı çay (rooibos çayı), 1 yemek kaşığı kadar mate çayı, 1 tatlı kaşığı yasemin çayı, 1 çubuk tarçın, 4 top karabiber (öğütülmemiş), 1 litre kadar su, isteğe göre portakal dilimleri, nane yaprakları.

YAPILIŞI:

Malzemeleri demliğe ilave edip üstüne yavaşça sıcak su ekleyip ağzını kapatabilirsiniz. Yaklaşık 6-7 dakika sonra tüketebileceğiniz gibi daha sonradan tüketecekseniz süzerek çayınızı içebilirsiniz.

İŞTAH KESEN KAHVE NASIL YAPILIR? İŞTAH KAPATICI KAHVE TARİFİ:

İştah kapatan kahve tarifi

İştah kapatan kahve tarifi

MALZEMELER:

1 orta boy çay fincanı

1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi

1 çay kaşığı toz tarçın

1 fincan içme suyu

YAPILIŞI:

Cezveye suyu koyup diğer malzemeleri de ekledikten sonra kahvenizi pişirin. Sabah, öğle veya akşam yemeğinden yarım saat önce tüketebilirsiniz. Küçük kahve fincanı ile içilecekse günde 3, büyük fincanla içilecekse 1 büyük fincan kadar içebilirsiniz.

Ispanağın faydaları nelerdir? 7 gün boyunca ıspanak yerseniz ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

Ispanağın faydaları nelerdir? 7 gün boyunca ıspanak yerseniz ne olur?
Ton sür ton nedir? Kış sezonunun en iyi ton sür ton kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Ton sür ton nedir? Kış sezonunun en iyi ton sür ton kombinleri

BİR YORUM YAPIN 0