Hareketsizlik kilo aldırır mı? Evde kolay kilo alma nedeni

Evde geçirilen günlerde ekstradan spor yapmazsak hareketsiz kalacağımız için çok daha kolay bir şekilde kilo alırız. Dışarıda yoğun geçen hareketli tempoya göre daha hızlı kilo almamak için evde uygulayabileceğiniz egzersiz önerilerine haberimizden bakabilirsiniz Hareketsiz kalmak kilo aldırır mı?

Pandemi dönemi boyunca evlerde karantina altında olduğumuz şu günlerde her ne kadar hastalıklardan korunmak için tedbir alsak da bazı şeyler gözden kaçabiliyor. Virüs öncesi ve sonrası şeklinde hayatımızda değişen alışkanlıklarımıza ya da davranışlarımıza baktığımızda birçoğumuzun evlerde ne kadar hareketsiz kaldığını görmekteyiz. Evde durduğumuz süre boyunca ne kadar dikkat edilmeye çalışılsa çalışılsın daha kolay kilo alınmaktadır. Hızlı ve kolay kilo almanın en önemli temel etkenlerinden birisi de hareketsizliktir. Devamlılık gösteren bir spor hayatı, vücut üzerindeki yağın depolanmasını geciktirir. Dolayısıyla normal yaşantımızda spor yapmasak dahi dışarıdaki işlerimizi hallederken hareket halinde olmamız hem sağlık hem de formu korumak açısından oldukça önemliydi. Dışarıda spor salonuna gitme imkanı olmayan kimselerin evlerinde basit ama etkili şekilde yapabilecekleri hareketleri ise sizler için sıraladık.

HAREKETSİZLİKTEN DOLAYI KİLO ALMAMAK İÇİN EGZERSİZ ÖNERİSİ:

TIKLA OKU: EVDE GÖBEK YAĞLANMASI OLUŞMAMASI İÇİN HAREKET

Göbek eritme hareketleri

Göbek eritme hareketleri

TIKLA OKU: BASEN ERİTMEYE YARAYAN EGZERSİZLER

Basen eritme hareketleri

Basen eritme hareketleri

TIKLA OKU: EN HIZLI BÖLGESEL YAĞ YAKMA EGZERSİZLERİ

HAREKETSİZKEN NASIL KOLAY KİLO VERİLİR? İPUÇLARI...

Hareketsiz kalan bir vücut çok daha hızlı ve kolay kilo alacağı için yapılacak ilk işlem harekettir. Bu demek değildir ki saatlerce terler dökene kadar spor yapın. Bölgesel yağlanma sorununuz varsa o bölgeyi eriten sporları tercih edin, hedefinize daha kısa sürede ulaşırsınız. Ayrıca ev içinde birkaç ufak hareket yapmanız zayıflamayı kolaylaştıracaktır.

 Örnek verecek olursak; mutfakta yemek yaparken yemek yaparken bacaklarınızı omuzlarınız genişliğinde açıp kalçanızla daireler çizmeniz ve bunu gün içinde birkaç defa yapmanız işe yarayacaktır. Fazla kilolarınız karın ve bel tarafındaysa  tezgâh başında yapabileceğiniz işleri arttırabilirsiniz.

En güzel yenidoğan bebek hediyesi! Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

En güzel yenidoğan bebek hediyesi! Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?
En güzel spor ayakkabı kombin önerileri | Spor ayakkabı kombinleri 2020-2021

İLİŞKİLİ HABER

En güzel spor ayakkabı kombin önerileri | Spor ayakkabı kombinleri 2020-2021

BİR YORUM YAPIN 0