Hızlı ve etkili yağ yakıcı besinler! Yağ yakmak için ne tüketilmeli?

Kilo vermek için en önemli adımlardan biri spor olsa da ne yazık ki tek başına yetersiz kalabiliyor. Sağlıklı beslenme programı ile destekleyebileceğiniz diyet günlerinizde listenize ekleyebileceğiniz yağ yakıcı besinleri sizler için bir araya getirdik. Yağ yakmada etkili olan besinler...

İnce ve kusursuz bir fiziğe sahip olmak istiyorsanız, öncelikli olarak tek başına spor ya da diyetin bir işe yaramayacağını bilmelisiniz. Kilo vermek isteyen kimselere önemli çağrılarda bulunan diyetisyenler sağlıklı beslenme ile spor egzersizlerinin dengeli bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çiziyor. Az da olsa düzenli bir şekilde hareket uygulamak sağlıklı beslenmeyi destekleyerek daha kolay kilo verme imkanı sağlayacaktır. Sağlıklı beslenme programı için ise yağ yakıcı özelliği diğer besinlere nazaran daha fazla olanlar tercih edilmelidir. Peki sağlıklı beslenmede yağ yakma özelliği fazla olan gıdalar hangileri? Kilo verme sürecini kolaylaştıran yağ yakıcı besinler...

ANANAS MEYVESİ:

Enerji etkisi çok yüksek olan ananas, aynı zamanda C vitamini içeriği ile sağlık açısından da etkilidir. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını kolaylaştıran ananası; sabah kahvaltısında, ara öğünde ya da akşam yemeklerinde 2 dilim kadar tüketebilirsiniz.

BADEM KURUYEMİŞİ:

Özellikle de yoğurt ile karıştırılarak tüketildiğinde göbek çevresindeki yağları yakmada etkilidir. Bunu hazırlamak için 10 tane badem, 2 yemek kaşığı yoğurt, biraz zencefil ve az miktarda zerdeçal ekleyin. (Seviyorsanız biraz tarçın, sevmiyorsanız acı biber de ilave edilmelidir.) Ara öğünde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Badem metabolizma hızının arttıran kasların oluşmasına yardım eder. 

YOĞURT:

Günde 2-3 kaşık kadar ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Kabızlık ve ishal gibi durumlarda toz probiyotik kullanabilirsiniz.

ZENCEFİL:

Yoğurdun içerisinde toz olarak ya da direkt olarak yemeklerde kullanacağınız zencefil hem tok tutar hem de yağ yakan bir besindir. Bitki çaylarına ekleyebileceğiniz zencefili yeşil çay içerken de ekleyebilirsiniz. Böylelikle metabolizmanız hızlanacak ve daha kolay yağ yakacaksınız.

YEŞİL ELMA:

Yağ yakıcı etkisi kırmızı elmaya göre çok daha fazla olan yeşil elma saç, cilt, ve kilo dengesi için muhakkak tüketmelisiniz. Ayrıca Karaciğer için de oldukça faydalı bir meyvedir.

YEŞİL ÇAY:

Yeşil çay, içerdiği kateşin sayesinde metabolizmayı etkiler. Yağ oksidasyonunu arttırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI:

Hindistan cevizi yağı, vücutta yağ depolanmak yerine enerji olarak kullanılan zincirli trigliserid içerir. Bu nedenle yağ yakıcı bir etkiye sahiptir.

YAĞSIZ ET:

Yağsız etler termojenik bir etkiye sahiptir. Bu sayede daha çok kalori yakarlar. Özellikle tavuk göğsü gibi beyaz etler yağ yakma konusunda daha etkilidir.

ACI BİBER:

Acı biberlerde bulunan kapsaisin maddesi, yağları okside ederek bel ve çevresini inceltir.

MUZ:

Muzda bulunan dirençli nişasta, bağırsaklarda bulunan bakteriler tarafından yağ asidine dönüştürülür ve yağların yakılmasını sağlayarak obeziteyi önler.

Düzenli yapılan egzersiz ağır Covid-19 geçirme riskini azaltıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Düzenli yapılan egzersiz ağır Covid-19 geçirme riskini azaltıyor!

BİR YORUM YAPIN 0