Sarımsaklı yoğurtlu havuç kızartması tarifi! Havuç kaç kalori? Havucu yoğurtla yerseniz...

Yoğurtla havucun bir noktada buluştuğu en lezzetli mezelerden biri olan yoğurtlu havuç kızartmasını diyetteyken de ölçülü şekilde tüketebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurtlu havuç kızartması tarifi...

Donatılmış bir sofrada yemeklerinizi süsleyen en güzel mezelerden biri olan yoğurtlu havuç kızartmasının 1 porsiyonu yaklaşık 289 kcal kadardır. Orta dereceli besin grubuna giren yoğurtlu havuç kızartması sürekli yenildiği zaman istenmeyen kilo problemlerine yol açabilir. Bu yüzden günde1 porsiyon veya 2-3 günde bir porsiyon en idealidir. Bir anlık pişmanlıklarınızın vücudunuzda yol açabileceği yağlanmaları unutmamanız diyette işinizi biraz olsun kolaylaştırabilir. 48 dakika yürüme, 22 dakika koşma, 41 dakika bisiklet sürme, 28 dakika yüzme eylemleri ile yediğiniz 1 porsiyon yoğurtlu havuç kızartmasının kalorisini yakabilirsiniz.

Yoğurtlu tarator tarifi! Havuç kilo aldırır mı? Diyette havuç tarator yenir mi?  İLİŞKİLİ HABERYoğurtlu tarator tarifi! Havuç kilo aldırır mı? Diyette havuç tarator yenir mi?

Çiğ havuç kcal değerleri ebatlarına göre şu şekilde sıralanabilir;

-1 adet küçük boy (25 gr) havuç 10 kcal
-1 adet orta boy (40 gr) havuç 16 kcal
-1 adet büyük boy (100 gr) 41 kcal

DİYETTE YENEBİLEN YOĞURTLU HAVUÇ KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

5-6 tane havuç
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz

Zevkinize göre;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber

YAPILIŞI: Yoğurtlu havuç kızartmasını hazırlamak için havuçları güzelce yıkayıp soyduktan sonra yuvarlak yuvarlak dilimleyin. (Ne çok ince ne çok kalın) Kızdırılmış yağda güzelce kızartın. Daha sonra havuçları yağdan çıkartıp soğumasını bekleyin sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağdan döküp sunuma hazır hale getirin.

Keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu nasıl tüketilir?

BİR YORUM YAPIN 0