Lattenin kalorisiz hali ‘skinny latte’ tarifi! Espresso ve sütün muhteşem uyumu: Skinny Latte

Süt ve espressonun bir noktada buluştuğu enfes Skinny Latte tarifi ile diyette düşük kalorili kahve tüketebilirsiniz. İşte normal latte kahveden farklı Skinny latte tarifi ve kalorisi...

Özellikle de kahve bağımlılarının gün içerisinde tüketebilecekleri alternatif lezzetlere bir yenisi daha eklenecek! Halk arasında sevilerek tüketilen İtalyan kahvelerinden olan Latte, espresso ve köpürtülmüş sütün kolaylığıyla basit bir şekilde hazırlanabilmektedir. Diyet yapanların kalorisi düşük olan kahveleri tercih ettiği gerçeğini ele alacak olursak latteye benzer bir aromaya sahip olan ve kalorisi az olan Skinny latte ile tanışmanızı tavsiye ederiz. Son zamanlarda ‘skinny latte’ çeşidiyle dikkat çeken kahve....

Latte kilo aldırır mı, Latte kahve kaç kalori? Evde sütlü köpüklü latte nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLatte kilo aldırır mı, Latte kahve kaç kalori? Evde sütlü köpüklü latte nasıl yapılır?

SKİNNY LATTE KAHVE NASIL YAPILIR? DİYETE UYGUN LATTE ALTERNATİFİ

 

İpeksi özellikte bir köpük tabakası özelliğine sahip olan Skinny latte, sütlü kahve için oldukça lezzetli bir tariftir. Gerçek bir skinny latte tarifinde, bir ya da iki shot espresso, bol miktarda buharda pişirilmiş süt ve üstte son aşama ince bir köpüklü süt vardır.

SKINNY LATTE TARİFİ:

- Espresso

- Süt

YAPILIŞI: 170 ml. ölçekli porselen fincana, 30 ml. ölçeğinde espresso ilave edilir. Espressonun üzerine krema durumuna getirilmiş süt ilave edilir. Süt, buhar çubuğunda 78 - 80 derece civarında hazırlanır.

SKINNY LATTE VE LATTENİN FARKLARI:

Latte ile aralarında ayrılan en belirgin fark içerisine eklenen sütün az yağlı ya da hiç yağ bulundurmamasıdır. İsteğe bağlı ilave edilen şuruplarda şeker yerine tatlandırıcı kullanılır.

Şekersiz küçük boy latte yaklaşık 200 kcal bulundururken, skinny latte 80-90 kaloriye sahiptir.

1 günde 2 kilo eriten garanti diyet! Günde 1 kilo nasıl kilo verilir?

İLİŞKİLİ HABER

1 günde 2 kilo eriten garanti diyet! Günde 1 kilo nasıl kilo verilir?

BİR YORUM YAPIN 0