Biber kızartması kaç kalori? Yoğurtlu biber kızartması kilo aldırır mı? Biber kızartması tarifi

Neredeyse hepimizin çok severek yediği biber kızartması, iştah kabartması nedeniyle kolay kolay hayır diyemediğimiz lezzetlerdendir. Peki biber kızartmasını diyette yemek sakıncalı mı? Yoğurtlu biber kızartması kalorisi....

Şahane bir pazar kahvaltısının en lezzetli ve pratik tariflerinden olan yoğurtlu biber kızartması, adeta misafirlerinizin damağında lezzet şöleni oluşturacak enfes bir lezzet! Kızartılarak pişirilen biberler, diyette fazladan kalori alımına neden olabileceği için formunu korumak isteyenler biberleri yağda değil suda buğulama yöntemiyle tercih edebilir. Biberlerin hafif yumuşaması ile tercih edilen bu pişirme yöntemi ile de tadını seveceğinize eminiz! 1 adet kızarmış biberin 5 kaloriye denk geldiğini dolayısıyla da buğulama ile tüketmenizin daha sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.

  • 1 PORSİYON YOĞURTLU BİBER KIZARTMASI= 290 KALORİ
     
  • 1 PORSİYON DOMATESLİ YOĞURTLU BİBER KIZARTMASI= 70 KALORİ

YOĞURTLU BİBER KIZARTMASI TARİFİ:

MALZEMELER:

500 gram çarliston biber
250 gram yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Pul biber

YAPILIŞI:

Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından isteğe göre saplarını kesip 2-3 parçaya bölün. İnce bıçakla kesip içinden çekirdeklerini çıkarın. Sıvı yağı tavaya alın ve kızdırın. Biberleri üstten nazikçe karıştırarak 5 dakika kızartın. Peçete serilmiş tabağa biberleri alıp tuzlayın. Üstüne yoğurdunuzu ilave edebilirsiniz. Acı zevkinize göre pul biberi serpiştirebilirsiniz.

Hindistan cevizi suyu ne işe yarar? Hindistan cevizinin faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Hindistan cevizi suyu ne işe yarar? Hindistan cevizinin faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 2 yıl önce

yağda kızartma yerine fırına sürülür yada ateşte közlenirse daha hafif oluyor,ayrıca yağda kızartılmışınıda aratmıyor,daha bile güzel oluyor.yoğurtta yağsız yoğurt olursa tam bir diyet yemeği.