Diyette birbirini dengeleyen ikililer

Bazı gıdaları birleştirmek, besin değerlerini ve emilimi artırabilir. Bazı besinler birlikte tüketilirse vücuda daha faydalı olur. Diyetisyen Sena Karahan zayıflama sürecinde 'diyette birbirini dengeleyen ikilileri' bugünkü köşe yazısında ele aldı.

Zayıflama sürecinde atıştırmalık tuzlu ya da tatlı seçeneklerinin olması diyeti sıkıcı olmaktan çıkarıp sürdürülebilirliğini arttırmaktadır. Katı yasaklar içeren diyet listeleri bir süre sonra yerini fazla miktarda abur cubur tüketimine bırakıyorsa kendinizi suçlamayın, iştahınızı tatmin edecek masum ve sağlıklı atıştırmalıklarla sürecinizi destekleyin.

SÜTLÜ KAHVE VE MUZ

Süt ile ilgili fazla bilgi kirliliği bulunsa da herhangi bir otoimmün rahatsızlığınız yoksa ve aşırı şişkinlik ve sindirim problemi yaşamıyorsanız diyetinizde süte yer verebilirsiniz. Sütle arası barışık olmayanlar laktozsuz süt, kefir ya da bitkisel bazlı sütler (badem sütü, fındık sütü v.b.) tercih edebilirler. Muz ve süt lif ve proteinden zengin ikili olduğu için hem kan şekerinde ani yükselmelere neden olmaz hem de tokluk sağlar. Sütü Türk kahvesi ya da filtre kahve ilaveli tercih edebilir ya da kakao ile hazırlayabilirsiniz.

PATLAMIŞ MISIR VE BEYAZ ÇAY

 Zayıflama sürecinde yasak olması, abur cuburlara duyulan arzuyu arttırabiliyor ve maalesef ya hep hiç düşüncesiyle bozulduğuna inanılan diyetler yarıda kalıyor. Patlamış mısır hem daha masum bir seçenek olduğu hem de atıştırmalık hissini karşılayacağı için diyet boyunca de tercih edilebilir. Yağsız patlatılan mısır daha az kalori içerir düşüncesiyle fazla tüketmek saf karbonhidrat alımını arttırır. Bunun yerine 1 su bardağı dolusu temiz yağda patlamış mısır ve yanında doğru demlenmiş beyaz çay tercih edilebilir. Beyaz, yeşil, siyah fark etmeksizin çay yapraklarını doğru ısıda demlemeye dikkat etmek antioksidanları korumak için önemlidir. Özellikle acı tadından şikayet ediyorsanız yanlış demliyor olabilirsiniz. Çay yapraklarını yakmamak için direkt kaynayan suya atmak yerine bir süre dinlenmesini bekleyin.

MADEN SULU AYRAN VE HURMA

Yaz aylarında harareti azaltan ve tatlı ihtiyacını baskılayan bu ikili zayıflama diyetinde rahatlıkla tercih edilebilir. Hurma yüksek lifli olmasının yanında fazla miktarda şeker içerir bu nedenle zayıflamak isteyenler için tüketim miktarına dikkat etmekte fayda var. 2 kaşık yoğurt, su yerine maden suyu ile karıştırılıp yanında 3 orta boy hurma ile tüketilebilir.

KARPUZ-PEYNİR

Yaz aylarının sevilen ikilisi karpuz ve peynir hem hafif hem de serinletici olduğu için çokça tercih ediliyor ancak zayıflamak isteyenler karpuz tüketmekten çekinebiliyorlar. Karbonhidratsız diyetlerin yağ yaktığı inancı diyette meyveyi de suçlu haline getirebiliyor ancak yiyeceklere zararlı ya da kilo yapar etiketleri yapıştırmak doğru değildir, önemli olan miktar ve tüketim sıklığıdır. 3 ince üçgen dilim karpuz yanında 2 dilim peynir ile tercih edilebilir.

Diyet listeleri koronavirüs riskini artıyor mu? İşte yanıtı:

İLİŞKİLİ HABER

Diyet listeleri koronavirüs riskini artıyor mu? İşte yanıtı:
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0