6 günde 5 kilo verdiren kahveli yulaf lapası! Kahveli yulaf lapası nasıl yapılır

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen birçok kişinin ilk başvurduğu besin yulaf oluyor. Son günlerde popüler olan kahveli yulaf lapası yaparak hızlıca zayıflayabilirsiniz. Peki 6 günde 5 kilo verdiren kahveli yulaf lapası nasıl yapılır? İşte en etkili kilo verdiren kahve lapası kürü tarifi...

Diyetisyenler tarafından beslenme programlarında en çok önerilen yulaf lif bakımından en zengin yiyecekler arasındadır. Hem lezzetli hem de besleyici bir gıda olan yulafı öğünlerinizde yer vererek kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz. İnsan sağlığına faydaları bitmeyen yulafı ister lapa şeklinde isterseniz de sabah kahvaltı niyetine tüketebilirsiniz. Meyve ve kuruyemişlerle zenginleştirebileceğiniz yulaf lapasını sevmeyenler için yepyeni ve son günlerde trend olan çok lezzetli kahveli yulaf lapası ile karşınızdayız. Yedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz tiramisu tadında bu tarifle hem doyacak hem de hızlıca zayıflayabileceksiniz. İşte merak uyandırıcı kahveli yulaf ezmesi ile 6 günde 5 kilo verdiren şok tarif...

En kolay Yulaf lapası nasıl yapılır tam ölçüleri! Sade yulaf lapası tarifi Diyet lapası tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay Yulaf lapası nasıl yapılır tam ölçüleri! Sade yulaf lapası tarifi Diyet lapası tarifi

KAHVELİ YULAF LAPASI TARİFİ

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı yumuşak kıvamlı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı bal

Üzeri için:

  • Dilimlenmiş muz 
  • 1 çay kaşığı kakao

kahveli yulaf lapası nasıl yapılır

kahveli yulaf lapası nasıl yapılır

Yapılışı:

- Bir tencerenin içine 3 yemek kaşığı yumuşak kıvamlı yulaf ezmesini koyun. Eğer evinizde normal yulaf ezmesi varsa onu da blendırdan geçirerek kullanabilirsiniz. 

- Daha sonra yulafın üstüne 1 yemek kaşığı granül kahveyi ekleyin.

- Ardından 1 su bardağı sütü üzerine boşaltın ve hepsini güzelce karıştırın. Ocağa alın ve karıştırarak pişirmeye devam edin. 

- Pişirdikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı labne peyniri ekleyin. 

- İsteğe göre 2 tatlı kaşığı bal, hurma özü veya keçiboynuzu pekmezi ekleyebilirsiniz. Tatlı miktarı isteğinize göre ayarlayın.

- Bir kaşık yardımıyla kıvam alana kadar güzelce karıştırın.

- Son olarak üzerine isterseniz muz dilimleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca bir süzgeç yardımıyla çok az kakao serperek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. 

- Tiramisu tadında yulaf lapasıyla güne daha enerjik başlayabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

6 günde 5 kilo verdiren yulaf lapası

6 günde 5 kilo verdiren yulaf lapası

KAHVELİ YULAF LAPASI KAÇ KALORİ

  • 476 KCAL,
  • 77 gram Karbonhidrat,
  • 19,5 gram Protein,
  • 12 gram Yağ,
  • 11 gram Lif

kahveli yulaf lapası kaç kalori

kahveli yulaf lapası kaç kalori

Kireçlenmeyi anında bitiren çınar yaprağı kürü nasıl yapılır? Çınar yaprağı kürünün faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Kireçlenmeyi anında bitiren çınar yaprağı kürü nasıl yapılır? Çınar yaprağı kürünün faydaları
Muzdan hangi tatlı yapılır? Muzlu kolay tatlı tarifi! Fındıklı muzlu fit tatlı

İLİŞKİLİ HABER

Muzdan hangi tatlı yapılır? Muzlu kolay tatlı tarifi! Fındıklı muzlu fit tatlı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0