Ekşi mayalı ekmek kaç kalori? Ekşi mayalı ekmek diyette yenir mi? Ekşi mayalı ekmeğin faydaları

En sevilen yiyeceklerin başında yer alan ekmek son zamanlarda tüketimi artan gıdaların başında geliyor. Fazla kilosu olan birçok kişi ekşi mayalı ekmeğin kilo aldırıp aldırmadığını araştırıyor. Peki farklı tadıyla çok sevilen ekşi mayalı ekmek kilo aldırır mı, ekşi mayalı ekmek kaç kalori? Ekşi mayalı ekmeğin kalorisi ve besin değerleri sizler için listeledik...

Her mevsimin vazgeçilmezi sıcacık ekmekler mis gibi kokularıyla sofralarda kendilerine yer buluyor. Vücudumuzun en temel ihtiyaçları arasında yer alan ekmekler arasında yer alan ekşi mayalı ekmek annelerimizin geçmişte kendi imkanlarıyla hazırladıkları haliyle günümüze kadar gelmiştir. İster dünya mutfağı ister yöresel tatlarımızın yanında yer verdiğimiz ekşi mayalı ekmekler kalorisi sebebiyle tüketilirken endişelere yol açıyor. Son zamanlarda sağlıklı beslenme listelerinde ekşi mayalı ekmeğin kalorisinin kaç olduğu ve kilo aldırıp aldırmadığı çok merak ediliyor. Peki ekşi mayalı ekmek kalorisi ne kadar? İşte yanıtlar...

1 adet galeta kaç kalori? 1 adet kepekli galeta kaç kalori? 1 adet susamlı galeta kaç kalori?İLİŞKİLİ HABER1 adet galeta kaç kalori? 1 adet kepekli galeta kaç kalori? 1 adet susamlı galeta kaç kalori?

EKŞİ MAYA NASIL YAPILIR?

  • Yapımı özel ilgi, sabır ve emek isteyen ekşi maya doğanın en lezzetli mucizelerinden olarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Yalnızca un ve su kullanarak yapabileceğiniz ekşi mayayı ekmeklerinizde kullanabilirsiniz. 
  • Ama çok lezzetli ve kaliteli bir ekşi maya isterseniz hazırlarken mutlaka içine nohut ya da üzüm koymanız gerekir. 
  • Bir kavanozun içerisine koyacağınız üzüm veya nohutları küçük doğrayarak ekleyin. Sonrasında kavanozun içine 1 su bardağı un ve 1 su bardağı su ekleyin.
  • Kavanozu kapatın ve temiz bir beze sararak sıcak bir yerde en az 1 gün bekletin. Eğer ortam sıcak değilse bu durum yaklaşık 4 gün kadar da sürebilir. 
  • 4 günün sonunda hamurda minin baloncuklar varsa hamur olmuş demektir. 

EKŞİ MAYALI EKMEK KAÇ KALORİ?

  • Yapımı özel ilgi, sabır ve emek isteyen ekşi maya doğanın en lezzetli mucizelerinden biri olan ekşi mayalı ekmeğin 100 gramında 226 kaloridir.
  • 1 Adet yani 450 gram ekşi mayalı tam buğday ekmekte 1017 kaloridir.

ekşi maya nasıl yapılır

ekşi maya nasıl yapılır

1 DİLİM EKŞİ MAYALI KÖY EKMEĞİ KAÇ KALORİ?

1 dilim ekşi mayalı köy ekmeği kaç kalori

1 dilim ekşi mayalı köy ekmeği kaç kalori

EKŞİ MAYALI EKMEK DİYETTE YENİR Mİ?

Uzman diyetisyenlerin sıkça beslenme programlarında yer verdiği ekşi mayalı ekmek kilo aldırmamaktadır. Ayrıca bağırsakları çalıştırdığı için de kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Metabolizmayı hızlandıran ekşi mayalı ekmeği ölçülü bir şekilde tükettiğiniz takdirde hızlıca zayıflayabilir ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. 

ekşi mayalı ekmek diyette yenilir mi

ekşi mayalı ekmek diyette yenilir mi

En farklı ve dolu dolu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 25. gün iftar menüsü

İLİŞKİLİ HABER

En farklı ve dolu dolu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 25. gün iftar menüsü
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0