Portakal kaç kalori? 1 orta boy portakal  kaç gram? Portakal yemek kilo aldırır mı?

Portakal, kış mevsimin en sevilen ve C vitamini kaynağına sahip meyvelerden biridir. Bağışıklık sistemini destekleyen portakal bizi hastalıklardan korur. Diyetisyenlerinde beslenme programında yer verdiği portakalın kaç kalori olduğu internette birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki portakal kaç kalori? Portakal yemek kilo aldırır mı? Portakal ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevabı Yasemin.com'da

Portakal Turunçgiller ailesinden gelen ve sağlığa birçok faydası bulunan meyveler arasında yer alıyor. İçeriğinde bulunan yüksek oranda C vitamini, potasyum, folik asit ve sitrat bulunan portakal hücre hasarını engelleme, kansere neden olan serbest radikaller ile savaşma, bağışıklık sistemini desteklemede birebirdir. Birçok hastalığa karşı koruyucu kalkan görevi gören portakal içerdiği lif sayesinde sindirim sistemini olumlu yönde etkiler ve uzun süre tok tutar. Portakal, taze meyve olarak tüketiminin yanı sıra;  taze sıkılmış suyu ve kurutulmuş haliyle de günlük beslenmede oldukça yer tutan meyvelerden birisidir. Peki portakal kaç kalori? İşte cevaplar...

Mandalina kaç kalori? 1 orta boy mandalina kaç gram? Mandalina yemek kilo aldırır mı?İLİŞKİLİ HABERMandalina kaç kalori? 1 orta boy mandalina kaç gram? Mandalina yemek kilo aldırır mı?

PORTAKAL KAÇ KALORİ? 

  • 1 dilim portakal 14 kalori
  • Küçük boy portakal 47 kalori
  • Orta boy portakal 101 kalori ve 5.28 gr lif içerir. 
  • Büyük boy portakal 141 kalori içeriyor.

1 adet portakal kaç kalori

1 adet portakal kaç kalori

PORTAKAL ZAYIFLATIR MI?

Portakalın kilo alıp aldırmadığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Diyetisyenler tarafından ara öğün olarak tavsiye edilen portakal, düşük kalorisi ve içerdiği yüksek C vitamini sayesinde diyet yaparken hastalanmanızı önler. Ayrıca lifli bir meyve olduğu için sindirimi kolaylaştırır. Yüksek C vitamini oranına sahip olduğu için de, yağ yakımını kolaylaştırır. Ama bilindiği üzere her meyve gibi şeker oranı yüksek olduğundan, fazla tüketmemek gerekiyor. Genelde diyet listelerinde 1 porsiyon meyve hakkı olarak verilmektedir. 

portakal zayıflatır mı

portakal zayıflatır mı

PORTAKAL SUYU KAÇ KALORİDİR?

Özellikle kış aylarında hareketsiz olduğumuz için beslenmemize daha dikkat eder,  porsiyonları küçültürüz. Bu yüzden sabah kahvaltılarında çay yerine portakal suyu içeceğiniz zaman kalorisinin 100-150 kaloriyi geçmeyecek şekilde hazırlamanız gerekiyor. Çünkü hem C vitamini hem de B ve E vitamini kaynağı olarak da bilinen portakal suyu portakala göre daha fazla lif içerir. Ayrıca diyetisyenler direk portakalı tüketmenizin daha doğru olacağını dile getiriyor.

portakal suyu kaç kalori

portakal suyu kaç kalori

  • 200 ml ölçüdeki bir bardak portakal suyu 120 kaloridir.
  • Orta boy bardak 90 kaloridir.
  • Yarım su bardağı 60 kaloridir.
  • Çeyrek su bardağı 30 kalori içeriyor.

1 bardak portakal suyu kaç kalori

1 bardak portakal suyu kaç kalori

2024 detaylı kına malzemeleri listesi ve fiyatları! Kına için ne gerekli? Kına için alınacaklar

İLİŞKİLİ HABER

2024 detaylı kına malzemeleri listesi ve fiyatları! Kına için ne gerekli? Kına için alınacaklar
Rokalı pesto sos tarifi! Tadıyla damaklarda unutulmaz lezzet bırakan rokalı pesto sos

İLİŞKİLİ HABER

Rokalı pesto sos tarifi! Tadıyla damaklarda unutulmaz lezzet bırakan rokalı pesto sos
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0