Kremalı Metabolizma hızlandırıcı çay tarifi!

Soğuk havalarda yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için öncelik vermeniz gereken besinler var. Bu yüzden gün içerisinde daha kolay kalori yakmanızı sağlayan ve kilo vermenizi kolaylaştıracak kremalı metabolizma hızlandırıcı çay tarifini sizler için derledik. Metabolizmayı hızlandıran çay tarifi nasıl yapılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Bahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde kışın aldığımız kilolardan kurtulmak için metabolizmayı hızlandırıcı çaylarla zayıflamak mümkün! Birçok kadının kabusu olan ve bel bölgesinde biriken inatçı yağlardan kurtulmak için bağırsakların hızlı çalışmasını sağlamak ilk adımınız olmalı. Yağ yakımını kolaylaştıran sağlıklı kürler ile ince bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca diyette ilk ve en önemli kuralın sabır olduğunu düşündüğümüzde sindirim rahatlatıcı bitki çayları, metabolizma hızlandıran kür tarifleri ve detoks çaylarıyla olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte son günlerde çok konuşulan kremalı metabolizma hızlandırıcı çay tarifi..

Sütlü yeşil çay diyeti nasıl yapılır? 3 günde 5 kilo verdiren sütlü  yeşil çay diyetiİLİŞKİLİ HABERSütlü yeşil çay diyeti nasıl yapılır? 3 günde 5 kilo verdiren sütlü yeşil çay diyeti

KREMALI METABOLİZMA HIZLANDIRICI ÇAY TARİFİ! 

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
  • 6 kakule baklası
  • 1 tutam acı biber
  • 1 tatlı kaşığı rezene tohumu
  • 2 çay kaşığı yeşil çay
  • 1 yemek kaşığı ham bal
  • 1 su bardağı süt (badem veya yulaf)

metabolizma çayı nasıl yapılır

metabolizma çayı nasıl yapılır

YAPILIŞI:

- İlk olarak bir cezve veya küçük tencerenin içine su, zerdeçalı ekleyin. Üstüne zencefili, rezeneyi, kırmızı biberi ve kakule ekleyip kaynamaya bırakın. 

- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar pişirmeye devam edin.

- 5 dakika pişirdikten sonra kalan yeşil çayı ekleyin ve bir 3 dakika kadar daha demlemeye devam edin. 
- Daha sonra ince elek veya süzgeçten süzün. 

- Son olarak bal ve sütü ekleyin ve köpürene kadar karıştırın veya bir karıştırıcıda karıştırın.

İşte bu kadar... Çayınız hazır... Afiyet olsun...

NOT: Tarifi hazırlarken badem ve yulaf sütü yerine yarım su bardağı tam yağlı konserve Hindistan cevizi sütü ve ek 3/4 su bardağı su kullanabilirsiniz. Daha kremalı bir Hindistan cevizi sütü isterseniz 1 su bardağı badem ve ya da yulaf sütü yerine yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü ve yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Cevat Sarmusak 2 yıl önce

Gercek yaban mersini nedir nerelerde olur Yanlış bilgilerle tonatmayınız insanları 1 ORJİNAL yaban mersini Artvin Ordu arası 1800 2500 rakımlı yaylalarda olur iki ceşiti vardır calı ve yer aslında bunlar Kafkas ülkelerinin bir kısım yaylaları dada olur Hal dilinde bunlara ayı üzümü calı cileği ligarba likaba lifos Kafkasya vb bir cok ismi var Zirai olanı mor olur yani doğatan fideyi almışlar 130 yıl önce gdo oynamış ticari formunu yapmışlar Türkce ismi yaban mersini yada mavi yemiş dir Asla kırmızı vb renki olmaz doğadaki siyah siyaha yakın kültürü mor mavi yemiş Diğerleri asla sahdedir Bir şey yada bir bilgi baylaşırken o konuda iyi bilgi sahipi olun lütfen