Diyette dondurma yenir mi? Dondurma kaç kalori? Dondurma kilo aldırır mı?

Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği dondurma, yaz mevsimlerin vazgeçilmez soğuk atıştırmalığıdır. Tatlı krizlerini önlemek için öncelikli olarak yer verilen dondurma diyette tüketilir mi? Diyet yapanların en çok merak ettiği bu soruyu sizler için araştırdık. Dondurma kaç kalori, dondurma kilo aldırır mı? İşte lezzetli mi lezzetli serinleten dondurma yerken bilinmesi gerekenler...

Yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceği dondurma günün her öğünü tüketilen lezzetli yiyeceklerden biridir. Sıcak havalarda özellikle serinleten şeyler canımız istediğinde direk dondurmaya yönelir onu tüketiriz. Uzmanlar dondurmayı bilinçli tüketildiği takdirde zararlı olmadığını belirtiyor. Özellikle bol sütlü olan dondurmaları tercih etmekte fayda var. Çünkü içerik bakımından  fazla katkılı olan dondurmalar fazla tüketildiğinde fazla kilo alımına neden oluyor. Dondurma kaç kalori? İşte yanıtlar:

Kaliteli dondurma nasıl seçilir? Doğru dondurma seçmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKaliteli dondurma nasıl seçilir? Doğru dondurma seçmenin püf noktaları

Diyette dondurma yenir mi?

Diyette dondurma yenir mi?

DONDURMA DİYETTE YENİR Mİ?

Yapılan istatistiklere göre dünya genelinde, kişi başına düşen yıllık dondurma tüketimi, ABD’de 24 litre Avrupa’da 15 litre Türkiye’de ise sadece 1,5  litre düzeyindedir. Bu oranlardan da anlaşılacağı gibi ülkemizde ki dondurma tüketimi alt seviyelerdedir.

Diyetisyenler dondurmayı tüketirken haftada 2 defadan fazla tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, dondurma yerken dozunu ayarlamak ve fazlaya kaçmamak çok önemlidir.

DİYETTEYKEN NE KADAR DONDURMA YENİLMELİ?

Hazır paketli dondurmaların içeriğinde şeker ve kalori miktarı yüksek olduğu için en fazla 1-2 top tüketilmelidir. Eğer dondurma meyveli ise yedikten sonra günlük sporunuzu ihmal etmemeli ve hemen ardından bol su içmeniz gerekiyor. 

Bir diğer dikkat etmeniz gereken önemli ayrıntı ise, dondurmanın bol sütlü olmasıdır. Diyet listelerinde özellikle diyetisyenlerin belirttiği gibi dondurmanın light olmasına dikkat edilmelidir. 

 Dondurma kaç kalori?

Dondurma kaç kalori?

DONDURMA ÇEŞİTLERİ VE KALORİLİERİ 

100 gramlık dondurma çeşitleri ve kalorileri;

  • Bademli dondurma: 315 kaloridir.
  • Fıstıklı dondurma: 240 kaloridir.
  • Çikolatalı dondurma: 216 kaloridir.
  • Çilekli dondurma: 192 kaloridir.
  • Kahveli dondurma: 170 kaloridir.
  • Vanilyalı dondurma: 207 kaloridir.

DONDURMA KİLO ALDIRIR MI?

Dondurma insan vücudu için hem rahatlatıcı hem de faydalı bir besindir. İçerisinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde faydalı olan bir besindir. Bazı uzmanlar dondurmayı gece 22.00'dan sonra tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. 

Ayrıca diyetteyken dondurma yerseniz bu durum diyetinizi bozmaz. Kalori dengesini kurduktan sonra rahatça dondurma yiyebilirsiniz.

dondurma kilo aldırır mı

dondurma kilo aldırır mı

EV YAPIMI DİYET DONDURMA TARİFİ!

  • 5 adet olgun muz
  • 1 adet yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket bitter çikolata

 Dondurma kilo aldırır mı?

Dondurma kilo aldırır mı?

YAPILIŞI:

- İlk olarak  5 adet muzu soyup buzdolabı poşetine koyun ve yaklaşık 4-5 saat kadar dondurucuda donanan kadar bekletin.

- Muzlar donduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı kakaoyu koyun. Oda sıcaklığında beklettiğiniz bitter çikolatayı da ekledikten sonra bir robatta krem kıvamına gelene kadar çektirin. 

- Hazırladığınız karışımı bir kabın içerisinde düzgünce şekil verip yayın. Ardından dondurucuya koyun. 

- Yaklaşık 2-3 saat dondurucuda beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine ya da içine dövülmüş fındık, badem veya ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun... 

dondurma ne zaman tüketilmeli

dondurma ne zaman tüketilmeli

İlaç kullanırken tüketilmemesi gereken besinler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

İlaç kullanırken tüketilmemesi gereken besinler nelerdir?
En kolay kavun nasıl seçilir?İyi kavun nasıl anlaşılırBal gibi tatlı kavun seçmenin püf noktası

İLİŞKİLİ HABER

En kolay kavun nasıl seçilir?İyi kavun nasıl anlaşılırBal gibi tatlı kavun seçmenin püf noktası
 Hatay'ın meşhur şiş kebabı nasıl yapılır? Hatay Çöp şiş tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Hatay'ın meşhur şiş kebabı nasıl yapılır? Hatay Çöp şiş tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Osman aytekingulen 1 yıl önce

Dodurma güzel biey harika yemesi çok seviyorum ben dondurmayı kilo vermeye dusurmiyor diye çok seviyorum ben dondurma tadını çıkarmak icin cok seviyorum dondurmayi bayılıyorum yemesine çok güzel olur diyorum