Nilay Keçeci'den 'Renkli beslen vücudun pasını at' detoksu!

Soğuk havalardan bahar aylarına geçişle birlikte vücutta enerji eksikliği görülebiliyor. Doğru besin kaynaklarının seçilmemesi, yeterli oranda besin alınmaması, vitamin ve mineral eksikliklerinin olması gibi birçok neden sizi bu dönemde yorgun hissettirebiliyor. Peki daha iyi hissetmek ve vücuttaki bu pası atmak için ne yapmalı?Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı bahar aylarında renkli beslenmenin önemini anlatıyor.

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, bahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde daha sağlıklı beslenmenin ve fit olmanın inceliklerini anlattı. Keçeci, "Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme vücutta oksidasyonu arttırır. Oksidasyon, hücrelerde biyokimyasal paslanmayı ifade eder. Bu tür bir paslanmanın panzehri ise antioksidan kaynaklarını vücutta arttırmaktır. Aslında doğal tüm sebze ve meyveler ve sağlıklı yağlar antioksidan kaynağıdır. Ancak her renk ayrı tür antioksidan içerdiği için tüm kaynakları alabilmek adına renkli beslenmek önemlidir. Karpuz, kiraz, böğürtlen, domates, havuç, bal kabağı, çilek, üzüm, nar, yeşil çay, ıspanak her biri ayrı renkte, farklı vitamin ve mineral kaynaklarını içeren güçlü antioksidanlardır." açıklamasında bulundu. İşte ünlü diyetisyenin 'Renkli beslen vücudun pasını at' ile ilgili dikkat çektiği detaylar:

Nilay KeçeciİLİŞKİLİ HABERNilay Keçeci'den: Güçlü kadınların süper besinleri

Nilay Keçeci

Nilay Keçeci

RENKLİ SMOOTHIE İLE ENERJİ KAZAN

Farklı vitamin ve mineral kaynaklarını vücuda kazandırmak için renkli beslenmek gerek; fakat her besini ayrı ayrı tüketmek size zor gelecekse sağlıklı smoothie tarifleri ile birçok besini tek seferde kolaylıkla tüketebilirsiniz. Besin kaynakları açısından renkli olan smoothie tarifler vücudunuzdaki pası atmanıza yardımcı olacak ve size enerji verecek. Muz, elma, marul, kereviz sapı, brokoli, biraz limon ve sütü blend ederek hem sağlıklı hem de enerji deposu bir smoothie yapabilirsiniz. Tatlı eksikliği hissini de yok etme konusunda bu smoothie oldukça destek olacaktır.

ÖDEMİ ATMAK İÇİN KIRMIZI ALARM!

Bahar aylarına girdiğimiz bu dönemde vücutta ödem problemi de oldukça sık görülebilir. Ödem atmak ve vücudu hafifletmek için kırmızı besin güçlerinden yararlanabilirsiniz. Vücuttaki ödemi atmak için 2 domates, 2 ceviz içi, biraz maydanoz ve kekiği blend edip sabah aç karnına tüketebilirsiniz. Yine yatmadan önce bir dilim karpuzun suyunu içebilirsiniz. Bir ara öğünde bir avuç kiraz yiyebilirsiniz. Günde 10-12 çileği tüketebilir ya da salataların içine kırmızı kapya biber ekleyebilirsiniz. Bu tarifler vücudunuzdaki ödemi atmanıza yardımcı olacaktır.

Nilay Keçeci ile

Nilay Keçeci ile

BAHAR DETOKSU İLE TOKSİNLERDEN ARIN

Vücudu zararlı maddelerden ve toksinlerden arındırmak için bahar detoksu yapabilirsiniz. Detokslar doğru bir şekilde uygulandığında kilo verme konusunda da oldukça faydalıdır. Güçlü bir bağışıklık sistemi, iyi bir dolaşım ve sindirim sistemi gibi tüm sistemlerden toksinleri atmak için detokslar yardımcı olabilir. Detokslarda vazgeçemeyeceğimiz en önemli besin ananastır. Aynı zamanda önemli bir antoksidan olan ananas yağ yakmak için de güzel bir tercihtir. 12 adet çilek, 2 dilim ananas, yarım muz ve 2 dilim beyaz peyniri bir kase içine küçük küçük doğrayarak tüketebilirsiniz.

En kolay ağlayan pasta nasıl yapılır? Sünger gibi çikolata soslu ağlayan pasta tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En kolay ağlayan pasta nasıl yapılır? Sünger gibi çikolata soslu ağlayan pasta tarifi
Çocuklarda erken okuryazarlık becerileri nelerdir? Evde erken okuryazarlık nasıl desteklenir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda erken okuryazarlık becerileri nelerdir? Evde erken okuryazarlık nasıl desteklenir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Gülay. Aras 11 ay önce

Günaydın ben Gülay Aras tiroid sıkıntım var zayifliyamiyorum herşeyi denedim olmadı napicagimi bilmiyorum Sizden yardım istiyorum