5 parça yiyince tuvaletten çıkamayacaksınız! Kabızlığı yok edip bağırsakları coşturan o yöntem

Birçok kişinin kabusu haline gelen ve zamanla kronikleşen kabızlıktan kurtulabileceğiniz en etkili yöntemlerden biriyle karşınızdayız. Kabızlığı yok etmede en kolay yöntemlerden biri bu yöntemle birlikte bağırsaklarınız coşacak tuvaletten çıkamayacaksınız. Portakalın beyaz iç kısmını yiyerek etkisini anında gösteren bu yöntem size büyük bir kolaylık sağlayacak. İşte herkesi şaşırtan detay...

C vitamini bakımından oldukça zengin olan portakalın bağışıklık sistemini destekleyen en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Kış meyvesi olan portakalı solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği için sık sık uzmanlar tarafından da tüketilmesi tavsiye ediliyor. Diyet bakımından da önerilen portakalın bir de son zamanlarda beyaz iç kısmının kabızlığa iyi geldiği gündem oldu. Kabızlık sorununu ortadan kaldıran portakalın iç beyaz kısmı birçok kişinin vazgeçilmezi olacak. Bağırsaklarını coşturan portakalın beyaz kısmı nasıl tüketilmeli? İşte detaylar...

Portakal kaç kalori? 1 orta boy portakal  kaç gram? Portakal yemek kilo aldırır mı?İLİŞKİLİ HABERPortakal kaç kalori? 1 orta boy portakal kaç gram? Portakal yemek kilo aldırır mı?

PORTAKALIN BEYAZ KISMI NASIL TÜKETİLİR?

Kabızlık sorunu yaşayanların imdadına yetişen portakalın beyaz kısmı bağırsaklarınıza hiç beklemediğiniz kadar iyi gelecek. Meyve yerken ilk olarak 5-6 parça ağzınıza atarak iyice çiğneyin. Daha sonra dilerseniz soyduğunuz portakalı da tüketebilirsiniz. Sindirim sistemini düzenleyici etkisiyle öne çıkan portakalın beyaz kısmını her akşam yatmadan 2 saat önce tüketmeniz gerekiyor. 

5 parça yiyince tuvaletten çıkamayacaksınız

5 parça yiyince tuvaletten çıkamayacaksınız

PORTAKALIN BEYAZ KISMI NASIL SOYULUR?

Portakal'ın beyaz iç kısmını kabuklardan ayırmanız gerekiyor. Bunun için normal bilinen soyma yöntemi yerine portakalı elma gibi soymanız gerekiyor. Bu şekilde soyarak ince kabuklarından ayırdığınızdan beyaz kısmı kolayca elde edebilirsiniz. Bu kısımları her gün aynı şekilde ayırdıktan sonra tabağa koyun. 

Portakalın beyaz kısmı kabızlığa iyi gelir mi

Portakalın beyaz kısmı kabızlığa iyi gelir mi

PORTAKALIN BEYAZ KISMI ZAYIFLATIR MI?

Portakalın beyaz kısmı diyet yaparken birçok kişinin problemi olan kabızlıktan kurtulup kilo vermenizi sağlar. Her gün düzenli tüketildiğinde haftada en az 2 kilo vermenizi sağlar.

PORTAKALIN BEYAZ İÇ KISMININ FAYDALARI

Uzmanlar portakalın soyulduktan sonra kabuğu ve meyvesi arasında kalan beyaz kısmı tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. En dikkat çeken faydalarından biri kabızlığı yok etmesidir. Ayrıca portakalın beyaz kısmı diyet lifi alımını destekleyerek, bağışıklık sisteminde sindirim sistemi sağlığının da destekleyici görevi görür. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Beyza 5 ay önce

Fiyati nedir