ABD'li diyetisyenden ezber bozan zayıflama çağrısı! 2024'te yemeniz gereken 3 yiyecek

Diyet yaparak daha sağlıklı forma kavuşmak için çabalayan onca insanın kafasını karıştıran Amerikalı diyetisyenin 2024 yılı için yaptığı çağrı gündem oldu. Lauren Hubert adlı diyetisyen daha az yemeye çalışmak yerine daha fazla yemeniz gereken 3 yiyecek diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte 2024 yılında yemeniz gereken 3 yiyecek listesi...

Kilo vermek isteyen birçok kişi hangi diyet programını uygulamak gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyor. Daha çok öğün tüketmek mi yoksa daha az yemek yiyerek mi daha etkili kilo verilir sorucu birçok kişi tarafından merak edilirken Amerika'da yaşayan diyetisyen Lauren Hubert, 2024 yılında ezberleri bozan bir zayıflama çağrısında bulundu. Hubert, yeni yıl hedeflerine zayıflamayı koyan birçok kişinin ilgisini çeken açıklamada daha fazla yenilmesi gereken 3 yiyeceği sıraladı. 

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI!

Ünlü diyetisyen, tiktok hesabından yaptığı paylaşımda sürdürülebilir kilo kaybı için yüksek proteinli yemekler tüketmenin çok önemli olduğunu vurguluyor. Uzman diyetisyen Hubert, yayınladığı videoda dikkat çektiği noktaları şu şekilde sıraladı. 

 Lauren Hubert yemenizi istediğim 3 şey

Lauren Hubert yemenizi istediğim 3 şey

"YEMENİZİ İSTEDİĞİM 3 YİYECEK VAR"

"Daha az yemeye çalışmak yerine, eğer hedefiniz 2024'te kilo vermekse, daha fazla yemenizi istediğim üç yiyecek var."

Lauren Hubert, 'kilo vermek için yaktığınızdan daha azını yemeniz gerektiğini' kabul ediyor ancak kalori açığıyla yediğinizde tüm yiyeceklerin eşit olmadığını açıklıyor.

1- PROTEİN

Hubert, 'Ne yemeniz gerektiğini bilmiyorsanız, daha az yemek yararlı değildir' diyor. İlk olarak diyetisyen 'özellikle kahvaltıda daha fazla protein yemeyi' tavsiye ediyor. Her öğünde en az 20 gram protein almanız gerektiğini söylüyor. 'Yumurta meraklısı değilseniz, yüksek proteinli yoğurdu yiyebilirsiniz' diyor.

Ünlü diyetisyen ayrıca, 'Gece yulaf yiyebilirsin. Ben kişisel olarak vegan protein tozunu benimkinde kullanmayı seviyorum. Her ne seversen. Yumurta olması şart değil' şeklinde sözlerine devam ediyor.

 Lauren Hubert

Lauren Hubert

2- NİŞASTALI OLMAYAN SEBZELER

Hubert ikinci olarak brokoli, karnabahar ve kabak gibi nişastalı olmayan sebzelerin daha fazla eklenmesini öneriyor. Hubert, 'Sebzelerin gerçekten besleyici olduğunu herkes biliyor, ancak özellikle yağ kaybı ve kilo kaybı için, nişastalı olmayan sebzeler düşük miktarda kalori için yüksek hacimli olacak' diye açıklıyor.

Kilo verme uzmanı, yemeğine çok fazla kalori eklemeden daha büyük bir porsiyon elde etmek için karnabahar pirincini normal pirinçle karıştırmayı sevdiğini belirtiyor.

3- DAHA FAZLA LİFLİ YİYECEKLER

Hubert, 'Kilo verme konusunda ciddiyseniz daha fazla yemeniz gereken üçüncü şey daha fazla lif' diyor. Hubert; yulaf, kinoa, pirinç, patates ve fasulye gibi 'doğal karbonhidrat kaynaklarının seçilmesini' öneriyor.

 Lauren Hubert 2024 yemeniz gereken 3 yiyecek

Lauren Hubert 2024 yemeniz gereken 3 yiyecek

'Bunların hepsi çok fazla lif içerecek, dolayısıyla kan şekerinizi etkileyecekler ki bu sağlığınız için gerçekten iyi ve doymanıza yardımcı olacak' diye ekliyor.

Galeta unlu yumuşacık poğaça nasıl yapılır? Bayatlamayan galeta unlu poğaçanın püf noktası

İLİŞKİLİ HABER

Galeta unlu yumuşacık poğaça nasıl yapılır? Bayatlamayan galeta unlu poğaçanın püf noktası
Uzmanları ayağa kaldıran çiğ süt akımı! Çiğ süt içmenin zararları nedir? Çiğ süt neden içilmez?

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanları ayağa kaldıran çiğ süt akımı! Çiğ süt içmenin zararları nedir? Çiğ süt neden içilmez?
Sivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Sivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tarifleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0