Kırışıklık karşıtı ev yapımı krem

İlerleyen yaşlarda görülen kırışıklığı hızlıca önlemek için doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Sizler için evde hazırlayabileceğiniz kırışıklık kreminin tarifini araştırdık. İşte ev yapımı kırışıklık karşıtı krem...

Genellikle göz çevresinde ve dudak kenarlarında oluşan kırışıklıklar, yaşlandıkça cildin elastik yapısını kaybetmesi sonunca oluşur. Aynı zamanda uzun süre zararlı güneş ışınlara maruz kalan ciltlerde de görülebilir. Oluşan bu kırışıklıkları kimyasal kozmetik ürünleriyle tedavi etmek yerine doğadan gelen mucizevi otlardan yararlanabilirsiniz. "Yasemin.com" ekibi olarak sizler için ev yapımı doğal kırışıklık karşıtı kremin tarifini araştırdık.

İşte güzellik uzmanlarının bile önerdiği o tarifler:

KURU CİLDİ OLANLAR 

Civanperçemi, rezene, melisa, maydanoz, papatya, ıhlamur çiçekleri, karahindiba, gül ve şerbetçiotu gibi otlardan yararlanabilirsiniz. Bu bitkilerin hepsiyle yıkama losyonu veya maskeler yapabilirsiniz.

YAĞLI CİLDİ OLANLAR

Ahududu, adaçayı, nane, atkuyruğu, kırlangıçotu, papatya, aloe vera, nergis, meşe kabuğu ve sarı kantaron kullanılabilir.

3 GÜN İÇERİSİNDE KULLANILMALI!

Otlar yaşlanma sürecini yavaşlatır. Bunların düzenli kullanımı ve uygun bir maske seçimi lekelerden kurtulmayı ve çevresel faktörlerden cildi korumayı sağlar.

Önemli olan kullanım özelliklerini bilmek ve uygun tarifleri seçmek. Evde hazırladığınız bitkisel yüz maskeleri ve bitki sularının kullanım süresine dikkat edin.

Buzdolabında saklanan karışımların süresi maksimum üç gün olmalıdır.

KARAHİNDİBA MASKESİ

Üç yemek kaşığı doğranmış karahindiba yapraklarını az miktarda ılık su ve bir çay kaşığı balla karıştırın. 10 dakika beklettikten yüze sürün ve yarım saat sonda yıkayın. Bu maske kuru ciltler için yararlıdır.

Kusursuz oje sürmenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kusursuz oje sürmenin püf noktaları
Kuaförlerde ''Kişiye özel salon tasarımı'' devri...

İLİŞKİLİ HABER

Kuaförlerde ''Kişiye özel salon tasarımı'' devri...
Sezonun yeni çıkışı: Yandan çıtçıtlı pantolon

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun yeni çıkışı: Yandan çıtçıtlı pantolon
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0