Kırışıkları geciktirmek için en etkili ne yapılır? Kırışıklık giderici yöntemler...

Yaşlanma süreci yani kırışıklık, lekelerin çıkması engellenemez ancak oluşacak bu cilt problemlerinin zamanını yavaşlatılabilirsiniz. Peki, evde yaşlanmayı geciktirmek için neler yapılabilir ve nelere dikkat gerekir? Yaşlanmayı geciktirecek aynı zamanda herkesin yapması gereken 4 farklı yöntem...

İlerleyen yaşla beraber cilt bazı etkenlerden dolayı kolajen üretimini durdurarak bazı cilt problemlerinin oluşmasına olanak sağlar. Öncelikle cilt kurumaya ve sonrasında kırışmaya başlar. Oluşan bu kırışıklığı yaş ilerledikçe ortadan kaldırmanız imkansız hale gelebilir. Uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre; yaşlanmanın belirtileri tamamen engellenemez ancak alınacak bazı önlemler ile geciktirilebilir. Bugünkü hazırladığımız yazıda yaş ilerledikçe belirginleşmeye başlayan kırışıkları, kaz ayaklarını geciktirmek için ne gibi önlemler alınmalıdır ve nelere dikkat etmek gerekir. Tüm kadınların dikkat etmesi gereken detaylar yazımızda...

Kırışıklığı gideren yöntemler

Kırışıklığı gideren yöntemler

1- CİLT SAĞLIĞI

Her şeyin başında cilt sağlığının korunması gerekir. Cildin en önemli özelliği nemi içeride tutmak ve cildi tahriş edici madde, toksin ve saldırganları içeri almamaktır. Ancak cilt tüm bu işlevleri sağlıklıyken yerine getirebilir.

2- SU TÜKETİMİ

Cilt sağlığından sonra yapılması gereken içeriden ve dışarıdan cilde su tedarik etmektir. Cildin su ihtiyacını karşılamak vücuttaki her bir hücrenin maksimum kapasite çalışmasına yardımcı olur. Cilt için yapılan her şey, su kaynağını artırma amacıyla yapılır.

3- CİLDİ KORUMAK

Cildi korumak için günlük olarak içeriden ya da dışarıdan gelen saldırılar sonucu ortaya çıkan hasarları onarmak gerekir. Cilt sağlığının korunması, daha dinç bir şekilde işlev görmesini sağlar.

Kırışıklık

Kırışıklık

4- KOLAJEN ÜRETİMİNİ DESTEKLEMEK

Cilde uygulanan ve cilt için tasarlanan her şeyin antioksidan, antienflamatuar, nemlendirici, kolajen arttırıcı ve koruyuculardan meydana gelen bir karışımın ürünü olması gerekir. Cildi onarma ve yenileme için tek bir ürün asla yeterli olmaz. Bu sebepten bir ürüne bağlı kalmamak gerekir.

En etkili cilt bakım aletleri nelerdir? Cilde iyi gelen en iyi bakım aletleri

İLİŞKİLİ HABER

En etkili cilt bakım aletleri nelerdir? Cilde iyi gelen en iyi bakım aletleri
Kandaki CRP neden yükselir? CRP nedir? CRP nasıl düşürülür?

İLİŞKİLİ HABER

Kandaki CRP neden yükselir? CRP nedir? CRP nasıl düşürülür?
Yeni sezon alyans modelleri! 2021 modern alyans modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Yeni sezon alyans modelleri! 2021 modern alyans modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

ünzile 3 yıl önce

kırışıklık için zigavus'un one minute sıkılaştırıcı kremini tavsiye ederim. Çok memnun kaldım.