Peditus şurup ne işe yarar? Peditus şurup nasıl kullanılır? Peditus şurup 2024 fiyatı

Özellikle çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği aynı zamanda da merak ettiği Peditus bir şuruptur. Peki Peditus şurup nedir? Peditus şurubu faydaları ve zararları nelerdir? Peditus şurubu fiyatı ne kadar?

Peditus şurup nezle, inflüanza gibi üst solunum yolu hastalıklarının yol açtığı öksürük, ateş, eklem ağrısı, baş ağrısı, burun tıkanıklığı gibi semptomların tedavisinde tercih edilen bir ilaçtır. Bu şurup, hekimler yönünden çoğunlukla bebeklere ve çocuklara reçete edilmektedir. Peditus şurup’un kesinlikle doktor reçetesi ile alınması gerekli olup, reçete ile eczanelerden satın alınabilmektedir. Peditus şurup üst solunum hastalıklarının tedavisinde etkili bir ilaç olurken, ateş düşürücü ve balgam söktürücü özellikleri de bulunmaktadır. Çocuğu olan ailelerin en çok kullandığı ilaçlardan birisi olan Peditus şurup, içeriğinde yer alan etken maddelerde, çocuk hastalıklarının neden olduğu öksürük ya da burun tıkanıklıkları gibi hastalıkların tedavisi içinde etkili olmaktadır.

Her bir ölçek (5 ml) Peditus içeriğinde parasetamol, prilamin aleat, guaifenesin ve fenilefrin hidroklorür mevcuttur. Bileşimi yakından inceleyecek olursak; parasetamol genel olarak ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliğe sahiptir.

Dolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERDolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?

PEDİTUS NASIL KULLANILIR?

PEDİTUS NASIL KULLANILIR?

PEDİTUS NASIL KULLANILIR?

Peditus şurubu çocuğuna içirmek veya kendş kullanmak isteyenler öncelikle Peditus şurubu kullanım dozlarını araştırıyor. Buna göre Peditus kullanım dozları:

  • 6 yaşa kadar olan çocuklarda ve bebeklerde doktorunuzun reçete edişine göre,
  • 6-12 yaş arası, günde 4 saatte 1 kez 5 ml,
  • 12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde, 4 saatte 1 2 ölçek 10 ml,

Bu belirtilen dozlar doktor kontrolünde artırılabilir veya azaltılabilir.

Calpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatıİLİŞKİLİ HABERCalpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı

PEDİTUS ŞURUP FİYAT 2023

Doktor tarafından, hasta olan çocuklara veya bebeklere gerek görürülerse reçete edilen Peditus şurubu fiyatı merak ediliyor. Peditus şurup 2024 fiyatı 62,14 TL’dir.

Pırasa nasıl saklanır? Kışlık pırasa saklama! Çiğ pırasa nasıl saklanır Buzlukta pırasa saklama

İLİŞKİLİ HABER

Pırasa nasıl saklanır? Kışlık pırasa saklama! Çiğ pırasa nasıl saklanır Buzlukta pırasa saklama
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0