2022 güzellik ve makyaj trendlerinde neler var? 2022 en trend güzellik uygulamaları

Her yıl değişen güzellik ve makyaj trendleri 2022 yılında adeta bomba gibi geliyor. Şimdiden konuşulmaya başlanan 2022 güzellik ve makyaj trendlerini mercek altına aldık. Işıl ışıl parlayan elmacık kemiklerinden ön plana çıkan pürüzsüz kaşlara dair yeni yılın tüm güzellik trendlerini haberimizde bulabilirsiniz.

Maskelerin hayatımıza girdiği son iki yılda hem makyaj hem de cilt bakımı konusundaki ihtiyaçlarımız ve önceliklerimiz değişti. Nemlendirme güneşten koruma gibi cilt bakımına dair temel adımlar önem kazanırken ağır cilt makyajlarını bir kenara bıraktık. Kalın yapılı, kapatıcılığı yüksek fondötenler yerine ince yapılı ve SPF koruması olanları tercih etmeye başladık. 2021 yılı biliyorsunuz ki doğal tonlar ve sadelikten yanadır. Elmacık kemikleri , yüz kontürleri ve  keskin yüz hatları pek fazla tercih edilmedi. Bakır ve nude tonlarının göz farlarında ve dudaklarda hakimdi. 2022 makyaj trendleri ise bunların hepsini geride bırakacak. Derin gölgeli hatlar , buğulu eyeliner , mat ve koyu rujlar yeniden moda olacak. Gelin birlikte 2022 güzellik trendlerini inceleyelim:

Very Peri rengi nedir? 2022 yılının rengi Very Peri hakkında merak edilenlerİLİŞKİLİ HABERVery Peri rengi nedir? 2022 yılının rengi Very Peri hakkında merak edilenler

  • MİNİMALİST KREMLER

Sattlerinizi harcadığınız cilt bakımınızdan sonuç alamadınız mı? Bu sezon minimalleşmek moda. Kısacası, daha fazla insanın cildinin doğal dokusunu ve minimalist cilt bakım rutinlerini benimsediğini göreceğimiz anlamına geliyor. 

  • STİCK MAKYAJ MALZEMELERİ

‘Stick’ biçimindeki ürünler bundan yıllar önce yaşamımıza doğa dostu deodorant alternatifleriyle girmişti. Şimdiyse fondöten, güneş kremi, allık, ‘highlighter’ olarak da karşımıza çıkıyor. Makyaj sanatçısı Tommy Napoli, özellikle fondöten ve allık gibi cilt makyajı ürünlerinde hem taşıma ve kullanım pratikliği hem de kolay dağıtılabilmesi sebebiyle ‘stick’ formüllerin ön plana çıkacağını öngörüyor.

  • MOR ALLIK

Başlangıçta ciddiye almadığımız hatta hafif cringe bulduğumuz TikTok’un artık moda ve bakım & güzellik konusunda trendleri beslediğine şüphe yok. Son dönemin öne çıkan makyaj trendiyse mor allık. Hem toz hem de ‘stick’ formdaki allıklar, liladan erik rengine geniş bir renk skalasında kullanılıyor.

  • KAŞ LAMİNASYONU

2020- 21 yıllarında oldukça etkilendiğimiz ve kaşların bakışları ne kadar etkilediğini anladığımız bir dönem oldu. Kaş sabitleyici jeller , kaş laminasyon işlemleri aynı hız da devam edecek gibi. Makyaj çantaların dan eksik olmayacak kaş jellerini taşımaya devam edeceğiz. 

2022 yılına damgasını vuracak dış giyim modelleri!

İLİŞKİLİ HABER

2022 yılına damgasını vuracak dış giyim modelleri!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0