Kusursuz makyaj nasıl yapılır? 10 madde de gün boyu ışıldayın

Her kadın kusursuz makyaj yapmak ister. Profesyonel makyaj uzmanları kusursuz makyajın tüyolarını ilk kez açıkladı. Kusursuz makyaj nasıl yapılır? Mükemmel görünüm için doğru sıralama nedir? Gelin birlikte öğrenelim:

Güzellik her yaştan insan için önemli bir kavramdır. Günümüzde güzellik algısı, kadınların sağlıklı olmak kadar önemli gördüğü bir durum haline gelmiştir. Doğru makyaj uygulamaları ile güzellik potansiyelinizi en üst düzeye çıkartmak sizin elinizde. Doğal güzelliğimizi vurgulamak için de doğru makyaj adımlarını bilmemiz gerekiyor. Peki, makyaj malzemelerinin doğru sıralama ile daha etkili olduğunu biliyor muydunuz? İşte kusursuz makyaj uygulamaları ile ilgili püf noktalar:

1. Cilt Hazırlığı:
Makyajın temeli, sağlıklı bir cilttir. Öncelikle, cildinizi temizleyin, tonik uygulayın ve nemlendirin. Her mevsim güneş kremi sürmeyi de ihmal etmememiz gerek. Temiz bir cilt her zaman makyajın çok daha iyi görünmesini sağlar. Bu adımı atladığınız takdirde makyajınız pul pul gözükecektir.

2. Makyaj Bazı:
Makyaj bazı seçimi yaparken cilt tipinize uygun olması oldukça önemlidir. Primer cildinizi pürüzsüzleştirir, renk tonlarını eşitler ve cildin makyajı kusmasını engeller.

3. Göz Makyajı

Ten makyajından önce göz makyajı uygulamalıyız. Yüksek pigmentli, ışıltılı toz farlar ne yazık ki uygulama esnasında göz altınıza ve yüzünüze dökülerek ten makyajınızı kirletebilir. Göz makyajı, bakışlarınızı vurgulamanın önemli bir parçasıdır. Göz renginize ve kıyafetinize uygun bir göz farı uygulamak sizi daha etkili kılacaktır. Işıltılı farları iç köşeye uygulayarak gözleri daha büyük gösterebilirsiniz. Kullandığınız eyeliner kaş hizasını geçmeyecek şekilde ince bir görüntü elde etmelidir. Maskara kullanırken kirpikleri üstten ve alttan tarayarak daha hacimli bir görünüm elde edebilirsiniz.

4. Fondöten ve Kapatıcı:
Cilt tipinize uygun bir fondöten seçimi yapıldıktan sonra tercihinize göre nemli bir sünger ya da fırça ile dağıtılmalıdır. Daha doğal bir görünüm için BB ve CC krem de tercih edebilirsiniz. Fondöten renginizden bir ton açık bir kapatıcı ile göz altı morluklarınızı, varsa kızarıklıklarınızı ve lekelerinizi gizleyin.

5.Pudra
Cildinizi sabitlemek ve parlamayı önlemek için transparan bir pudra tercih edebilirsiniz. Böylelikle makyajın gün boyu tazeliğini korumuş olup daha pürüzsüz bir şekilde gözükecektir.




6.Kontur ve Aydınlatma
Yüz hatlarını belirginleştirmek ve vurgulamak için kullandığımız kontur yüzümüzü daha ince ve belirgin gösterir. Geniş bir burun yapısına sahipseniz burun kenarlarına uyguladığınız koyu renkli kontur burnunuzu daha ince gösterecektir. Ön plana çıkmasını istediğiniz şakak, alın ortası, burun ucu ve dudak çizginize aydınlatıcı uygulayarak ışıltı katabilirsiniz.

7.Kaşlar
Kaşları doldurmak ve şekillendirmek, yüzünüzün dengesini sağlar. Kaş renginize en uygun rengi kullanmak oldukça önemlidir. Bir ton koyu kaş ürünü kullanmak sizi sert bir görünüme ulaştırabilir. Kaş kalemi yerine kaş farı da  kullanarak kaşlarınızı vurgulayabilirsiniz.

8. Allık
Elmacık kemiklerinize hafifçe allık uygulayarak yüzünüze canlılık katabilirsiniz. Allığı bol uygulamaktan kaçınmalısınız.  

9. Dudak Kalemi ve Dudak Makyajı
Dudak kalemi ile dudak çizginizi belirginleştirip ardından tercihinize göre mat veya parlak bir ruj ile tamamlayabilirsiniz. Böylelikle dudak kalemi ile çerçevelenen dudaklar daha dolgun gözükecektir.


10. Sabitleme
Makyajınızın uzun süre dayanması için sabitleme spreyi kullanmalısınız. Böylelikle makyajın taze ve daha uzun kalması sağlanmaktadır.

Sezonun renkleri ile sonbahar makyaj nasıl yapılır? Adım adım sonbahar makyajı..

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun renkleri ile sonbahar makyaj nasıl yapılır? Adım adım sonbahar makyajı..
Ombre concealer trendi nedir? Ombre concealer nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ombre concealer trendi nedir? Ombre concealer nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0