Sünnet derisi cildi gençleştiriyor mu? Alloblast uygulaması cilde nasıl uygulanır?

Ünlülerin birbirinden ilginç cilt bakım tedavileri son zamanlarda gündemi oldukça meşgul ediyor. Yılların getirdiği yüzlerindeki izleri silmeye yemin etmişcesine plasanta yiyen de var sünnet derisinden sıvı enjekte ettiren de. Sanatçı Seda Sayan’ın videosu ile yeniden gündeme gelen sünnet derisi gerçekten cildi gençleştiriyor mu?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Seren Serengil, Selin Görgüzel’in yanı sıra dünyaca ünlü isimlerden Kate Beckinsale, Cate Blanchett ve Sandra Bullock da sünnet derisi enjekte işlemini yaptıran isimler arasında. Geçirdiği estetik operasyonlarla gündemimizden düşmeyen Seda Sayan da yüzüne ve göğüs dekoltesine sünnet derisinden sıvı enjekte ettirdi. Geçirdiği operasyonla ilgili konuşan Sayan, 'çok yaptıran var, söyleyen sadece benim' diyerek tüm gerçekleri ortaya döktü. 

Resmen estetik bağımlısı Seda Sayan bu kez sünnet derisi enjekte ettirdi! İlk açıklama geldiİLİŞKİLİ HABERResmen estetik bağımlısı Seda Sayan bu kez sünnet derisi enjekte ettirdi! İlk açıklama geldi

Son yıllarda özellikle Hollywood yıldızları arasında popüler hale gelen sünnet derisi, “alloblast”, denildiği gibi cildi gençleştiriyor mu? Sünnet derisinin cilde enjekte edilmesi sağlıklı bir işlem mi? Faydaları neler? Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler? Uzm. Dr. Elif Afacan Yıldırım tüm bu soruların cevabını Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a aktardı.

ALLOBLAST YENİDOĞAN SÜNNET DERİSİ SIVISI ENJEKTE NEDİR?

Yeni doğan erkek çocukların hemen sünnet edilmelerinin sonrasında ortaya çıkan deri parçasından, yüksek teknoloji eşliğinde aboratuvar ortamında biyomühendislik teknikleri kullanılarak fibroblast hücrelerinin çoğaltılarak elde edilmesi olarak bilinen estetik işlemi Alloblast yani sünnet derisinden kök hücre tedavisiyle yaşlanmak artık tarihe karışıyor.

Bu yöntem, pahalı olması sebebiyle özellikle zengin ve ünlü kişiler tarafından tercih ediliyor. Ancak sünnet derisi ile gençleşme, özellikle Sandra Bullock ve Cate Blanchett ile popüler hâle geldi diyebiliriz.

Sandra Bullock

Sandra Bullock

SÜNNET DERİSİ KÖK HÜCRE TEDAVİSİNİ KİMLER YAPTIRABİLİR?

Yaşlanma aslında çok erken yani 20’li yaşların başında başlar. Kollajen üretimi her geçen yıl azalır. 35-40’lı yaşlara geldiğimizde ciltte belirgin sarkma ve kırışıklıklar meydana gelir. Alloblast kök hücre tedavisinin yaş sınırlaması bulunmamakla birlikte 30 yaşına yaklaşan kişilerin yaptırması yaşlanmayı geciktirdiği için tavsiye edilir.

YENİDOĞAN SÜNNET DERİSİ CİLDE NASIL UYGULANIYOR?

Sünnet derilerinin serbest kalması için enzimlerle işlenmesinin ardından ortaya çıkan sıvı, ince bir iğne ile hasta yüzüne enjekte ediliyor. Çeşitli derinlik ve aralıklarla yapılan iğnenin içerisindeki serumun tutması için ise mikro iğneleme uygulanıyor. 

Alloblast Kök Hücre Tedavisi – Rejuvent Estetik

Alloblast Kök Hücre Tedavisi – Rejuvent Estetik

Mikro iğneleme tercih edilmesinin sebebi ise moleküllerin büyüklüğü. Yani bunların cilde nüfuz etmesinin zorlaşmaması için bu tür iğneler kullanılıyor.

Anti-agging etkisi ile genellikle yüze tercih edilse de bu tedavi yöntemi, genital bölge dahil olmak üzere kol, bacak ve el gibi vücudun farklı bölgelerine de yapılıyor. 

Alloblast Fiyatları 2024 - Doku Medical

Alloblast Fiyatları 2024 - Doku Medical

Tüm bu süreçleri anlatırken alloblast uygulamasının FDA (ABD Gıda ve İlaç Dairesi) ile T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanmış olduğunu belirtelim. Bu işlemi yaptıracakların da tabii ki onaylı merkezlerde yaptırması, doğru kök hücre bankasından istekte bulunmasında fayda var.

Seda SayanİLİŞKİLİ HABERSeda Sayan'ın yüzüne enjekte ettirdiği sünnet derisinin maliyeti bakın ne çıktı!

Her yerin güzellik merkezi kliniğine döndüğü düşünülürse ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Aksi hâlde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

İbadetlerimi yetersiz görüyorum ne yapmalıyım? Neden tam anlamıyla ibadet edemiyorum

İLİŞKİLİ HABER

İbadetlerimi yetersiz görüyorum ne yapmalıyım? Neden tam anlamıyla ibadet edemiyorum
JN1 varyantı nedir? JN1 varyantı belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

JN1 varyantı nedir? JN1 varyantı belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Böcek yemleri 4 ay önce

Bunu yapanın Allah belasını versin. Ne kadar da geniş bir mide! İnşallah derileri bir an evvel toprak olur, böceklere yem olur. İğrenç yaratıklar. Bunlar aynı masada çay bile içilmez.

verme 4 ay önce

cok faydasi var o kesin bir deli bir sey atan diger deliler de o nr yer para verir

Goca GONYALI 4 ay önce

şu ölümlü dünyada gençleşmek istemiyorum fakat güzel yaşlanmak yaşlanmak istiyorum, her yaşımı sevip, yeni yaşımı güzel karşılayabilmeyi istiyorum.