Doğuş'tan Bilal Sonses'e çalıntı şarkı için 5 kuruşluk tazminat davası

Ünlü şarkıcı Doğuş geçtiğimiz günlerde çalıntı şarkılarıyla gündeme gelip dava edilen müzisyen Bilal Sonses'e, kendisine ait bir şarkıyı taklit ettiği iddiasıyla 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

DHA'nın haberine göre; Şarkıcı Doğuş, şarkıcı Bilal Sonses'e şarkısını taklit ettiği gerekçesiyle 5 kuruşluk bir tazminat davası açtı. Avukatı Eda Salman tarafından İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

Yıldız Tilbe ile Bilal SonsesİLİŞKİLİ HABERYıldız Tilbe ile Bilal Sonses'in şarkısı Hasbelkader'e çalıntı davası! Belma Şahin'den açıklama

"Bilal Sonses'in 'Elin olamam' isimli eserinin giriş ve final kısmıyla, müvekkilime ait 'Bunun adına yürek derler' isimli eserin giriş ve final kısmının birebir olarak kullanıldığı ve eserlerin kalan kısımlarının da benzer olduğunu Doğuş'un menajeri tarafından tespit edilmiştir. Dava konusu eserin benim müvekkilime ait olduğu yedi kişiden oluşan Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) tarafından onaylanmıştır."

Uzlaşma çabalarının yürütüldüğü ancak başarılı olunamadığının belirtildiği dilekçede, "Davalı Bilal Sonses müzakere süreci biter bitmez 'Elin olamam' isimli eseri kendisine ait YouTube hesabında gizlemiştir. Müvekkilim kendisinden izinsiz bir şekilde eserinin değiştirilmesi sebebiyle büyük üzüntü yaşamıştır. Bu şekilde emeklerinin boşa gittiğini düşünerek manevi zarar görmüştür. Bu yüzden 5 kuruşluk manevi tazminat talep ediyoruz." ifadeleri de yer aldı.

Mahkemeden eserin dava boyunca her türlü yayın yapan mecralardan yasaklanması ve tedbir kararı verilmesi istendi. Ayrıca mahkemenin vereceği söz konusu kararın da davalı Bilal Sonses tarafından Türkiye'nin en yüksek tiraja sahip 3 gazetesi tarafından yayımlanması talep edildi.

BİR YORUM YAPIN 0