Milli Boksör Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo'da yarı finalde!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil eden milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, yarı finale yükselerek olimpiyat madalyasını garantiledi.

Tüm dünyada büyük bir heyecanla takip edilen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndan sevindirici bir haber geldi. Boks branşında kadınlar 51 kiloda yarışan Buse Naz Çakıroğlu, rakiplerini alt ederek yarı finale yükseldi. 

Kokugikan Arena'da gerçekleşen çeyrek finalde milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Taylandlı sporcu Jutamas Jitpong ile karşı karşıya geldi. İlk rauntta 5 hakemin 4'ünden tam puan alan Çakıroğlu, ikinci rauntta rakibine vurduğu kroşelerle 5 hakemden de tam puan alarak üstünlük elde etti. 

Son rauntta da başarısını koruyan milli sporcu, adını yarı finale yazdırmaya hak kazandı. Böylece; Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo'da kadınlar 69 kiloda yarı finale yükselen Busenaz Sürmeneli'nin ardından madalyayı garantiledi. 

BAKAN KASAPOĞLU, BUSE NAZ'A TEZAHÜRATTA BULUNDU!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı diğer milli boksörlerle birlikte heyecanla takip etti. Buse Naz Çakıroğlu'na sık sık tezahüratta bulunan Kasapoğlu, yarı finale yükselen milli sporcuya başarılar diledi. 

YARI FİNAL ÇOK YAKINDA

25 yaşındaki milli boksör, heyecanla beklenen yarı final karşılaşması için 4 Ağustos Çarşamba günü ringde rakibi Çin Taipeisi'den Hsiao-Wen Huang ile mücadele verecek. 

Dünyaca ünlü yıldızlardan sonra Bella Hadid de Türkiye'ye sessiz kalmadı!

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü yıldızlardan sonra Bella Hadid de Türkiye'ye sessiz kalmadı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0