Zırh gibi koruyucu dualar! Evden çıkmadan önce kaza beladan koruyan dualar

Binbir türlü felaketlerin görüldüğü sokaklarda başınıza kötü bir şey gelmemesi için okuyabileceğiniz ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in tavsiye ettiği bazı dua önerilerine sizler için haberimizde yer verdik. Peki evden çıkmadan önce ve eve girerken hangi dualar okunmalı? En etkili kalkan gibi koruyucu dualar neler? Günlük okuyabileceğiniz dua önerileri...

''Dua ibadetin özüdür'' sözünden yola çıkılarak, içten ve samimi bir şekilde yapılan duaların hayatımızda ne denli büyük bir yeri olduğunu anlamak mümkündür. Allah (c.c)'a karşı isteklerimizi beyan edebilmek ve O'nun rızasını kazanabilmek için ettiğimiz dualar riyadan uzak, samimi ve içten olduğu zaman fazileti yerinde olur. Akıllı bir Müslüman dünyasını değil de ahiretini düşünür ve onu kurtarmak için çabalarsa asıl saadet o zaman elde edilir. Gündelik yaşantısı içerisinde de Allah'a bolca ibadet edip onun yolundan gidebilmek için her türlü kötülükten uzak durmak gerekir. Gönlümüzden geçen niyetlerin hayırlısıyla kabul olabilmesi için bol bol dua edip Allah (c.c)'a yalvarıp yakarmalıyız. Özellikle istediğimiz bir işin hayırla sonuçlanması için ettiğimiz dualar gibi, günlük hayata yönelik Peygamber Efendimiz (SAV)'in yapılmasını tavsiye ettiği bazı dualarda vardır. Örneğin; Ümmü Seleme’nin (r.a.) bildirdiğine göre, Peygamber Efendimiz (SAV), evinden her çıktığında muhakkak yüzünü semâya çevirir ve şöyle duâ ederdi:

Evden çıkmadan önce okunacak dua

Evden çıkmadan önce okunacak dua

“Bismillâh! Allâh’a tevekkül ettim. Allâh’ım! Dalâlete düşmekten ve başkaları tarafından dalâlete sürüklenmekten, kaymaktan ve kaydırılmaktan, haksızlık yapmaktan ve haksızlığa uğramaktan, câhilce davranmaktan ve câhillerin davranışlarına muhâtap olmaktan Sana sığınırım.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 102-103/5094; Tirmizî, Deavât, 35)

TIKLA OKU: RAHATLATAN ESMAÜL HÜSNA ZİKİRLERİ

Evden çıkmadan önce okunacak dualar

Evden çıkmadan önce okunacak dualar

EVDEN ÇIKMADAN ÖNCE OKUNMASI GEREKEN DUA:

Evden çıkarken okunacak dua

Evden çıkarken okunacak dua

Manası: “Allah’ın adıyla! Allah’a tevekkül ettim. Allah’a dayanmaktan başka kudret ve kuvvet yoktur.” (Ebû Dâvud, Edeb, 102-103)

Bu duâyı okuyan kimseye: “Bu sana kâfidir, himayeye alındın” denilir ve şeytan ondan uzaklaşır gider. (Ebû Dâvud, Edeb, 102-103)

Evden çıkarken okunabilecek bir farklı dua: “Bismillâhi tevekkeltü ‘alellâhi ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billah.”

Manası: “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Allah’a güvendim. Kuvvet ve kudret O’ndandır, yüce ve büyük O’dur.”

ALEMLERİN EFENDİSİ PEYGAMBERİMİZ (SAV)'İN TAVSİYESİ:

Evinden çıkarken iki rekat namaz kıl, seni kötü bir yere gitmekten muhafaza eder, evine girdiğin zaman iki rekat namaz kıl, seni kötü bir yere girmekten muhafaza eder” buyurmuştur. ( Nevevî, el-Ezkâr, 24 vd.)

Eve girerken okunabilecek bir farklı dua: 

“Allahümme inni es’elüke hayrel mevleci ve hayre’l mahreci, bismillahi velecna ve ala’llahi rabbena tevekkelna”

Manası: “Allah’ım, Senden evime hayırla girip hayırla çıkmamı istiyorum. Allahın adıyla girer, Allahın adıyla çıkarız. Rabbimiz Allah’a tevekkül ederiz.”

TIKLA OKU: DOĞAL AFETLERDEN KORUNMA DUALARI

KORUYUCU AYETEL KÜRSİ SURESİNİN ARAPÇA OKUNUŞU:

Ayetel kürsi suresi

Ayetel kürsi suresi

Bismillahirrahmânirrahîm.
Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bi’şey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azîm. 

BİR YORUM YAPIN 6

??? 1 yıl önce

Allah bu depremden tüm dunyayı korusun bu duvaların yüzü gözü hürmetine amin

Toplam 4 beğeni

???????? 1 yıl önce

Allahım bizi bu depremlerde korusun amin

Toplam 9 beğeni

ahmetagaxxlk13sakjg 1 yıl önce

amin

Toplam 4 beğeni

Tulin Salis 2 yıl önce

Bu duayi okumak icin gelen din kardeslerime saglik, sihhat, huzur ve afiyet diliyorum. Allaha emanet olalim.

Toplam 34 beğeni

Müge 2 yıl önce

bana dualar yazarmısınız edermisiniz

Toplam 27 beğeni

Dilara 2 yıl önce

Yüce rabbim önce allah yolunda gönlü güzel tüm müslüman aleminin sonrada bizim dualarımïzï kabul eylesi inşallah

Toplam 3 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun