Salaten Tüncina ve Salat-ı Tefriciyye Arapça okunuşu! Zor ve sıkıntılı anlarda okunan dua

Duaların kabul olması için öncesinde Allah'a hamd-ü sena daha sonra da peygamberine salat-ü selam getirmenin etkili olduğuna işaret eden Peygamberimiz (SAV) için okunabilecek Salaten Tüncina ve Salat-ı Tefriciyye duaları vardır. Salaten Tüncina ve Salat-ı Tefriciyye dualarının Arapça okunuşlarını sizlere derledik. Dert, dilek ve sıkıntılı zamanlarda okunabilecek Salaten Tüncina ve Salat-ı Tefriciyye duası...

Salat-ı Tefriciyye duası, genelde önemli istekler için okunana dua olarak da bilinir. Salat-ı Tefriciyye türündeki salat-ü selamlar, Peygamberimiz (SAV) için yaptığımız makbul dualardandır. Bu dualar ibadet amaçlı okunabilir. Salat-ı Tefriciyye ve Salaten Tüncina gibi dualar, Efendimiz (SAV)'den nakledilen olmasa da Kur'an-ı Kerim'de Peygamber Efendimiz (SAV)'e selam getirmeyi emreden ayetlerine istinaden asr-ı saâdetten çok sonraları düzenlenmiş salât-ü selâm türündendir. Dua edilmeden önce salavat getirmenin müstehap bir davranış olduğunu buyuran Efendimiz (SAV), dua eden bir adamın, dua ederken kendisine salât ve selam okumadığını görmüş ve "Bu kimse acele etti." buyurmuş, sonra adamı çağırıp "Biriniz dua ederken, Allah Teâla’ya hamd-ü senâ ederek başlasın, sonra O'nun Peygamberine salât okusun, sonra da dilediğini istesin." (Ebû Dâvûd, Vitr, 23) buyurmuştur.

Salavat nedir? Peygamberimize salavat nasıl getirilir? Sevgiliye en güzel salavatı şerifler...İLİŞKİLİ HABERSalavat nedir? Peygamberimize salavat nasıl getirilir? Sevgiliye en güzel salavatı şerifler...

SALAT-I TEFRİCİYE (NARİYE) DUASI NEDİR?

zor ve sıkıntılı anlarda hangi dua okunur

zor ve sıkıntılı anlarda hangi dua okunur

Salat-ı Tefriciye ihlasla ve samimiyetle okunmaya devam edildiği zaman kişinin dileklerinin gerçekleşmesi, sıkıntı çektiği durumların kalkması, hastalık gibi durumlarda oldukça işe yarayan dualardandır. Sadece bu dua için değil diğer dualarda da okunan sayıya göre derece ve faziletler vardır. Duaların belirli sayılara göre okunması duadaki etkiyi kat kat arttırabileceği çeşitli kaynaklarda belirtilmiştir. 

Çoğunlukla "Allahümme salli..." cümleleriyle başlayan bu dualarla Efendimize salât-ü selam getirerek dünyevî ve uhrevî isteklerimizi Allah'tan niyaz edebiliriz.

SALAT-I TEFRİCİYE DUASI ARAPÇA OKUNUŞU:

salatı tefriciye

salatı tefriciye

SALAT-I TEFRİCİYE DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU:

"Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek."

SALAT-I TEFRİCİYE DUASI ANLAMI:

salavat duaları

salavat duaları

"Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et."

AllahİLİŞKİLİ HABERAllah'ın en güzel 99 ismi sıralaması! Esmaü'l- Hüsna (Allah'ın 99 ismi) anlamı ve faziletleri

SALAT-I MÜNCİYE DUASI NEDİR? SALAT-I MÜNCİYE DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Salat-ı münciye duası arapça okunuşu

Salat-ı münciye duası arapça okunuşu

(SALATEN TÜNCİNA) SALAT-I MÜNCİYE DUASI TÜRKÇESİ:

"Allâahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin, salâten tüncînâ bihâ min cemîil ehvâali vel âfât, ve takdî lenâ bihâ cemî'al hâcât, ve tutahhirunâ bihâ min cemî'isseyyi'âat ve terfe'unâ bihâ indeke a'ledderecâat, ve tübelliğunâ bihâ aksa'l gayât, min cemî'il hayrâti fi'l hayâti ve ba'del memâat, inneke alâ külli şey'in kadîr."

SALAT-I MÜNCİYE DUASI ANLAMI: 

"Allah’ım! Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ’ya salât eyle. Öyle bir salât ki; o salât vesîlesiyle bizi bütün korku ve afetler-den kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesîlesiyle bizi, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kâdirsin."

Hangi marka dikey süpürge iyi? 2023 En iyi dikey süpürge modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Hangi marka dikey süpürge iyi? 2023 En iyi dikey süpürge modelleri ve fiyatları

BİR YORUM YAPIN 10

Nurullah İnan 9 ay önce

Bu güzel duaların hazırlanmasında ve yayınlanmasında,emeği geçen,herkesten.Allah(C.C)gani,gani razı olsun.İnşa Ellah.

Toplam 10 beğeni

Ncybnts 1 yıl önce

Tefrice arabcasi eksik sonu yok arabcadan okuyan eksik okur dikkat etmek lazim

Toplam 3 beğeni

Alphan İnan 1 yıl önce

Çok güzel bir çalışma olmuş.Emeği geçen herkesten Allah Razı olsun.

Toplam 14 beğeni

Sinem 1 yıl önce

Allah razı olsun çok güzel olmuş okuyanlardan Allah razı olsun inşallah

Toplam 12 beğeni

Fatma. 2 yıl önce

Allah razı olsun çok güzel olmuş okuyanlardan vesile olanlardan Allah razolsun insaallh.

Toplam 12 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun