Kuranı tertil ile okumak ne demek? Kuranı usulüne uygun tane tane okumak...

Kuran-ı Kerim'i tane tane usulüne uygun okumak oldukça önemlidir. Allah (c.c)'un Kuran'ı okuma şekli olarak bizlere zikrettiği tertil üzere okumak nedir, nasıl yapılır diye merak ediyorsanız detaylar haberde.

Allah (c.c)'un kelamı olan Kuran-ı Kerim'i okumak ve hayata geçirmek biz Müslüman kimselerin en asli görevidir. Dünyanın batağından kurtulup ebedi ahiret saadetine erişebilmek için Allah'ın ipine sımsıkı tutunmalıyız. Bundan dolayıdır ki Peygamber Efendimiz (SAV)'in hadis-i şerifleri ile beraber Yüce Allah'ın kelamı olan Kuran-ı Kerim'i hayatımıza rehber edinmeli, kötü yola sapmamak için çaba sarf etmeliyiz. Zikirlerin en üstünü diyebileceğimiz Kuran-ı Kerim ibadetinde doğru ve düzgün okuma oldukça önemlidir. Kuranı adabına ve usulüne uygun şekilde okumak önemli olduğu kadar hayata geçirmek de önemlidir. Kuran-ı Kerim'i tertil üzere okumamızı öğütleyen Allah (c.c), Kuranın her harfine kat kat ve ayrı ayrı sevaplar vermektedir. Peki tertil üzere Kuran nasıl okunur? Tertil ne demek?

KURANI TERTİL ÜZERE OKUMAK NE DEMEK? KURANI YAVAŞ OKUMAK...

Kuranı tertil üzere okumak nedir?

Kuranı tertil üzere okumak nedir?

Tertîl sözcüğü Kuran-ı Kerim'i yavaş yavaş, manası üzerine düşünerek, harflerin mahreçlerine ve tecvit kurallarına dikkat göstererek, manasına uygun bir ses tonu ile (yükseltme-alçaltma) itina ile okumak demektir. Kuran-ı Kerim'i lafızda tecvid kuralına göre yavaşça okumak önerilebileceği gibi Kuran-ı Kerim'in anlamını tefsir edip açıklamak da efdaldir.

KURAN OKUMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE OKUNACAK DUA

Kurana başlama duası

Kurana başlama duası

Hafızlık nasıl yapılır, hafızlığa başlama yaşı kaç? Evde hafızlık eğitimi ve Kuranı ezberleme

İLİŞKİLİ HABER

Hafızlık nasıl yapılır, hafızlığa başlama yaşı kaç? Evde hafızlık eğitimi ve Kuranı ezberleme

BİR YORUM YAPIN 0