Estetik yaptırmak günah mı? Botoks ve burun estetiği caiz mi? İslamiyetin estetiğe bakış açısı

Estetik ameliyatı olup yüzünü ya da vücudunun herhangi bir bölümünde işlem yaptıran kimselerin durumu keyfiyetten kaynaklı ise kesinlikle haramdır. Ancak kırılan bir burnu yaptırıp düzeltmek gibi sağlık durumları müstesna. Peki dinimizde estetiğe bakış nasıldır?

Son zamanlarda toplum içerisinde sıklıkla görmeye başladığımız estetik operasyonlarında yapılan işlemlerle beraber insanların giderek birbirlerine daha çok benzediklerini görmekteyiz. Çünkü Allah (c.c)'un insan yaratılışında verdiği yüz şekli, estetik uygulamalarında bir insan eli tarafından yapay olarak değiştirilmektedir. Zaruri bir durum gerekmedikçe kendi dış görünüşünü değiştirip sözde güzelleşmek maksadıyla estetik olan kimseler, hiç yoktan yere kendilerini bıçak altına sokup hayatlarını riske atmaktadırlar. Öyle ki Allah (c.c), kelamı olan Kuran-ı Kerim'in Nisa Suresinde, "Onlara muhakkak emredeceğim de Allah'ın yarattıklarını değiştirecekler... Kim Allah'ı bırakarak şeytanı dost edinirse, şüphesiz, açıktan açığa büyük bir ziyana düşmüş demektir." zikretmektedir. Bu ayetten de anlaşılacağı gibi Allah'ın verdiği şekli değiştirip estetik olan kimseler ahiret hayatlarını çok büyük bir riske atmaktadır. Peki sağlık açısından yapılması mecburi olan bazı estetiksel değişikliklerin dinimizdeki ölçüsü nedir? Prof. Dr. Mustafa Karataş, Kanal 7'de gerçekleştirdiği 'Muhabbet Kapısı' programında  kişinin görünüşünü değiştirmek amacıyla yaptırdığı estetik operasyonlara İslamiyet’in bakış açısını anlattı.

ESTETİK YAPTIRMAK HARAM MI? BURUN AMELİYATINDA ESTETİK...

Estetik yaptırmak günah mı

Estetik yaptırmak günah mı

Mükemmel bir yaratıcı olan Allah (c.c) 'Her şeyi kusursuz ve uyumlu yaratan' El bari sıfatıyla yüce kudretini bizlere göstermektedir. Doğuştan ya da sonradan meydana gelen çene kırıklığı, burun eğriliği, dudak patlaması, yüz yanıklığı gibi durumları düzeltmek tedavidir. Burun kesilmişse burnu yaptırmak da tedavidir. Bunlar estetik tedavi kapsamına girmektedir. Dinimiz açısından bunda hiçbir sakınca yoktur. Fakat normal ölçüler haricinde kadında ve erkekte Allah'ın yarattığının dışında belirli bir şemale çevirmek isteyen ya da bölge büyütüp küçültme gibi operasyonlar haramdır. Allah'ın yaratılışına müdahaledir, insanları aldatmaktır.

Her dönemin ayrı bir güzelliği vardır. Yaşlanmak istemeyen kimselerin yüz gerginleştirme gibi işlemleri dinimize aykırıdır. Eksik yoksa beğenmeyerek müdahale etmek Allah'ın fıtratına müdahale olduğundan dolayı haramdır.

Estetik haram mı

Estetik haram mı

Kuruluş Osman'ın Savcı Bey'i Kanbolat Görkem Arslan'dan çarpıcı açıklama!

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman'ın Savcı Bey'i Kanbolat Görkem Arslan'dan çarpıcı açıklama!
En güzel söz ve nişan pastası modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En güzel söz ve nişan pastası modelleri
El, saç ve sakala kına yakmak sünnet mi? Hint kınası su geçirir mi?

İLİŞKİLİ HABER

El, saç ve sakala kına yakmak sünnet mi? Hint kınası su geçirir mi?

BİR YORUM YAPIN 1

Sema 3 yıl önce

Zevk için günah